Vyživový doplnok pre para športovca

Príspevok v téme: Vyživový doplnok pre para športovca
jimmy88

ahojte,

potreboval by som poradiť ohľadom doplnkov pre moje telo. Som športovec, ktorý hrá paralimpíjsky šport Boccia, máme tak raz za dva mesiace celoslovenský turnaj. Trpím svalovou dystrofiou a potreboval by som trocha zmierniť únavu po športovom výkone. Taktiež to skúsiť aby moje telo nebolo večer tak unavené. Mávam každý týždeň masáž a chodievam aj do bazéna aby som trocha zrelaxoval. Chcel by som vyskusať nejaký výž. doplnok napr. týždeň pred turnajom aby to telo bolo pripravené na dlhý celodenný športový výkon. Mám cca 57kg, a nechcel by som veľmi pribrať.

pozeral som si firmu kompava ale chcel by som poradiť ci by bol pre mna vhodný kreatín alebo protein.

fitMonka

odpovedam, v mnohom mas pravdu, ten napoj, ktory som linkla obsahuje velke davky B vitamoniv a az 20 aminokyselin, okrem ineho. Preto je presne ku sportu vyborny.
Ale zase musim suhlasit s Ivkou, dnes uz aj ludia, ktori konzumuju vela ovocia a zeleniny mavaju nedostatok vitamonov a mineralov, za poslednych 20-30 rokov je v nich ich obrovsky pokles...
pozri si tuto svajciarsku studiu
www.dobreoci.cz

Ivka 1

Súhlasím,strava by mala byť základ. Kde však zobrať zdravú stravu ? Zeleninu a ovocie bez dusičnanov a so zachovanými nutričnými hodnotami ? V super marketoch ?
Prečítajte si vedecké štúdie o poklese vitamínov a minerálnych látok v ovocí a zelenine.

odpovedam

najdi si vedecke karentovane studie, nie popularne a inzerciou platene stranky. Kazdy, kto ti nieco chce predat, ti bude tvrdit, ze to funguje. Rovnako tak nefunguju spalovace. Vyhodene peniaze.

odpovedam

na regeneraciu sa odporuca do 2 hodin po sportovom vykone doplnit svalovy glykogen - cize monosacharidy. Po tych dvoch hodinach schopnost tela regenerovat svaly klesa. Pokojne aj davku 200g. Cize nejake cukornate ovocie - banan, hrozno a pod.

Ak chces vyslovene doplnky, tak pri fyzickom vykone telo nadmerne spotrebuva vitaminy. Daj si po treningu b-komplex, znizuju unavu. Kreatin je skor na silu a nie kazdemu sadne na zaludok. Ja som z neho vracala. Navyse, je dokazane, ze ucinok nema. Skor len placebo.

Protein je vhodny na regeneraciu ihned po treningu (do polhodiny) a idealne je ho skombinovat s BCAA (aminokyselinami). V principe ine doplnky nepotrebujes. Zakladom je strava, ziaden doplnok ti ju nevynahradi... drzim palce :-)

fitMonka

Ahoj, vyskusaj tento napoj, staci si ho dat hodinku pred vykonom a uvidis ten rozdiel. Unaveny po nom urcite nebudes, ani z neho urcite nepriberes:)
-odkaz odstránený-

Ivka 1

Jimmy viem Vám poradiť prírodné výživové doplnky vhodné pre športovcov. Sú odporúčané športovým lekárom - takže žiadny nepovolený doping. Výživové doplnky však potrebujete užívať dlhšiu dobu - jedná sa o doplnky na udržanie svalovej hmoty a sú tri fázy : prípravná fáza,vrcholná fáza a fáza po športovom výkone - regenerácia. Ak budete chcieť , ozvite sa mi na mail siveta@orangemail.sk, napíšem Vám viac.