Využívaná?

Príspevok v téme: Využívaná?
lakomica23

Mám taký jemný problém so svojim priatelom sme spolu rok aj pol a máme obidvaja 22 rokov. Obaja brigadujeme popri škole a + navyše on má ešte rodičov podnikatelov oboch čiže nie je z tých chudobnejších pomerov dokonca má možnosť si zarobiť viac než ja má okolo tých 3 - 4 € na hodinu a môže robiť kedy mu to vyhovuje ja len v piatky. A podstata veci je že prvého pol roka ma pozíval kade tade a teraz už nič. Nevadilo by mi to že ma nikde nepozýva ale vadí mi to že navrhne napr. podme na pizzu a ked príde na platenie vždy to zacvakám ja už sa to stalo posledného pol roka minimálne 5 krát. A potom mi dá 2 alebo jedno euro (z tých dvanástich čo platíme) a povie že viac nemá a na druhý den si kupuje napr. džus najdrahši alebo dačo a jedlo a neviem čo všetko čo si mohokl kludne zobrať aj z domu do školy kedže ho rodičia aj živia. Ublyžuje mi to možno mi naložíte že som lakomá alebo čo aletak je to brutlebo kebyže tie peniaze nemá.. on ich má.... a má obcioh rodičov ktorí mu isto sem tam aj niečo POPRI brigáde ešte daju ja sa o seba musím starať sama kedže mama je rozvedená a mám ešte dvoch surodencov ktorí študujú... Myslíte si že mu nedopína? alebo ma proste natoľko nemiluje? prípadne niekto kto mal podobný problem a ako ste ho vyriešili vopred vám dakujem a gramatiku si nevšímajte prosím

Agnes989

Teraz si to citam este raz, on ti da jedno euro z 12 co ste utratili, tvrdi, ze nema a na druhy den si sam sebe kupuje drahe jedlo ci napoje, to je dost zle, je to sebec, radsej od neho prec

Agnes989

Ja ti napisem svoju osobnu skusenost este spred viacerych rokov a mozes si z toho vziat ponaucenie. Stretavala som sa s chlapom, on zarabal 100 000 vtedy este v Sk, ja 15 000. Od zaciatku bol strasne lakomy, takmer nic pre mna nikdy neurobil, ani len malickost. Ja som ho lubila a hovorila som si, ze nevadi, nemusi pre mna nic robit, nemusi mi nic kupit, predsa s nim nie som preto (nikdy taku chybu nerob). Chcela som mu urobit radost, casto som mu kupovala malickosti, marcipan co mal rad. Ked sme raz boli v zoo (za cely rok len raz co sme boli na vylete), ja som si nevzala penazenku a poziadala som ho, ci mi moze kupit kukuricu. Nie nemoze. Ta kukurica je draha a preco si ju nekupim v Tescu a neuvarim doma. To je len jeden priklad za vsetky. Na vianoce som mu kupila drahsiu kvalitnu koselu, on mne venoval kolekciu cajoveho peciva, co rozdavali u nich v robote zadarmo. Na zaciatku vztahu som pre neho casto a rada varila, on to zjedol ale nikdy ho nenapadlo aspon trocha mi prispiet na suroviny. Tak som s tym potom prestala. Ok, toto bol uz uplny extrem, tvoj podla toho co pises az taky extremista nie je, ale aj tak, davaj si nanho pozor lebo lakomost v nom zrejme bude a moze sa prehlbovat. Radsej si s nim hned vyjasni pravidla a prediskutuj to s nim, bez vasne, bez hadky, len sa ho spytaj, preco ked ma ovela viac penazi necha platit teba. Nie kazdy ma bohatych rodicov a nie je tvoja chyba, ze musis setrit kazde euro, si len student, zatial si nemala moznost si vela zarobit a zo studentskych brigad sa zbohatnut neda. Ja mam uz 36 a poviem ti, za tie roky som sa nieco naucila a nabrala skusenosti. Netreba mat bohateho muza, ale v ziadnom pripade nie lakomeho. Daleko lepsi chudobny a stedry ako bohaty a lakomy. Lebo taky bude sebec aj v inych veciach.

jajaa

Dadula56, ale to bolo len prvý polrok a sú spolu rok a pol. Podľa mňa je taký človek egoista, keby to myslí s ňou vážne, správa sa inak.

Dadula56

Ale ved pisala, ze ju pozyval, cize sa delil. Nevieme, preco je momentalne taka situacia ako lakomica opisuje, to vlastne ani ona nevie, lebo sa o tom este zrejme vobec nerozpravali.

Fernando

jajaa: Nesúdim ju. Mala by byť vďačná že jej poradia ľudia ktorí už "spadli na hubu", aby nemusela robiť tú istú chybu aj ona.

jajaa

Vieš, Fernando, ja ju nesúdim, pretože v takýchto veciach sa ľahšie radí ako vykoná, ja tiež v tejto oblasti nemám šťastie...Ale jednoznačne pre ňu zdvihnutý varovný prst!

Fernando

jajaa: Presne to som chcel napísať, neváži si ju.

Ak máte pocit, že je niečo zlé, tak to je zlé. Nechať platiť frajerku a týždeň sa jej neozvať... prečo si nenájde iného? To je na tom tak zle?

Fernando

jajaa: So životnou družkou sa deliť treba. Ale ak ju berie ako chvíľkovú známosť, tak nemá zmysel jej dať všetky peniaze. Keď si nájde inú, tak bude bez peňazí.