Dieta odmieta jest

Príspevok v téme: Dieta odmieta jest
bajti

moj 4 ročny syn odmieta jest sunky, salamy, polievky, ktore nie je "nedelna" a ktore su zelene (brokolicova, spenatova, hraskova), cize vsetky ostatne paradajkova, strukoviny, omačky, hlavne jedlo ale taktiez aj maslo, pomazanky, zeleninu... atd, jedine co je len priloha k hlavnemu jedlu ako cestovina, knedlik, zemiaky, ryza, uz som zufala a neviem ako ho mam prinutit co by len to ochutnal, on hned vzdorovito odmietne a mozem sa aj rozkrajat. skusala soom slubovat, vyjednavat, tvrdu metody, vyhladovat, po dobrotky, po zlotky, skusala som byt aj kreativna na tanieri, ale nic, bez uspechu... to iste aj vo skolke, radsej bude hladny,akoby mal ochutnat napr. zemiaky, ktore sa trosku namocili do omacky... prosim pomozte, poradte mi aku metodu by som mala zvolit, ako dalej, lebo ja uz neviem,... vopred velka vdaka za kazdy koment.

5.5elsa

no variť mu to čo má rád keď tak vymýšľa aby aspoň niečo zjedol a zasa nemusí jesť všetky druhy zeleniny,ale aspoň nejaké to sa týka aj ovocia....

GoFruit

ewellin tak ti treba.
co ti mam na to povedat.
ja davam synovi jest len to co chce. co nechce, nenutim. a vidis ako sa mam dobre, bez pocitov zurivosti a hnevu. A nemusim sa nikomu vyhrazat. Akym pravom. Ty mas dieta nie preto aby si si na nom vybijala frustracie, nezabudni ze ono za to nemoze ze je tu ale len ty za to mozes s partnerom tak sa k nemu chovaj s uctou a respektom a vyhrazky a nutenie nie je respekt.
Kto ti kaze stat doobedu za sporakom?
Ja cele doobedie travim so synom a venujem sa mu pripadne si citam, som za pc, nieco popracujem a jedlo neriesim a sme super zdrava rodina, moj syn takmer nebyva chory. Ziadnu vaznu chorobu nemal.

5.5elsa

musíš ho oklamať na vidličku daj to čo nemá rád a ako prvé čo vidí daj to čo má rád,alebo mu niečo za to sľúb môžeš mu tam aj niekoho zavolať aby jedol to isté všetci to jedia tak to bude určite dobré , začať s niečim čo má rád a postupne tam pridávať to čo rád nemá :)alebo mu povedz to to bruško si to pýta :)

ewelin:)

gofruit - tak toto funguje ak dieťaťu dávaš jesť len takéto stravy..ale ak stráviš nad šporákom doobedie, všetko pekne nachystáš a dieťa ti ani neotvorí ústa, tak môžeš kecať o dinosauroch a hadoch...asi nevieš čo je to, ak sa dieťa zatne a nechce jesť...tak dnes sme mali karfiolovú polievku a prsia na šťave s ryžou a kompót...prišiel krpec ku stolu, ani si nesadol a povedal : ja toto jesť nebudem, otočil sa a išiel do izby..išlo ma poraziť !!! tak ja sa trápim a on len nakukne ani neochutná. Tak od 6:3O je len s kakaom do 12:00 a nechce jesť...povedala som pekne, pod papať a on nie..kričala som, vyhrážala, sľubovala a ani sa nepohol.

GoFruit

Chapem ze robis co si myslis ze je najlepsie. Lenze salamy a sunka konkretne nedodaju ziviny iba ak chces geneticky modifikovanu soju, dusicnany a glutamat sodny co sa povazuje za neurojed.
Tak ak varis zdravo tak to je super. Proate len netrvaj ma niektorych veciach.
moj syn neznasa a neda do ust nic co je omackovej konzistencie. Nenutim ho. Na chcleba mu davamavokado. Lebo natierky ani za nic nezje.
Necham ho jest len to co chce.
Povuem ti skvelu radu ktora zabera na deti najlepsie. Ked uz si myslis ze musis riadit ty co bude tvoje dieta jest tak mu podavaj ovocie a zeleninu hravou formou. Urob mu napriklad dinosauri smoothie. Proate to tak pomenujes. Zmixujes banan a nejake ovocie das do toho trocchu zeleneho - hocijaku burinku zo zahradky ci zihlavu, medovku, rukolu, pupavu, iba trochu hlavne nech je to sladke. Alebo my robime z manga hady. Nakrajam ho na dlhe pasiky a vymyslame rozne hady napr tento pasik je anakonda a tento mamba zelena. To ho tak bavi.
Z jablka robime lodky. Proste pri dietati musis mat predstavivost.zo zeleniny mame pomenovania napr pindikova rajcina lebo ma taky vycnelok a to ho bavi jest.
Ked mas pocit ze nema ziviny skus spirulinu. Moj ju zboznuje a je v ovela vacsich davkach ake su predpisane a zije. Netreba sa proste upinat hlavne na to ze nema ziviny ked je monotonne. A davat mu to o com si myslis ze je to spravne lebo casto to nie je.

