Intervalovy trening - beziaci pas

Príspevok v téme: Intervalovy trening - beziaci pas
nikusinkaa

Ahojte, cvicim uz dlhsiu dobu, ale akosi stagnujem. chcela by som schudnut cca 3 kila...citala som o intervalovom treningu, asi to skusim, ale vsade pisali len vo vseobecnosti, ze rychla intenzita sa strieda s pomalym behom...ale co v praxi vyzera rychla intenzita? napriklad na beziacom pase? 11ka? alebo aka uroven?

ja ked beham, tak poslednu dobu zvyknem na 8 pretoze je na stroji pisane ze 8 je fatburn... 9 uz kondicka.. ked mam rychlu chodzu do kopca, zvyknem ist na rychlosti 6,9

Dakujem za odpoved

odpovedam

z hladiska fyziky - prijmu a vydaja energie je jedno, v akom pasme behas. Zaklad je ten, ze cim rychlejsie behas, tak logicky viac energie spalis. Intervalovy trening (HIIT) je skvely aj na chudnutie, aj na kondicku. Trva kratsi cas nez pohodovy konstantny beh, spalis nim viac a aj po treningu telo este dlhsie spaluje energiu. Konstantny pohodovy beh pali tak akurat svalovu hmotu. Robi to vela ludi, nerozumiem, preco. Takze intervalovy beh jednoznacne ano. zaklad je ten, ze pocas kratkeho intervalu ides naplno najviac, ako vies a pocas dlhsieho intervalu mas oddychove tepmo. Najidealnejsi je intervalovy sprint, ale to je dost narocne, ak uz nie si skusenejsi bezec. Tie intervaly si daj pokojne dlhsie nez 10 sekund. Ja osobne minutu sprintujem a 3 minuty mam beh. a takto to striedam. neviem, na akej urovni dokazes behat ty, ale intervaly si urci sama. HIIT ti staci 2x do tyzdna (aby si nepalila svalovu hmotu) a okolo 20-25 minut.

nikusinkaa

neviem, citala som o tom dost a pri chudnuti udavali intervalovy, pretoze sa vtedy vraj spali najviac kcal...

a tak aky trening by ste mi odporucili na chudnutie?

ajja som nizka, kratke nohy a vaha relativne nizka ale este to nie je ono - vyzorovo na vahe mi tak nezalezi

Slobodna

10 sekúnd ideš úplne naplno ako o život a 20 sekúnd pomalým tempom na vydýchanie. V prípade behu tých 20 sekúnd chôdza. Intervalový tréning je super, cvičím ho už dlho, ale je skôr vhodný na nárast kondičky než na schudnutie. Začínaš na nejakých 3 až 5 intervaloch, podľa stupňa tvojej kondičky a každý týždeň zvyšuješ. Intervalový tréning na bežiacom páse si neviem celkom dobre predstaviť, oveľa lepšie je normálny beh, niekde vonku.

vebe

Ked chces zlepsovat kondiciu, tak cestou intervaloveho treningu. Co znamena ze cca 400mg das rychlym tempom. rychle tempo moze byt pre kazdeho niekde inde, zavisi od stavu trenovanosti. Takze nekukaj na cisla ale hlavne na to, ze sa musis pri rychlom tempe poriadne zadychat a musis sa ti zvysit srdcova frekvencia, potomp restriedas chodzou 400mg, potom zase rychly okruh a tak. No ta 9 to je taky pohov, nie ze kondicka. 8 to je uplny pohov, ked uz mas odbehane a chces vyklusat. Ked tak minimalne 10, a na interval tych 12-13 (ja som mala a mam kratke nohy, pre dlhonohych je to viac)