Potravinove doplnky

Príspevok v téme: Potravinove doplnky
olinkaa

Mam problem. Uz dlhe mesiace tu citam vsetky prispevky ohladom vyzivovych doplnkov, zapisujem si vsetky rady hlavne od RNG, postupne som si zaobstarala vsetko co asi potrebujem a teraz stojim pred otazkou, co s tym. Mam toho zrazu nejako vela a trochu som sa v tom stratila.... Neviem co a ako uzivat, co sa smie spolu kombinovat a co nie, ako dlho a ako casto.. Mozno mi vie niekto poradit? Kedze by som potrebovala precistit organizmus, nakolko trpim dlhe roky alergiami (mlieko, psenica, ryza, vajicka a vsetko mozne), kupila som si koloidne striebro, digestive enzymes, triphala, serapeptazu, NAC, oreganovy olej, psylium, spirulinu, arganovy olej, probiotika, zinok, selen, vitamin D3 a K2, Betain HCL, lecitin. Tak a co s tym teraz? Neviem si predstavit ze je dobre toto vsetko uzivat naraz. Napriklad kym som este nemala NAC, kupovala som solmucol, ale ten sa vraj nesmie uzivat dlhodobo ale RNG pise, ze NAC sa da brat stale. Tak kde je pravda? Su doplnky ozaj take nevinne? Hlavne by som potrebovala najprv asi ten detox. Prosim ako postupovat? Budem ozaj vdacna za kazdu radu.

RNG

Nuz u mna bol problren s nedostatkom kyselin a palami uz od moho 35 roku. Ale az do 50 roku som verillekarom ze je to z prebytku kyselin, aj ked som ich lieky po par tyzdnoch neuspechu prestal brat. NA STASTIE.
Dnes beriem doplnky kyselin a enzymov, najprv to stacilo 1 kapsula z kazdeho, dnes po viacerycy zaludocnych chripkach a pokrocilejsiemu veku mi to najma minuly rok stupl az na 3 kapsule betainu HCl, lebo som prechodil 2 zaludocne chripky, ktore sdom sice za 2 dni potlacil branim antiviralnych doplnkov, ale stacili mi odrovnat skoro kompletne tvorbu kyselin, tj ked ich nezoberiem dost, tak mam automaticky otravu zaludka, kde sa mi bez kyselin jedlo len rozklada, hnije a kvasi miesto travenia a sterilizacie mikrobov na jedle kyselinami.
Doplbnanie je vec velmi individualna, takze to musis vyskusat od nizsich davok k vyssim, az ti telo na to bude reagovat priaznivo. V zaludku to poznas o niekolko hodin, ale napr probioticka crevna flora na vybudovanie potrebuje niekolko tyzdnov, Totiz aj najlepsie probioticke doplnky obsahuju len parstomiligramov probiotik, co sa musia s pomozu krmenia mikrovlakninami/prebiotika rozmnozit na kilogram, tj az 10 000 krat, aby dobre obsadili crevnu floru a vytlacili neuzitocne a skodlive mikroby odtial.

Ivka 1

Boris veľmi rada by som Vám poradila ale Vy chcete pravdepodobne radu ohľadom dávkovania a užívania doplnkov, ktoré odporúča RNG a s tými nemám skúsenosti.Inak môžem Vás nakontaktovať na lekárov naturálnej medicíny ak budete chcieť.

boris51

Ivka vase prispevky sledujem uz dlhsiu dobu a musim povedat ze ma oslovuju. Viem ze aj vy sa teme doplnkov venujete a mozno viete vy poradit ako to uzivat alebo aspon poradit kto vie poradit? Vsetko dobre!

Ivka 1

Boris úplne s Vami súhlasím. Ľudia potrebujú vedieť čo majú užívať, ako a kedy to majú užívať, rovnako dávkovanie je veľmi dôležité. Na to majú svojich poradcov , s nimi sa je potrebné radiť.

boris51

Ja som zacal uzivat tiez kyseliny trikrat denne pred jedlom betain hcl a teraz som cital ze treba zaroven aj nieco na odkyslenie alebo neutralizaciu..tak ozaj neviem..ked niekto nieco radi tak by to mal poradit kompletne a nie len uzivaj kysliny enzymi probiotika..inak si mozeme viac uskodit ako pomoct!!

RNG

Pozor, bezne Digestive Enzymes neobsahuju dost enzymov na mlieko.Pozri na zlozenie a pod kolonkou lactase. Na to je dobry napr vyrobok firmy Enzymedica, pod nazvom Lacto, complete dairy digestion, ktora ma dost enzymov v kazdej kapsuli na stravenie poharu mlieka alebo odmorenie tela od rovnakeho mnozstve zamorenia z minulosti.
Len si poriadne precisti telo mod toho zamorenia z minulosti, popznas to na extra energii, odstranenie zahlieneni a podobne. A pri zlepsenom traveni a absorbcii sa vyhnes stovkam roznych moznych zdravotnych problemov, co po dlhsom case zleho travenia a absorbcie automaticky nasleduju.

olinkaa

obrovske dakujem Ivka a RNG!
ozaj ste tu moja jedina nadej, nakolko sa uz roky trapim a az vdaka vam som objavila tieto pripravky a verim ze pomozu aj mne... uz dlho tu vsetko citam a preto som toho tak vela poobjednavala, lebo mam v tom trochu zmatok... bohuzial stale neviem, kde sa mozem docitat o spravnom davkovani a kombinovani vyzivovych doplnkov, preto otravujem s tym vas... este raz dakujem za kazdu radu!
vsetky moje problemy sposobuje zle travenie, na co som samozrejme prisla tiez az vdaka tomuto foru, ked som roky zbytocne behala od jedneho dr k druhemu a vsetky vysetrenia, na gastro a niekolkokrat aj kolonoskopia, boli zbytocne, kazdy doktor ma zhodnotil ako zdravu, s pripadnymi psychickymi problemami.. to znamena, ze si svoje problemy len namyslam. :( bodaj by mali pravdu.hm. alergia na psenicu, ryzu, mlieko, kukuricu, vajicka..., naduvanie, stolica dvakrat do tyzdna, zahlienovanie, malatnost, unava, bolesti zaludka...atd...
zacala som s koloidnym striebrom, rano nalacno, teraz by som asi mala ten gluten enzymes tiez rano nalacno vziat a potom s kazdym jedlom aj ten betain hcl a plus este ten digestive enzymes? ten je tusim aj na mlieko, to znamena, ze by som sa mohla aj "normalne" najest...?

RNG

Na mlieko su specificky enzymy pod menom Lacto alebo Dairy, ci uz na cistenie tela(na prazdny zaludok)alebo na stravenie mliecnych produktov.
Na lepok su sice enzymy pod menom Gluten enzymes, ale zialbohu su prislabe na to, aby si mohla jest produkty s lepkom, tym sa musis vyhybat. Ale tieto enzymy pomozu telo odmorit od rokov pouzivania produktov s lepkom.Na prazdny zaludok, aby boli ucinnejsie vstrebane.

RNG

Nuz ja neviem, ake mas problemy konkretne, takze ti mozem poradit len vseobecne.
Pri palach a naduvani si musis doplnit kyseliny, zacni s jednou kapsulou/tabletkou pred jedlom a ked to nestaci zvys az max do 3.
Podobne s enzymami.
Potravinove doplnky sa az na velmi male vynimky daju kombinovat a brat viacmenej kedykolvek. Niektore su ucinnejsie na prazdny zaludok, niektore zase s jedlom