bajti

dakujem za vase komentare, mozno ste ma uz odsudili, ze som matka, ktora si stoji za tym ze stoj co stoj musi dieta jest, ale nie je to tak. ako pise evelin, kazda matka chce, aby jej dieta prosperovalo, malo dobru imunitu, jedlo zdrave veci... ja svojmu synovi varim zdravo, mame zeleninu ovocie zo zahrady, takze je to bio, ziadne umeliny,ale aj tak odmieta co i len ochutnat, viem, ze mi hladom neumrie, ale o co sa snazim, aby mal pestru vyvazenu stravu, nakolko ju nema, mame problemy s imunitou, sem tam aj s travenim, a pod. myslim si ze ako kazdej matke je tazko prizerat sa na jej dieta, ktore vzdorovito odmieta živiny, vitaminy, ktore prospievaju jeho vyvoju. takze prosim maminky, ja hladam tu pomoc, podporu, radu a nie komentare, ze aka som ja matka preboha, ked nutim dieta jest nezdrave veci.

GoFruit

tym som chcela povedat, ze mozno by aj dieta jedlo ale proste nie ine a zdravsie, keby mohlo, mozno by si dalo nejake dobre stavnate ovocie, ale nie ono ma predkladane dookola sunku a salamy...

GoFruit

Prosim necuduj sa ze ti nechce jest sunky a salamy, ved to je hnus, to nie je jedlo hodne cloveka, je to skodlive a pre taky maly organizmus ovela viac ako pre dospeleho, ktory je uz otupeny a ani si neuvedomi ako mu to skodi. Ja zas nechapem matky co nutia deti jest tie najnezdravsie veci.
Ako vies ze je hladny? Povedal ti to? Toto ma velmi zaujima, lebo pokial viem deti vela jest nemusia a su to prave rodicia ktori ich vdaka takemuto nuteniu ako robis ty, robia zavislymi na jedle a potom to vidime na dospelych co iba dzgaju nadmieru do seba.
Kafik ti dobre radi, v podstate, zameraj sa na ine veci a jedlo neries. Jedlo je tak nepodstatna vec. Od hladu ti dieta nezomrie. ONo presne vie, kedy a coho sa ma najest. Len mu treba nechat priestor.
Dalsia vec casto rodicia chcu aby deti jedli nieco co sami rodicia nejedia a potom sa cuduju ze to deti nechcu jest. Tak skuste (mozno to nie je vas priklad) navysit mnozstvo zeleniny a ovocia.

evelin:)

dobrá kravina čo písala podo mnou. jednej mame namože byť jedno, že jej dieťa neje. Potrebuje živiny, vitamíny, kalorie. Mám syna, ktorý neje absolutne nič. Má tri druhy jedla iné nedá ani do úst. tiež som skušala všelijaké metody, ale nič nepomohlo. ráno vypije kakao a do štvrtej je o hlade. potom aby neumrel od hladu mu dám čo mu chutí, inak by nejedol do nasledujuceho rána. A je chudý, tak ho musím nutiť a nieže nenúťte dieťa jesť. to sa nedá, ved nebude mať svaly, imunitu...ak sa raz dieťa zatne nepohnem s ním...nechala som ho za trest sedieť nad hráškovou polievkou celú hodinu a ani sa jej nedotkol...skušala som metodu, že nechceš nemusíš, zobrala som tanier s gulášom a ked bol čas jedla, som mu ho predostrela. iné nedostal...od obeda ho mal tri krát predostrety a nedotkol sa ho...do deviatej hladoval, kým som mu nedala iné aby neišiel spať hladný..proste zaťaté decko to je...