Chcem odstrániť znamienka, ale nechcem ísť ku kožnej - nedá sa "po domacky"?

kutil

Jessica151 -

ano su sposoby, ako sa daju po domacky odstranovat znamienka. Sam som si odstranil tak asi uz cca 10 znamienok.

Ale.... :
- musi vediet co robis a ake je to znamienko, ci si to mozes dovolit, ze to zvladnes
- tie problemove ozajstne znamienka si radsej neodstranuj.
- vystupujuce kozne vyrastky, bradavicky, cervene znamienka sa daju odstranovat pomerne lahko.

Ak ide o bradavice, pomaha Duofilm, alebo kryovypalovanie. Klasicke vypalovanie nebyva take ucinne, bradavice su dost odolne. Na niektore dostat kupit aj prirodne tinktury.

U znamienka sa to da riesit extrakciou, ci vypalenim. U extrakcii postupujes podobne ako chirurg - musi sa to vyrezat aj s okolim. Niektore znamienka sa daju vypalovat laserom na sukromnej klinike, ale ostavaju niekedy tiez po nich jazvy a znamienka maju tendenciu dorast - lebo tam niekde ostal podklad. Taketo znamienko je lepsie extrahovat potom chirurgicky.

Osobne preferujem radsej domace vypalovanie - mal som s nim na sebe velmi dobre vysledky. Za posledny tyzden som si odstranil jedno cervene znamienko extrakciou - klieste, nabruseny noz ako britva a chrirurgicky priepustny flajster, z ktoreho som urobil naplast. Po vyrezani znamienka som ranu trochu vypalil na zastavenia krvacania, nechal presiaknut krv trochu a cez to dal flajster. Hoji sa to po par dnoch pekne. O par dni neskor som zase vypalil take iste cervene znamienko na inom mieste.

Ked su znamienka male, tak vypalovanie je ucinne. U velkeho by to bol problem. U maleho je cielom poskodit tu nezdravu cast, aby sa zapiekla a neposkodit zdrave tkanivo, avsak aby sa to "upieklo" cele.

Urcite by som neodporucal robit si znamienka na tvari, tam je to citlive a esteticky sa to nemusi podarit. Teda okrem jemneho vypalovania, tam by sa to pouzit dalo.

Problematika je trochu zlozitejsia, sam sa tomu venujem uz par rokov, pretoze nase zdravotnictvo funguje asi takto:
- musite ist k vseobecnej lekarke /a mate trebars oslabenu imunitu/ a ste pracovne vytazeny clovek,
- ta vas posle na dermatologiu, kde minimalne 3 mesiace budete cakat na objednanie a potom den presedite v cakarni.
- dermatologicka vas na nezhubne znamienko nebude chcet poslat za chirurgom a tie podozrive /co viete rozoznat tiez/, vas posle za chirurgom
- u chirurga zase nejake tyzdne, ci mesiac, kym sa dostanete na operaciu. A takto cela procedura je na pol roka, ak nie dlhsie.

Na chirurgii som travil dost casu, ked mi rezali mnozstvo znamienok, tak som nieco odkukal, nieco si dostudoval, domyslel. Nastroje a material sa daju zohnat, ale da sa pouzit aj vselico ine. Nejde o ziadne tazke ukony - trosku zrucnejsi clovek to zvlada. Naviac si myslim, ze kopec sposobov, ktore sa chirurgicky praktikuju pri odstranovani znamienok, su zastarale, pomale a malo efektivne.

Urcite to nepodporucam nikomu skusat to doma a kto moze, nech ide standardnym sposobom cez lekarov. Ale ked uz sa inak neda, zdravotnictvo zlyhava, neni zle, ak sa vie clovek postarat aj sam o seba. Pri vsetkej opatrnosti a rozume.

Kýčera

Jessika, väčšina znamienok sa objavuje po narodení a spôsobuje ich nerovnováha v stravovaní a to, že sa organizmus vyrovnával s nejakou chorobou. Obvykle sa objavujú na miestach akupunktúrnych bodov a na meridiánoch jednotlivých orgánov. Ak ich má novorodenec, potom sú znakom toho, že matka bola počas tehotenstva chorá alebo prekonala vysokú horúčku. Čierne bodky sú dôsledkom spaľovania nadbytku sacharidov, bielkovín a tukov v tele. Často sa objavujú po prekonaných chorobách. Tá pod okom hovorí o poruche pečene, nad perou? o poruche činnosti čriev? Ak máš veľké tmavé škvrny, výrazné väčšie ako pehy, tak ich výskyt je prechodný! Môžu sa objaviť na hociktorom mieste tela a tiež naznačujú problémy príslušných orgánov. Odstrániť ich dokáže moxácia. Veľmi vystupujúce znamienka signalizujú nadmerné množstvo bielkovín, jedla, sacharidov a tukov. Ak si upravíš stravovanie, tak sa môžu prirodzeným spôsobom aj same vstrebať a zmiznúť. Ak ich máš na meridiánoch, tak funkcie príslušných orgánov sú postihnuté ťažkosťami z nadbytku bielkovín a nadmernej spotreby potravín vôbec. Ak sa však vyskytujú pozdĺž určitých svalov, tak z rovnakých príčin bol zasiahnutý orgán, kt. je vo vzájomnom vzťahu s touto zónou. To je všetko, čo som v knihách našla, sú to príčiny, kt. treba odstrániť. Ty si na nete vyhľadaj čínsku alebo orientálnu diagnostiku a podľa jednotlivých dráh sama zistíš, s kt. orgánmi máš problém, čo treba riešiť. Z Tvojho popisu sa to nedá, musíš každé jedno znamienko PRESNE priradiť ku každému meridiánu! Odporúčam Ti poriadny detox, saunu, moxáž a úpravu stravy. Prajem Ti, aby sa Ti od dnešného dňa žiadne znamienko nevytvorilo!!!

Kýčera

Jessika, nezabudla som na Teba! Pobyt sa mi však predĺžil, takže koncom tohto týždňa sa asi dostanem domov a budem sa Tvojmu problému venovať. Ak by som aj nič nezistila, ozvem sa Ti.

Biela.Kobra

RNG skus tu, vsetky temy asi nestiha precesavat.
www.zdravie.sk

A keby nahodou nic, nevzdavaj to, raz sa musi na tvoj problem najst riesenie.

Jessica151

Mam hlavne na bruchu V okolí pupku, na bokoch, A V celom okolí. tiež po celom chrbáte,na nohách ani kus A na rukách zopár,na tvári mam tiež,tesne pod okom,nad perou , a za krkom tesne pod vlasmi. Nové ktoré mám na bruchu sú veľmi tmavé skoro čierne,A ostatné sú klasické hnedé mierne vystupujúce

Jessica151

Mam hlavne na bruchu V okolí pupku, na bokoch, A V celom okolí. tiež po celom chrbáte,na nohách ani kus A na rukách zopár,na tvári mam tiež,tesne pod okom,nad perou , a za krkom tesne pod vlasmi. Nové ktoré mám na bruchu sú veľmi tmavé skoro čierne,A ostatné sú klasické hnedé mierne vystupujúce