Naštrbena dôvera

Príspevok v téme: Naštrbena dôvera
Kata555

Neviem ani kde zacat. Sme manželia 10 rokov. Mame jednu 9 ročnú a jednu 10mesacnu babu. Uz pred rokmi som mužovi prisla na to, ze ma potrebu sa zdvoverovat a vypisovať si SMS s viacerými ženami. Ked to prepuklo vravel, ze mal skrat a uz sa to nestane a ani mi nevysvetlil preco to urobil, vraj ani on nevie.pred rokom som v pivnici nasla zmluvu z Orange. Muž si ju tam zrejme schoval, lenže zle, lebo som tam hľadala lepidlo a nasla som tam papiere v euroobale tak som pozerala a zmluva a tam zadarmo hovory na neznáme cislo. Ked prisiel domov som mu vravela, ze ma jedno cislo prezvanalo, ci nekukne do mobilu, ci nema uložené on to cislo. Mal a pod mužským menom! Nechápal od kial ma mohol jeho kolega prezvanat, tak som mu vravela ze mu zavolam ze co chcel. Nesúhlasil a chcel ísť z domu preč, tak som to cislo vytocila a tam zena! Položila som to samozrejme. Vraj kamarátka a ze ja by som zo nepochopila a robila scény a ze mi moc pracuje fantázia a take žvásty. Tvrdil mi ze uz to neurobí. Hahaha ! Cca pred tromi mesiacmi som si všimla ze je divný a proste zena vyciti ked sa nieco deje. Bum opäť SMS s mojou naj kamoskou- teda exkamoskou SMS o súkromí sexe a este mu prizvukovala nech si to vymaže nech sa nieco nestane.opat ma klamal , stale ma klame, stale ma potrebu si s niekym vypisovať. Na moje narodky zabudol, nikam spolu nechodime. Uz som mu povedala ze to ukoncim a nejako sa po materskej zariadim. Pozeral na mna ako puk, ale z materskej by som dve deti neuzivila a aj som mu to povedala a som rozhodnutá po skončení materskej požiadať o rozvod. Chcela by som počuť vas názor, ze dokedy mam cakat s rozvodom, alebo sa opäť pokúsiť o zrovnané. Bohužiaľ ani jeden prípad mi nevysvetlil, ze preco tak ci onak konal. Vraj mal skrat! Je mi z toho na vracanie.dakujem za rady.

Kata555

Tak . Na pondelok mam termin u psychoterapeutky. Dúfam,ze mi pomože sa vysporiadať a hlavne pochopiť nepochopitelne pre mna.Dakujem Vam za rady a určite sa vam ozvem.

ivana456

katuska, ani ja by som tvojho muza neospravedlnovala tazkym detstvom. Poznat jeho historiu je dobre ale nie je to podstatne. Podstatny je vysledok + ty - ci si schopna prisposobovat sa.

Deti su silny motiv pre udrzanie manzelstva.

Vekom by mohlo frajerkarstvo tvojho muza zoslabnut, ale zvysok ostane. Zla sprava: zakasajuci muz sa vie zmenit na suknickara- teoretika, tj. na otravne hebedo s trapnymi slizkymi recami. Nebude ta to uz boliet, budes sa za neho uz len hanbit.
Skus si zohnat aj knizku - Tomas Novak: Takový bezvadný chlap jen žít se s ním nedá. Grada

Agnes989

Ja by som ho rozhodne neospravedlnovala jeho detstvom, ok, mozno ho nemal idealne ale to mu nedava pravo ublizovat ludom okolo seba a ponizovat svoju zenu. Poznam vela ludi, co boli v detstve tyrani a stali sa z nich taki dobri ludia, co by takmer ani muche neublizili, vazia si svojho partnera/ku a svoju rodinu. Praveze ludia ktori toho preziju vela zleho si vedia vazit dobro. On je proste len buran a suknickar a s jeho otcom to nic nema spolocne. Nikdy sa nezmeni. Nezmenil sa za 10 rokov tak tazko mozes cakat, ze sa zmeni za dalsich 10, ked este k tomu ty budes stale starsia. Ber ten byt co ti dava kym si to nerozmysli a hladaj si niekoho, kto ta bude vediet mat rad aj ked nemas 50 kilo.

