Osmičky vonku a otrasný opuch

[zruseny35]

No to pozerám,že "opuch je normálny"...Mne vyťahovali zub mudrosti ktorý hodinu nešiel von nijak pri injekcii.Dva dni som ešte 2x denne brala ibalgin 400mg a na tretí den bolo po probleme.Akurat som si na tu dieru davala pri jedle pozor,to zrastá dlhšie
Keby sa mi takto dobre nestalo,nedala by som vytrhnuť aj tie zvyšne :) Problem je asi zubárka-mäsiarka, nie problemy čo potom nastanu

NO2

Asi nie je podľa mňa dobre, keď si človek dá vytiahnuť dva zuby naraz. Jedine, že by boleli alebo že by si sa ponáhľal do práce alebo tak.

Sisa C.

Caute, rada by som sa podelila o moju skusenost...mne trhali osmicky circa pred rokom a riadne mi napuchlo, vyzerala som ako skrecok no hrozne, pomohol mi wobenzym, ktory mi odporucila kolegyna. Urcite to stoji za to vyskusat:)

júlia M.

Filipoo, ten wobenzym som brala aj ja a totálne ma zachránil. Vyzerala soma ako balón a naviac sa mi tá rana zapálila.. wobáč to dal do poriadku. Tiež odporúčam.

ojka

Z vlastnej skúsenosti súhlasím s tým, čo sa tu upísalo.
Ja som okrem toho užívala po operáciách ešte Aescin, to tiež nie je na predpis a tiež je dobrý na pooperačné opuchy. Aj keď ja som bola opuchnutá riadne vyše týždňa(minimálne)...

Harold

Jáááj toto poznám, a okrem tých rád čo ti tu dáli podomou ani nefajčí ak si fajčiar. V žiadnom prípade si cigu do úst nedávaj. Lebo jeden môj kamo tak spravil čo bol tuhý kuřák a neskôr to ľutoval. Cigy schovaj a daj si až budeš ok.

krasomila

Opuch je normálny stav po vybratí osmičiek. Ja som to tiež tak mala. Tiež mi oba naraz vyberali. Opuchla som ešte v ten deň a na druhý ešte viac. Tvár som mala ako vajce. Líca nafúknuté aj hrdlo mi opuchlo. Pri pohľade do zrkadla to bol strašný pohľad. Potom z dňa na deň sa opuch zmenšuje. Tvár sa dá do poriadku do dvoch týždňov aj keď podliatiny budú sa dlhšie vstrebávať. Aj bolesť je normálna. Zuby sa prvé dni neumývajú vôbec len sa ústa vypláchujú nejakou vodičkou z lekárne, jej názov si už nepamätám. Aspoň mne to tak bolo povedané, že zuby umývať kefkou až na tretí deň. Jesť len tekutú alebo veľmi kašovitú stravu. Môže ti aj trošku vystúpiť teplota, ale to je normálna reakcia organizmu na liečenie. Treba vydržať. Dobre, že si si dal oba naraz vytiahnuť, aspoň to máš za sebou a nemusíš to pretrpieť opäť. Mňa tak tiež prehovorili aj keď som to najprv odmietla. Máš to za sebou a máš pokoj.

mate59

zvonka na postihnuté miesto prikladať niečo ladové a chladit.Opuch do zajtra sa ešte zvačší, preto ho treba chladením/ľadovaním/ eliminovať.Zuby si čisti ako zvyčajne,ale nevyplachuj prvé tri dni ani repíkom, kamilkami,šalviou,ústnou vodou,lebo to rozpúšťa krvnú zrazeninu.Ležat v klude,až sa na rane začne tvorit šedavé niečo, je to znak dobrého hojenia a potom vyplachuj.Až ti diery zašili, musíš íst potom na vybratie stehov.