Nadštandardné služby?

Príspevok v téme: Nadštandardné služby?
Mário B.

Roky trpím nespavosťou. Sú dni, keď spím len veľmi málo a na druhý deň som akoby prejdený parným valcom. Už nechcem takto trpieť, je to katastrofa. Bol som u neurologičky, predpísala mi Stilnox a potom Gerodorm. Ani jedno z toho nepomohlo. Povedala mi, že mi už nemôže pomôcť, môže mi predpísať len hypnotiká. Iný typ liekov predpisuje iba psychiater. Pripadám si ako pokusný králik. Tie lieky nie sú sranda, je to farmaceutický odpad. Na druhej strane nemám inú možnosť, no psychiatra sa skutočne bojím. Zvažujem preto osloviť spánkové laboratórium. Je to však súkromná inštitúcia a preto si všetko hradím sám. Ako by to však bolo s prípadnými liekmi? Ani to poisťovňa neprepláca? Ide teda o nadštandardné služby, ktoré žiadna poisťovňa nepreplatí?
Nemám zrovna najvyšší príjem, preto si rozmyslím, či dám 500 eur za vyšetrenie a ďalších 500 do liekov.

5.5 elsa

ak má súkromná inštitúcia zmluvy s poisťovňami tak lieky platíš len doplatky ak nemá zmluvy hradíš si sám v plnej výške

A ja

Treba sa spýtať priamo poisťovní a nie na fore,treba s nimi komunikovať.Toto som sa naučila pri ležiacej svokre,lekári nemôžu zmeniť predpisy ktoré majú a limity a ak to laboratorium nemá zmluvy s poisťovnami tak je asi na poisťovni čo zaplatí a čo nie.

placka

tak sa obrat na albertovu. aj tam sa sice plati aj za vysetrenie aj lieky ale ona je aspon zaruka ze pomoze. az ta vobec vezme lebo je stale tazsie sa k nej dostat. myslim ze sa pomaly zbera do dochodku. uz robi len nejake dva dni v tyzdni.