Odpúšťať?

Príspevok v téme: Odpúšťať?
Tamara7

Ahojte, mám nového priateľa...obidvaja dospelí ľudia, bývame spolu...Zaňho som nechala bývalého a 3,5 ročný vzťah a išla za týmto..Avšak je tu jeden problém..pije a fajčí..fajčenie obmedzil kvôli mne, ale akonáhle ide s kamarátmi tak musí fajčiť..alkohol to isté a pivo každý deň aj pri mne je samozrejmosť..nasľuboval mi už tisíc krát ako s tým prestane a nič...ja mám matku alkoholičku a od malička som nič iné nevidela len opitého človeka s cigaretou v ruke...a asi aj preto mi to neskutočne vadí...Podľa vás to mám prehliadať a nerozčuľovať sa tak nad tým alebo sa mám na ten vzťah vykašlať? Milujem ho a viem že keby nerobí tieto dve veci tak som pri tom najšťastnejšia žena na svete...čo si o tom myslíte ?

delete

stale znova a znova ma sokuje ako sa niektore zeny uplne dobrovolne vrhaju do priepasti. to je fakt asi masochizmus.

m8

raz s nim otehotnieš. budeš mat nalady, budeš potrebovat aby s tebou komunikoval. ale vedla teba bude sedieť fľaša. (opitý muž) budeš spávať s fľašou.čo z takého ožratého chlapa asi budeš mať. (inak s alkoholizmom pridu aj dalšie veci - bude mať okna, pred spanim ti povie, že ta nemiluje, rano si na to nepsomenie. začne sa pošikavať, pošikany bude chodiť domov.večne bude smrdieť hospodov..prítažlivé..) decká budú mať večne ožratého tatíka. ..a táta furt v hospode.. vytriezvi aj ty z tej zamilovanosti a porozmyšlaj či toto ozaj unesieš. ale ani nad tym koho si kopla do zadku by som už nerozmyšlala byt tebopu. ten muž si zrejme ani sam seba nevaži poriadne, ty si ho duplom už nebudeš..porozmyšlaj čo so životom a aky ho chceš mať. s kym ho prežiješ, komu chceš porodiť, o koho si ochotna sa postarať aj keby ochorel, keby prišiel o zamestnanie či by si sa vedela s nim podelit o peniaze kym by si nenašiel robotu... s ožratym človekom čo sa tažko niečo važne rieši..a či si na to druhy den spomenie..

Fleur-de-lis

Tamara, milovať niekoho neznamená, že s ním musíme ostať... Nasledovať srdce je skvelé, ale kto ho nasleduje bez rozumu, si akurát zavarí...
Človek je schopný sa zaľúbiť a milovať "kadekoho". Preto máme aj rozum, aby sme si vybrali toho, s kým to bude ako tak bezpečné a s kým to bude mať šancu...
A tiež, druhého človeka dokážeme úprimne a nesebecky milovať a vážiť si ho len natoľko, nakoľko ľúbime, prijímame a vážime si seba samého. A u teba mám pochybnosti čo sa zdravej sebalásky týka (to nie je urážka, to máme viacerí...) a mám pocit, že sa dosť výrazne premieta do lásky k nemu. Neviem či to nie je skôr naviazanosť, závislosť čo k nemu cítiš. Ale to ja neviem, to píšem, aby si nad tým možno pouvažovala a zistila, čo za vzťah v skutočnosti máte.

Tamara7

_meno - ja som spravila všetko preto aby som to zdravé prostredie vytvorila, ale sám mi to povedal a ja to viem že proste keď ide von kde sa pije, fajčí tak si musí dať aj on. Tak potom aký to malo význam snažiť sa o niečo...nechcem ho opustiť len preto, že ho milujem a uvedomujem si to že to je zlé...a tak naivne verím že sa zmení aj keď asi márne a bude lepší ten koniec...aj keď chýbať mi bude neskutočne...

Agnes989

Neviem ake pozitiva a negativa mal tvoj byvaly a preco si ho nechala, ci si s nim vies predstavit dalsi zivot, to musis vediet ty. Tento tvoj sucasny nevyzera ako bohvieaky dobry partner. Niekedy je lepsie riadit sa rozumom ako srdcom.

_meno

Ahoj Tamara7

"Nehnevaj sa na neposadenu zahradu ze z nej nic nevyrasta". Clovek castokrat ignoruje seba a vysoku latku dava druhym ludom.
Pokial si ty slusna, pijes zriedka, fajcis zriedka, spravas sa slusne .. kde by si stretavala ludia co stale piju a fajcia?

Hnevat na druhe cloveka ze nesplna tvoje predstavy - je v skutocnosti hnev voci sebe, ze nie si taká aká chceš byť.

Pekne povedane nehnevaj sa na druhych ludi ze nenasleudju tvoje sny.

Inak clovek tvori svet -> svet tvori cloveka. Ak chces aby sa clovek urcito spravaj, vytvor mu taky svet. To iste plati aj pre teba, ak chces byt taka a taka - upravuj si aj svet okolo seba podla toho aka chces byt. (cize ak chces aby tvoj priatel zil zdravo, vytvaraj Vam prostredie kde sa zije zdravo).

Počuvaj svoje (nie roztopašné ^^)pocity :)

Pekny tyžden Tamara7

salalalalala

a ako si s nim mozes vediet predstavit zivot, ked je takyto? a o tom byvalom zas tvrdis, ze s nim si nevies, tak na kieho sa k nemu chces vratit, to nevies byt sama?

m8

kde si k nemu prišla, ved prve čo si všimam ake ma navyky, či by som s nim vedela žiť, všimam si muchy ake ma, či som ochotna ich tolerovať ako sa možte takto zalubiť? :)))) Takto sa už nezalubujte, bezhlavo :) vyhnete sa problemom :)