Doplnky stravy, vitaminy atc

Príspevok v téme: Doplnky stravy, vitaminy atc
tonyhawk258

ahojte, tusim ze takych tem je tu uz dost, ale rad by som Vas aj tak poprosil o nejake zhrnutie a vase skusenosti, ktore doplnky stravy su najlepsie, s ktorymi mate ozaj len dobre skusenost, bol mi odporuceny napr. rakytnik, asvaganda, hliva ustricova, nechcem to zase prehanat, preto by som rad vedel co ma ozaj nejaky vplyv na organizmus, dakujem za rady =)))

Sonie

Táto téma je už stará, ale chcela by som sa spýtať nasledovné o doplnkoch výživy, ak viete poraďte budem rada.
Kúpila som si v českej lekárni doplnok výživy Megaenzymy od Canadskej firmy Naturalfaktors. Čo ma však zarazilo je to že obal je český, vyzerá inak ako originál.
Mám tomu rozumieť tak že doplnky sa balia v Čechách? Veď by stačilo nalepiť na originál štítok prekladu po česky. Takto mám pocit že som nekúpila doplnok výživy originál od Natural Faktors a ktovie čo tam zabalili. Neviem síce či česká legislatíva alebo únia to takto nenariaďuje, nechce sa mi to hľadať. Veď u nás sa predávajú aj zahraničné ale v originálnom balení. Rovnako som tak kúpila vitamín K2 od nejakej českej firmy, písali že je to dovoz z UK ale obal bol český.

Lubko4

Janko z okolia Vranova sa dozvedel, že zo slnka sa získa vitamín D, tak sa rozhodol, že si vezme slnko a vyšplhal sa na Lomničák. Až potom mu to došlo.

gastanko2016

ja teraz užívam na posilnenie imunity Dr.max hliva forte s rakytníkom a echinaceou. Vždy som zvykla bývať v tomto období chorá a zatiaľ sa držím.

lubok

Ja osobne odsudzujem kávu s 2 % Reishi.

Značku nebudem uvádzať a to sa ešte chvália, že na Slovensku nemajú konkurenciu.

v 20 gramovom sáčku kávy 2 % Reishi.

No, ani sa mi k tomu nechce vyjadrovať k tejto cene za také množstvo.

Tá Reishi o ktorej sa tu píše, vypestujete aj doma, tak ako Hlivu ustricovú.

Ľudia nepreplácajte!

RNG

Hliva obsahuje 10 az 15% ucinnych latok tj betaglukanov 1,3 na 1,6
A odporucena davka mojimi lekarskymi zdrojami je 3 x 500 mg betaglukanov , tj ovela viac hlivy

lubok

Zostaň pri tej hlive, to je asi najlepšie.

Ale lepšie urobíš, keď si tie tobolky urobíš sám.
Prepočítajte si, koľko gramov hlivy máte v krabičke za 19 Eur?
500 mg krát 90 toboliek t.j 45 gramov.

Za 19 Eur kúpite minimálne 500 gramov sušenej hlivy, potom pomixujete a vložíte do toboliek.

Ja to kombinujem s Reishi.

JustSayin'

to ivobrick: WTF? to je pokus o vtip? alebo si myslis ze tym experimentom vazne nieco dokazes? Obzvlast ta cast o tom "bud niekde zavrety" sa mi najviac pacila ... ked je clovek tyzden odrezany tak to ma nanho z tych tvojich spominanych veci najvacsi vplyv, ironia je ze na mna to ma prave opacny vplyv, ked som na PN a ani sa nestravujem dobre, tak sa uz nemozem dockat az niekam vypadnem, az si pojdem zacvicit a tak podobne, no tipujem ze kazdy je iny ... aspon s tou poslednou vetou suhlasit mozem

to tonyhawk258: ako ti uz ostatni povedali, zalezi od toho o co ti ide, ak o celkove zdravie tak je najpodstatnejsia vyvazena strava (objavil som ameriku) ak tu mas a chces to niecim doplnit, tak ja ti mozem naprikald doporucit nejake bylinkove caje, su vhodne na kazdodenne pitie, posilnia ti imunitu, niektore bylinky si kludne mozes sam pestovat, co ti moze tiez len prospiet ... just sayin'

Edward

Odpoveď pre Odpovedám:na tomto prístroji je možné za 30 sekúnd a bezbolestne zistiť, či to, čo do seba dávam, či už vo forme ovocia a zeleniny, alebo doplnkov je v dostatočnom množstve a kvalite, alebo nie, čiže aktívna prevencia... a je veľký rozdiel v značkách :-(

Dobre si začal aj druhú časť odpovede, že väčšina doplnkov nefunguje, ani Renault nie je Bentley, obe sú autá, ale je to neporovnateľné, čo sa komfortu týka :-)

Chápem, je toho veľa, nemozes vedieť o všetkom, ale to neznamená, že tu nie su výnimočné firmy, technologicky na inom stupni