10kg dole a už nič ?!

Príspevok v téme: 10kg dole a už nič ?!
*** :) ***

Čaute. Od januára tohto roku som zhodila 10kg. Najprv som výrazne obmedzila prísun jedla, nazvala by som to až hladovkou, ale skrátka som potrebovala vidieť čím skôr výsledok, aby sa udržala motivácia... Potom som celkovo zmenila stravovanie. Vyradila som biely cukor, bielu múku a výrobky z nej(náhrada trstinový cukor, špaldová múka, celozrnné výrobky - ale minimálne,) zaradila viac zeleniny a ovocia, dodržiavam pitný režim (2,5-3l za deň), cvičím (najprv 4x do týždna, teraz 2x). Chudnutie sa mi nejako zastavilo, nechce to ísť ďalej, kde robím chybu ? Už mi treba len kúsok. Mám 167-8cm a 57kg. Môj ciel je 55. Napriek tomu, že ma známy, ktorí ma dlho nevideli, pomaly až nepoznávajú, na bruchu mám ešte stále vela tuku. Ďakujem za všetky rady.

odpovedam

na chudnutie v principe vela pohybu nepotrebujes. iba treba mat napamati zakladny princip, ze ak chces schudnut, prijata energia musi byt nizsia nez vydana. ovocia sa vzdat nemusis, ale vymen cukornate ovocie (banany, hrozno) za nizkosacharidove - citrusy, bobulovite ovocie a kyslejsie jablka. A poobede uz ziadne sacharidy nekonzumuj.

Co sa tyka cukru, tiez by som vynechala aj ten trstinovy, muku vratane... ale ked toho nejes vela, tak sa to da tolerovat. Zastava vahy na jednom bode nie je nicim vynimocnym. nech to nie je dovod na demotivaciu, proste jedz zdravo, vyvazene a vytrvaj v tom. Tuk na bruchu sa pali tazko. Vyskusaj tzv. HIIT - intervalovy trening. Staci ti to dva krat do tyzdna po 20-25 minut. A takisto by som pridala viac bielkovin na ukor sacharidov.

*** :) ***

No ten cukor, aby sme si rozumeli, si dam tak tri kocky za celý týždeň. A to som doteraz mala každý den v káve (káva 2-3x za deň), takže to mám obmedzené o dosť. Ja som hlavne za zdravú stravu, takže ovocie určite nevynechám (2-3x jablká denne, príp. 1-2x banán). S tým cvičením je to preto menej, lebo už nemám toľko času. Mäso mám kvalitné z domáceho chovu, taktiež vajíčka vlastné domáce. Asi by to chcelo viac toho cvičenia, len ozaj už nemám kedy :-/

Slobodna

žiadny cukor ani trstinový, žiadna múka a pečivo ani špaldlové, celozrnné a ovocie len 1 ks denne. Zelenina a kvalitné bielkoviny. Neskôr musíš intenzitu cvičenia zvýšiť a nie naopak :)
ak sa ti chudnutie zastavilo, inak ani sa nečudujem, lebo robíš chybu úplne vo všetkom, spomalil sa ti metabolizmus nevhodnou stravou, cvičením.
Poradím ti jeden skvelý tip, okrem toho čo som napísala už hore, ono je dobré dať si 1 deň v týždni taký prežierací.