Fleur-de-lis

či už vaše manželstvo bude pokračovať alebo sa ukončí, odborná pomoc pre teba zmysel mať bude aj keď pôjdeš sama. Či ti už poradia ako sa správať, alebo ťa budú podporovať.
Jeden psychológ stále hovorí, že na to obnovu manželstva stačí aby chcel jeden z manželov. Tým chce povedať to, že ak ten jeden chce a vie ako na to (pomoc odborníka), tak ten druhý sa tiež spamätá...
Problém u vás je naozaj ten, že tvoj manžel nie je zdravá osoba. Zažil si toho nie málo a doteraz sa tomu nepostavil ako zrelý človek. U mužov je často hrdosť veľkou prekážkou. Mal by pocit, že na plnej čiare zlyhal a to je pre muža oveľa ťažšie ako pre ženu. Muž si nepýta pomoc len tak...
Možno ti odborník napríklad bude vedieť poradiť ako k nemu pristupovať aby sa podujal na terapiu.
Ale ja viem, že to všetko čo by si musela spraviť bude nefér voči tebe. Ja osobne som sa vzdala predstavy fér nefér a snažím sa robiť to, čo prinesie želaný výsledok, aj keď mávam pocit, že je to nefér niekedy. Ale zas, väčšinou sa mi to v dobrom vráti.

A máš pravdu keď hovoríš, že už by mohol brať ohľad aj na teba. No možno ten ohľad, ktorý si naňho brala nebol správny. Nejde o to, že mu človek všetko prepáči a v určitom zmysle ho rozmaznáva. V takých prípadoch treba prísnu ale milosrdnú lásku.
To sú veci, kde ti odborník môže osvetliť tvoje konanie a poradiť...
Ja ti verím, že si to robila v dobrej vôli, ale koľko krát ja robím niečo v dobrej vôli a dosiahnem opak lebo som proste toho dosť nevedela...

Kata555

Viem,ze si moj muž toho v živote prežil dost negatívneho vo svojom živote s rodičmi. Mama jeho bola rodený anjelik, na ktorú neustále myslim a velmi mi chyba.. Bola aj mne oporou a v mnohom som sa jej zdoveroval,myslim ze viac ako svojej mame.Nie neospravedlňuje ho to nakoľko je uz dospelý. Dlho som na tento fakt brala ohľad a aj na iné faktory, ale kto bude brat a hlavne kedy ohľad aj na mna?
Uz druhy den sa k nemu správam síce slušne, ale s tym, ze ho nepotrebujem. On javí so mnou komunikovať, ale odpoviem len ano, nie. Tiež sa ho nepytam ako sa mal v praci, ci kam ide po robote este .Lebo zvykne mávať fušky.Viem, ze to robi pre nas, aby bolo deťom dobre. V robote to maju divne, vlastne ako u sukromnika. Všetko chapem, tolerujem , ale kde sme My?
Už ho ani pri večernom kupani malej a uspavani neangažujem, snažím sa mu dat tym najavo, ze to zvládam aj sama, co je aj pravda.Čo bude dalej? Už mu proste neverim a to dosť dlho! Tu odbornú pomoc vyhladam, ale bez neho tam ísť ? Neviem ci bude mat nejaky zmysel, ale mozno ma navedie na to spravne.

