Asymetricka hrud a vytrcacie rebra na lavej strane, skolioza?

Príspevok v téme: Asymetricka hrud a vytrcacie rebra na lavej strane, skolioza?
srsly

Zdravim, ma tu niekto podobny problem s chrbticou? Na zahranicnych strankach som toho nasiel dost ale na slovenskych nic, tak zakladam o tom temu. Je tu niekto komu na jednej strane vytrcaju rebra viac dopredu a hrudnik sa zda asymetricky? Taktiez sa obcas noci prebudzam s rychlo bijucim srdcom a mam bolesti v ramene a na prsnych svaloch. Vsetko je to na lavej strane, akoby sa lava strana vytacala doprava.

Bol som s tym pred rokom u ortopeda ale ten povedal ze to je v pohode a mam len miernu skoliozu a dal mi iba cviky na chrbticu ale mam pocit, ze za rok sa to nezlepsilo a skor naopak viac zhorsilo, tak neviem, nema tu niekto podobny problem s chrbticou?

tomas toth

Dobrý deň.
Myslím,že viem čo Vás trápi. Sám mám podobný "neduh". S tým rozdielom, že u mňa sa to začalo vyvíjať už v detstve. Na Vašu otázku existuje rada odpovedí. Takže začnem postupne. 1.) Jedná sa o nesprávne držanie tela, t.j. pretláčanie hrudnej chrbtice od rovnej osi do zadu. Akoby človek podvedome chcel držať hornú polovicu tela rovno a tak ju zatláča dozadu. S čím samozrejme môže, a aj suvisí skracovanie a oslabovanie všetkých súvisiacich svalových partií. Tým, že sa oslabia svaly chrbta a hrudného koša dochádza ku "zaguľateniu" chrbtice a skrateniu prsných svalov.
2.) Nesprávna poloha chodidiel pri chôdzi je ďalším faktorom, ktorý zohráva významnú úlohu. Plochá noha, či narušenie klenby nohy vplýva na celkové držanie tela. Pokiaľ sú nesprávne, tak sa telo snaží odchýlky "dorovnať" svojim vlastným spôsobom. .
Faktorov je samozrejme veľa a s určitosťou na seba vzájomne pôsobia. Jedná sa o reťazovú reakciu, kedy jeden oslabený článok vplýva na rad ďalších článkov celej pohybovej sústavy.
Nezúfajte. :D situácia sa dá riešiť. Každopádne nedoporučujem žiadne operačné zákroky. Musel som sa o tom zmieniť, nakoľko mne bolo doporučené podstúpiť operáciu. A to už v detskom veku!!! Nepodstúpil som, a ani nehodlám. Rešpektujem názory bežnej medicíny a medikov, ale rozhodujem o svojom zdravotnom stave sám. Operácia by v tomto prípade nič nepriniesla, a predpoladám, že by len uškodila. Môj stav sa rokmi nezlepšoval a dalo by sa povedať, že práve naopak - zhoršovalo sa to. Tým,že som nesprávne cvičil v posilňovni, nesprávne chodil, sedel, plával, ležal , tak sa situácia len komplikovala. Aź kým som sa tým naozaj nezačal zaoberať vážnejšie. Dnes sa rehabilitujem svojim vlastným spôsobom a po 3 rokoch môžem hovoriť o pozitívnych výsledkoch. Ak sa Vám zdajú 3 roky prílliš dlhá doba , tak si prosím uvedomte, že zmeny na hrudníku sa mi začali tvoriť asi tak v 10 roku veku. Čiže 20 rokov zanedbávania si vyžiadalo svoju daň.
Čo teda robím?
Doporučujem každodenne masáž chodidiel. Nebude Vás to stáť veľa a ani si nezničíte pri tom ruky. Maséri neradi masírujú nohy a ani sa im nečudujem. Hladkanie však môžete mať aj zadarmo.
Ja osobne na rozmasírovanie chodidiel používam násadu od metly. Postavím sa na ňu jedným chodidlom a rolujem chodidlom dovtedy, pokiaľ necítim uvoľnenie v bolestivých partiách nohy. Jednoduché a účinné. Na internete je kopec informácii, takže napr.

www.badatel.net

Výborným pomocníkom je SM system , ktorý pochádza z Čiech. Doporučujem návštevu kurzu. Osobne som si kúpil knihu s CD, ale pokiaľ to nie je seriózne vysvetlené a predvedené, tak to stráca význam a môže Vám to len poškodiť.
Dúfam, že aspoň trošku som Vám pomohol. a pokiaľ by ste mali nejaké otázky , môžete ma kontaktovať na email. mgr.tomastoth@gmail.com

Voofi

Aj ja mam podobny problem ako pise zakladatel ,tiez na lavej strane ,ahoj lili ..neviem ci ti zakladatel tejto temy odpise, je uz dost stara,mne sa zda ze dost pomaha na taketo veci velka fyzicka aktivita,alebo cvicenie aby svaly zmohutneli

Lili12345

Ahojte chcem sa spytat ako pokracuhe vasa liecba... mam ten isty problem na pravej strane mi vystupilo druhe rebro... je to viditelne bola som na rtg a vsetko on ... len mna ta kost stale boli a som z toho dost nestastna... nemate niekto podobnu skusenost..

menma

ja mam tiež problémy z hrdunov chrbticov na rtg mi povedaly že ju mam rovnu a ma byt kusok ohnutá takže teraz už cvičím akože začal som preventívne cvičit asi pred 4/5 mesiacmi behavat/plavat a cviky na chrbat srdce mi bije podstatne slabšie, a menej často ale stale to pocitujem a tktiež hlava ale už ma nebolieva každý den chce to cvičit ja cvičim podla videa na youtube joga cviky na chrbat,potom ešte cviky na krčnu chrbticu,a na hrudnu chrbticu denne si davam 100 klikov na široko pretože mam trojholnik na hrudy stlačeni okrem toho si čoskoro pojdem po cviky k ortopedovy a budem cvičit aj tie cvičenie mi väčšinov zabere tak 45 minut za den takže žiadne celo denne myslenie na cvičenie :) najpru cviky na hrud,potom krčnu a potom si zacvičim podla toho videa joga a ešte ráno cvičim jogu ale len 2 cviky musim uznať je to kusok lepšie ale pomaly sa to zlepšuje je to na dlho ale tak lepšie než nič nerobiť

Durik

Na skoliózu je najlepšie cvičenie SM systém.
Podľa opísaných príznakov môže ísť o skoliózu, ale s určitosťou to môže potvrdiť len rtg.