Poobedny spanok v MS - nariadenia a vyhrazky

Príspevok v téme: Poobedny spanok v MS - nariadenia a vyhrazky
Krcica

Dobry den,
syn 5 rokov doposial navstevoval sukromne zariadenie, od septembra sme ho v suvislosti s predskolskou pripravou dali do statnej skolky.
Syn chodil prve dni zo skolky spokojny, nedavno vsak aj plakal, kvoli spanku, resp. odpocinku, ktory je povinny.
Rada by som sa spytala na nazor odbornika na praktiky, ktore ma tato skolka zauzivane.
Najskor to bolo slovne: Tomasko, ak nebudes spat, dostanes po zadku.
Teraz syna dost trapi, ze deti musi byt otocene smerom k stene a ruky musia mat pod paplonom.
Mam dojem, ze to nie je vhodny postoj, podla mna moze vzniknut u deti neuroza a pocas takeho odpocinku si vobec neoddychne, lebo je v strese.
Je pravda, ze syn je zivsi a vela rozprava, ale v sukromnom zariadeni sa nikdy na toto nestazovali.
Prosim poradte mi, ako mam vhodne vysvetlit pedagogickemu pracovnikovi mozne rizika takehoto pristupu. alebo sa mylim, ze takyto pristup moze dietatu skodit?
Dakujem

zewa

Ak ti to takto zreprodukoval syn, nerob hned predcasne zavery. Ak nie a trebars si to videla, povedz, ze si to neprajes. Netreba sa hned vyhrazat. Bohuzial mam skusenost, ze ked rodic povie, ze jeho dieta je trochu zivsie, tak je nevychovane a velmi velmi zive. Takze ako to teda je? :)

mifor

To čo je za postup, že otočiť sa k stene a ruky pod paplón ako niekde vo väzení či na vojne. Na to by som sa teda pozrela.

ajaja :)

veľa detí je naučených voľnosti a potom ak niekto zvýši hlas, idú sa pos*ať. Hneď sa sťažujú mamičke. Proste autorita musí byť...ak sa teraz sťažuje na to, že musí byť otočený k stene ( čo je podľa mňa fajn, ak na seba nedýchajú, ved vieme ako často sú deti aj so sopľami v školke ), teda ak mu toto vadí, čo bude robiť v škole ak bude musieť ticho sedieť 45 minút ?? !!!

nerobte z detí chudáčikov , obmedzovaných a trestaných ! vy neviete ako sa správajú bez vášho dozoru, ak ste tam neni.

Fleur-de-lis

Nezastávam sa nútenia, to v žiadnom prípade nie, a nepoznám ani učiteľku a jej celkový prístup. Ale akonáhle bude mať zopár detí výnimku, tak si môžte domyslieť, ako si pospia ostatné deti... Deti v tomto veku potrebujú oddych, je skvelé ak si aj pospia.
Že musí ležať v postieľke otočený k stene mi nepríde ako niečo, čo mu nejak ublíži.
V škôlke je priveľa detí čo si doma robia skoro všetko čo chcú ale v škôlke to musí byť prísnejšie, pretože tam nemáš dve tri deti ale dvadsať.

Nie je ľahké udržať poriadok v triede plnej detí, a dnes už vôbec nie, keď sú pravidlá tak prísne, že dieťa sa nesmie nijak potrestať (ani na chvíľu do kúta...). Nezávidím učiteľkám. Mám jednu v rodine a je to makačka. Ak má pár chvíľ pre seba počas oddychu detí, tak ja osobne im to doprajem, viem čo je to pracovať s deťmi.

doubledog

v Statnom vzdelavacom programe, ktory tieto veci upravuje, je to definovane nejak takto:

,,odpočinok v materských školách sa realizuje v závislosti od potrieb detí s minimálnym trvaním 30 minút“.

ziadny povinny spanok neexistuje, ide o odpocinok, a ucitelka/skolka nesmie dieta do spanku alebo lezania nutit.

stacilo by pohrozit Statnou skolskou inspekciou, ale lepsie je najprv sa normalne dohodnut.

emalea

súhlasím s ni-ka...áno, ak by sa riaditeľka akože nechytala alebo by zastávala postup svojich podriadených, sťažovala by som sa na vyššom úrade...a basta!!!