Mam 13 rokov a 80kg

Príspevok v téme: Mam 13 rokov a 80kg
Sophia_13

Ahojte. Takze nebudem davat omacky aj tak sa to nikomu nechce citat. Proste mam 13 rokov a 80kg ano ja viem asi polovica z vas teraz zavrie tablet s tym ze obeznej poblaznenej pubertacke nebudem pomahat aj tak si za to moze sama no ja si to nemyslim. Od mala som bola pevnejsia ale asi tak ako kazde dieta no ako som starsia zacinam si to viacej uvedomovat. Samozrejme ze si uvedomujem ze to moze mat vpliv na zdravie no mne ide v mojom veku zatial iba o esteticku stranku. Ibaze som vas este stale asi nepresvedsila abyste ten clanok docitali do konca- hovorite si no co ma 80 kg hodi zdravu stravu trochu sportu a za rok ma postavicku ako lusk lenze u mna to takto nefunguje. Svoju postavu som si zacala vsimat asi pred rokom a rozhodla som sa ze stym nieco spravim takze som sa najprv pustila do diety- neuspesne potom dukanova- neuspesne potom zdrava strava- neuspesne mne proste nic nepomaha! Najhorsie je na tom to ze ja stale priberam ale ja neviem z coho! Rozmyslala som uz aj nad tym ci niesom chora no v tychto veciach sa velmi nevyznam a pri dnesnom systeme by som odisla z balikom liekov ktore by mi aj tak nepomohli. Toto je moja otvorene spoved ani nikto na svete nevie kolko skutocnosti vazim a ako ma to trapi takze ludia ja vas prosim o pomoc som chora, je chyba vo mne alebo ako? budem vdacna za kazdu radu
PS: prosim vas nerieste gramatiku

jdxbf

na vysetrenie stitnej zlazy chod k svojej lekarke a ona ti z krvi zisti ci mas problem s tou stitnou zlazou alebo nie. lieky brat nemusis ked nechces. ale je vhodne si dat urobit vysetrenia. chod aj k dietologovi , nebude ti davat lieky ale poradi ti co mas jest a ako schudnut

fg

Sofia..ja mam v oktobri 14 rokov...meriam 178cm a vazim 83 kg;) zaujima ma to? Vsetko to co robia ostatni zvladnem aj ja. Nikto si z toho hlavu nerobi. Si v puberte tak take diety ake mavaju 30-40 rocne by som ty rozhodne neodporucala.

Zalezi na tom aka si vysoka..ja to mam napr. V pohode. Ak merias menej okolo 160 tak to urcite uz neni v poriadku a mala by si s tim daco robit. Ak priberas aj 2-3 kg sa mesiac dva chod k lekarke..nebudem sa tu hrat na mudru..kazdopadne je to moj nazor:)

doubledog

podla mna jes malo a zle.
ale u teba bude asi problem v stitnej zlaze, ja by som ti odporucil, aby si skusila toho homeopata, co spominas.

Fleur-de-lis

ona už športuje. Diéta je blbosť, ale úprava životného štýlu, ktorá sa týka aj stravy nie je diéta. Nie je to dočasné. Možno je taká zmena u nej nutná.

ivobrick

Vykasli sa na AKUKOLVEK DEMENTNU DIETU. Nepomoze ti - priberies naspat.
Zacni sportovat, napriklad bycikel, za pol roka zhodis 3-4kg, pribudne ti svalova hmota.
Cim ma viac clovek svalovej hmoty v tele, tym viac kalorii alebo tuku spali aj ked je v klude.
Budes sa citit lepsie, budes silnejsia, budes viac vladat a mozes prejst na tazsie sporty ako behanie, alebo korcule, alebo cokolvek, tenis. Zavisi na tebe.
Schudnes neboj sa, nebudes nikdy ako trieska ale to by ani nemal byt tvoj ciel.

Fleur de lis

Co je chutne je subjektivne ;-)
ja mam napríklad rada chut pohanky a z nej nekvasene chlebove placky. Alebo su orechove chleby ci uz zmiesane chlebove bezlepkove mucne zmesy. Ja veľmi obilniny uz nejem tak ti s receptami velmi nepomozem ale na nete ich je dost. A skus tie mliecne obmedzit.
Na ranajky si daj vajicka so zeleninou alebo sunku so zeleninou bez chleba alebo orechy s ryzovym, kokosoym ci mandlovym mliekom...

5.5elsa

kamarátka s dcérou chodievala myslím že do dúbravky , inak je veľa neštátnych v bratislave veľmi dobrá medissmo napr. ak máš inú poisťovňu ako dôvera tak neplatíš dokonca nič no pozri si to tam je veľa lekárov rôznych

Sophia_13

Fleur de lis: ja viem naozaj dobre varit aj piect(ale nie som namyslena) ale ked si najdem nejaky chlieb bud mi nechuti alebo na neho neviem zohnat suroviny poznate recept na nejaky zdravy a hlavne chutny chlieb?