Operacia platničky

Príspevok v téme: Operacia platničky
rda111

Dobrý deň,

22.9.2014 ma operovali na NCH klinike na Kramároch, mal som vysunutú platničku L5/S1, ktorá mi tlačila na miechu, mal som obrovské bolesti vyžarujúce do ľavej nohy, na ktorú som po čase začal krívať. Po operácii bolo všetko v poriadku, bolesti nohy ustúpili.
Asi cca na 15ty deň po operácii ma noha začala dosť intenzívne pobolievať, načo ma môj neurológ odporučil na MR. Výsledok : operovaná platníčka je znovu vysunutá, a pravdepodobne bude treba ďalšia operácia.
Som z toho dosť sklamaný, od operácie nie sú ani 3 týždne a takto to skončilo.

Dá sa prosím Vás na Kramároch operovať aj s lokálnym umŕtvením? Nemá o tom niekto informácie?

Prešiel si niečím podobným niekto z Vás?

ĎAKUJEM

Kubo11

bigjohn - ozón ti problém s platničkou nevyrieši. Len zmierni prejavy - bolesti. Na operáciu je vždy čas pokiaľ ti nervy už nezačínajú odumierať. T. j. strácaš silu v nohe, neustojíš na pätách alebo špičkách alebo strácaš cit v prstoch. Resp. problémy s močením, vyprázdňovaním, erekciou. Pokiaľ nemáš bolesti a dokážeš cvičiť tak cvič. Ak máš nadváhu - schudni. Neviem či si skúsil inverznú lavicu - autotrakčné lehátko, tak vyskúšaj, ale opatrne. Dávaj pozor na držanie tela, oddychuj, nedvíhaj ťažké veci, nerob nič v predklone. Operácia tiež neznamená vyriešenie všetkých problémov s chrbticou. Verím že to dokážeš. Poznám veľa ľudí, ktorých posielali na operáciu a dostali sa z toho. Ale chce to silnú vôľu a zmenu životosprávy.

bigjohn

Uz asi rok ma trapi bolest lavej nohy. Platnicky. Vyskusal vsetko, okrem ozonu. A zacinam s cvicenim SM. V stredu MR a stvrtok konzultacia u neurochirurga v UVN Ruzomberok. Vysledok je ze stredne poskodenie. U platniciek 3.4, 4.5 a 5.S1. A ze keby on operoval, tak vsetky tri. Nejaka vypln a srobiky. Zostal som v soku, nakolko som si myslel ze len ta posledna. Ze este by skusil ozon a radikalne cvicit SMko. A az keby z toho nic nebolo tak az nakoniec operacia. Vlastne to nechal na mne. Neviem si to predstavit co by to robilo dalej, hlavne dalsie platnicky. Citam tu rozne veci, pomohlo, nepomohlo, vratilo sa. MR som ukazal mojim fyzioterapeutom, odhovaraju ma od ozonu a tak isto od operacie. Ze cvicit cvicit SM system. Vase nazory?

Pepe33

Dobry den prajem.V roku 2015 som mal operaciu platnicky,neznesitelna bolest,lava noha mi ciastocne ochrnula.Operovali vo Svajciarsku vsetko super.Obcas nejaka bolest,ale ono to zasa zmizne.Chcem sa spytat bude mozne ze by som zasa zacal so snowboardom?Dakujem Vam pekne za rady,zdravi Jojo

KWP

Ahojte!

Pred mesiacom som absolsolvovala urgentnu operaciu platnicky L5/S1. Som rada, ze som s bolestami neostala dlho doma, nakolko som bola hospitalizovana a MR potvrdilo uplne vyliatie platnicky do medzistavcoveho priestoru. Okrem ukrutnych bolesti v celej nohe, nemoznosti statia som citila aj zatrpnutie v rozkroku, na zaklade coho neurochirurg rozhodol o okamzitej operacii s ktorou som hned suhlasila. Operoval ma Mudr. Ferko Pataky v Kosiciach a zvladol to vyborne! Okamzita ulava, radost z pohybu a toho, ze sa viem sama o seba postarat, ze chodim sposobili, ze na 5 den ma prepustili domov. Opatrne som cvicila a dbala o seba, s mnohymi prechadzkami som naberala sily. Caka ma rehabilitacia a poctivo intenzivne cvicim a pridavam si viac core cviceni- na hlboky stabilizacny system - brusne a chrbtive svalstvo. Nechcem recidivu a urobim vsetko preto, aby sa nezopakovala. Operacie sa nebojte, je to najjednoduchsi neurochirurgicky zakrok, rutinna operacia. Ja som zial na vyber nemala, ale nelutujem! Na foto je vidiet vyoperovane kusky platnicky a kolagenu, ktore mi utlacali nerv. Som rada, ze je to von. Uz si bude radsej davat na seba pozor!

Kycera

Áno, Ružomberok a Nové Zámky sú v tomto top. V Zámkoch operujú aj pri lokálnej anestézii.
Osobne by som však dala prednosť neinvazívnej liečbe v Žiline... Operáciu brala len vtedy, keď by som už žiadne iné východisko nemala. A veľa záleží aj od samotného chirurga.

SPOKOJNY PACIENT

SOM po operácii mesiac 2 platničky v RUžOMBERKU zatial v pohode je tam vynikajúci personál ako by ich z neba poslali skutočne som nadmieru spokojný všetka im česť MILAN

luciano

Dobrý deň
Mne operovali vysunutú platničku vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku. Operácia dopadla vynikajúco. Z nemocnice som odchádzal ako znovuzrodený. Za pol roka rekonvalencie som bol úplne zdravý, bez akýchkoľvek symptómov poruchy chrbtice a bolesti. Do Ružomberka sa chodia dávať operovať ľudia z celého Slovenska a aj významné slovenské celebrity a politici. Preto Vám jednoznačne odporúčam dať sa operovať v Ružomberku, budete mať istotu, že operácia dopadne dobre a vy sa úplne vyliečite.