Mám si nechať umŕtviť zub?

Príspevok v téme: Mám si nechať umŕtviť zub?
tarana

Ahojte, nevie mi prosím niekto poradiť? Oplatí sa to? Sú s mŕtvym zubom nejaké problémy?
Mám totiž taký problém, že mám jeden plombovný zub citlivý na zmenu teploty. Stalo sa to tak, že keď ho zubárka zaplombovala, tak sa plomba o rok rozpadla a zubárka mi dala novú. A tak asi na trikrát. A po poslednom plombovaní začal byť citlivý. Zubárka povedala, že to preto, že kaz je blízko nervu, lenže podľa mňa mi to ona spôsobila tým častým vŕtaním.
Teraz mi tam dala nejakú vložku a že keď sa to nezlepší, tak umŕtviť.
Dá sa s tým ešte niečo iné robiť? Alebo to je jediné riešenie?
Ďakujem za rady.

5.5 elsa

tarana poraď sa zo zubárkou či je v tomto prípade aj taká možnosť mne vždy zub lieči a potom plombuje aj prečistiť ti ho má a potom zaplombovať zubárke treba povedať ak ťa bolí tak aj antibiotiká ......

tarana

a dá sa s tým ešte niečo robiť? že ho nenechám umrtviť a nejako ho vyliečim aby nebol citlivý? zmenou stravy mi k tomu pomôže? alebo čo ešte?

5.5 elsa

embryo presne :) pritom dnes už medicína ponúka toľko možností je to len otázka peňazí s pomoci pre ľudí sa stal biznis

5.5 elsa

ako môžeš vedieť ako sa tvárim ma snáď vidíš :) samozrejme aj taká možnosť tu je prečo by nebola musíš napísať zakladateľke témy

5.5 elsa

no ja určite nie:),ale radšej si dám pichnúť injekciu ako trpieť zvlášť ak sa jedná o hlboký kaz rozhodnutie je na nej

zuboq

Ja mám biele plomby už asi 10 rokov a ani neviem že ich mám, sú kvalitné. Pred založením bielej plomby treba poctivo vybrať všetok amalgám. Vytrhnutie nervu znamená aj vytrhnutie ciev, ktoré vyživujú zub do jeho mäkkej časti. Nerv informuje bolesťou že niečo nie je vporiadku. Odstránenie tejto informačnej cesty je iba zavieranie očí pred problémom, nič to nerieši.

vitavi

Mŕtvy zub už nebude schopný zregenerovať sa. Má kratšiu životnosť ako živý. Mala by si sa vyhýbať tvorbe kazov. Kazy a citlivosť spôsobuje odvápňovanie zubov, je to následok jedenia sladkého a kyselinotvorného, horúceho a studeného jedla.

Ak budeš jesť jedlo s dostatkom minerálov - nerafinované obilniny a zeleninu, nebudeš mať zuby citlivé.