MultiLevel

V tomto pripade je obet aj tvoj manzel, konkretne obet svojho otca. Detstvo stravene v rodine alkoholika je hrozne ....samozrejme, tym ti nechcem dat najavo, ze mas manzela lutovat, to nie. Je dospely a uz si je zodpovedny za svoje skutky sam. Ale urcite aj vychova zanechala na nom stopy. Podla mna aj on potrebu odbornu pomoc, kazdy, kto vyrastal v takej rodine potrebuje v urcitom bode zivota odbornu pomoc, lebo vzdy ta do detstvo akoby dobehne....
Co ti povedal v porodnici bolo hrozne...A celkovo ako sa k tebe sprava. Pozeranie porna je v pohode, ale len do toho momentu, nez si zacne muz vyzadovat veci, ktore sa tam robia. To svedci o tom, ze uz mu z toho jemne prepina, nedokaze akoby rozlisit realitu od skutocnosti....lebo snad vsetci vieme, ze v porne nikto nepreziva hlboke city a kolko raz to akterov ani nebavi, vsetko je hrane...
Neviem nakolko si sa uz rozhodla, ci odides od neho, alebo este das sancu. Urcite nam napis ako to vsetko pokracuje

Lulu2011

mrzi ma, ze si prezila 10 rokov s blbcom :( necitala som celu diskusiu, neviem kolko mas rokov, ale mas pravo byt stastna a najst si niekoho kto si ta bude vazit, nedavat si zvyhodnene cslo na nejaku stetku a ohovar ta v porodnici, po tom, co ta sam oplodnil

Fleur-de-lis

hej, to nejde o to, že ty nie si dokonalá a preto má on právo správať sa ako debil a porúšať sľub, ktorý ste si dali.
Ale rovnako to platí aj naopak...
Správanie jedného človeka nedáva tomu druhému právo správať sa tiež zle...

Skús myslieť na to jeho detstvo, skús si ho predstaviť ako ranené zviera, ktoré sa bráni ako vie (hrdosť, hľadanie pocitu, že je ako muž dosť dobrý). Mne také niečo väčšinou pomôže, keď ma niekto zraní, že ma to potom menej bolí lebo si uvedomujem, že ten človek má vo vnútri bolesť a neistotu a aj keď nie správnym spôsobom, ale robí čo vie aby tú bolesť utíšil.

Hoc je dospelý a mal by to už vedieť lepšie. Ale aj ja som dospelá, a predsa často upadnem do obranného správania, ktoré tiež druhým ublíži. Prosto učíme sa celý život.

Veľmi ti prajem, aby ti psychológ pomohol. Nie ste v ľahkej situácii.

Agnes989

To mi je luto akeho mas muza, zle sa to cita ako si ta nevazi a ako sa k tebe sprava. Uz len ta jeho reakcia po porode, to je nonsens. Verim, ze ta to zranilo, to by zranilo kazdu. Ini muzi sa tesia, ze sa im rozrastla rodina, ze prisiel na svet novy zivot v ktoreho zilach koluje jeho krv a on? Jedine co ho zaujimalo bolo tvoje telo, ktore po porode nebolo rovnake ako pred tehotenstvom, co je uplne normalne. Evidentne bol vzdy zamerany hlavne na dokonalu postavu, sex, nie na city. Aj preto teraz nahana zenske a vlastne ich nahana zrejme cele alebo skoro cele vase manzelstvo. Podla mna jeho nezmenis, on je taky typ. Jemu je jedno kolko deti si mu porodila, ako ich vychovavas, co z nich vychovavas a co z nich bude. Jeho zaujima dokonale telo a to co je medzi nohami. Je proste velmi povrchne zalozeny. To ma vrodene, to na nom nezmenis ani keby si sa ako snazila. Este ta aj ociernuje u kamaratok, robi z teba mrchu a stihacku, aby ho lutovali a aby sa im o to rychlejsie dostal do nohaviciek. Prehoba, nechaj ho ist. Bez neho bude lepsie tebe i detom. Ak ich bude chciet vidat, moze si ich predsa bravat a starat sa o ne.

Kata555

A asi to aj urobím,niekam dam malu na tu chvilku,čo tam budem.Idem si popozerat nejakeho dobreho vo svojom okoli a zajtra mu zavolam.
Tiež nie som dokonala,ale to neni nikto,ani tie jeho takzvane kamaratky.
Skusim ešte túto možnosť a potom sa rozhodnem.
ďakujem vam