Ocny kontakt - velky problem

Príspevok v téme: Ocny kontakt - velky problem
klaudy123587

Ahojte ja neviem ze ci som prekliata niako alebo co.... Radsej zacnem od zaciatku volam sa klaudia mam 15 rokov a tento september som isla na atrednu, ako spoluziaci au fajn, no nie uplne ale da sa je tu iny problem najprv to nebolo az take zle ale teraz je to na nevydrzanie.... :( :( uz od sameho zaxiatku ked sme sa rozpravali viaceri tak ked niekto nieco vravel vzdy sa pozeral do oci vsetkym ale na mna niee uvediem priklad: rozpravame sa styri spoluziacky, jedna nam trom nieco hovori a cely cas ked rozprava tak pozera raz na jednu raz na druhu a na mna nepozrie ani jeden jediny krat.... Najhorsie je to ked sme tri, sa citim potom tam strasne navyse, no ved si len predstavte ze stojite cez prestavku na chodbe so svojimi dvomi spoluziackami a ony dve sa vkuse spolu bavia a pozeraju pritom len jedna na druhu.... A to nerobia len tri styri spoluziacky to robia vsetky!!!!! A nech sa snazim akokolvek nikto nic sa nemeni a nesom ticha som dost komunikativna, niekedy mam dokonca pocit ze ony si to velmi dobre uvedomuju ale ze nikto z nich to nehodla zmenit pretoze nechce byt iny ako ostatni :(((( praveze sa to este zhorsuje zo zaciatku sa na mna aspon obcas pozerali.... a stredna nieje prve miesto kde sa mi deje cosi take vzdycky ci uz na zakladke alebo v tabore vsade sa ludia pozerali na seba viac ako na mna ale aspon sa niekedy pozerali ked niekto rozpraval sa aspon raz alebo dvakrat mi pozrel do oci ale nieeee............... este vam nieco v skratke napisem o mojwj byvalej spoluziacke a deviatom rocniku....... Takze moja spoluziacka lujza sla v psmom rocniku na polrok do anglicka vzdy mala daco proti mne tak som sa tesila ona sa zo vsetkych kukala na mna najmenej ked vobec a ani mila ku mne nebola a ked sa v deviatkw vratila myslela som si ze zacneme spolu vychadzat lebo na fb bola velmi mila vyspelejsia ale v realu ma zacala ignorovat este viac a neviem ci sa mi do oci kukla za cely rok patkrat a je tu dalsi problem zacala byt oblubena a cela trieda sa zacala spravat ako ona a nikto sa mi uz vobec nepozeral do oci a teraz som medzi uplne inymi ludmi, ktori ma len nedavno spoznali a dejevsa mi to iste ja som strasneeee zufala na zakladke som si to aspon dokazala vysvetlit ale to ze sa novi ulne cudzi ludia na mna nepozeraju to nie a nieje to tym ze by som bola skareda su tu aj skaredsie baby a prosim nepistw veci take ze si to namyslam alebo ze mam ist k psychologovi pretoze namyslat si to nemozem lebo velmi dobre vidim kto sa mi do oci pozera a kto neeee a psycholog mi aj tak s tym nepomoze :(((((

nemožná Luu

Hlavne sa upokoj chce to čas. Nebude to z dňa na deň a keď si nervózna ľudia to cítia. Kašli na to keď nepozerajú na tom sa svet nezakladá a ani šťastie a keď si toho nebudeš všímať problém sám od seba zmizne. Vážne daj tomu čas a uvidíš. Inač vážne nevidím iný dôvod prečo by na teba niekto celý čas nepozrel. Skús sa sama seba opýtať: kde robím chybu? Prečo sa vyhýbajú očnému kontaktu so mnou?
Ak máš nejakú dobrú kamarátku alebo sestru, či mamu môžeš sa poradiť s nimi lebo predsa ťa len poznajú lepšie ako tu cudzí ľudia. Skús sa zameriavať na dôležitejšie veci ako na očné kontakty, pokús sa byť ich lepšou kámoškou a pomáhať ono sa to potom samo vytratí ani nebudeš vedieť kedy. Viem ťa pochopiť ako sa cítiš lebo som prežila podobné a ako som sa s tým zmierila a prestala si to všímať, tak naopak si ma začali ľudia viac všímať a vyhľadávať. Všetko sa dá a každý problém ma aj riešenie. Držím palce :)

klaudy123587

No ta mozno som sa najprv aj divne tvarila ale teraz sa uz netvarim, usmievam sa na nich ale sa nic nemeni :(

nemožná Luu

...a opačný fenomén je keď na nich zíraš priveľmi čiže zohľadni aj to :) Dúfam, že som aspoň trošku poradila :)

nemožná Luu

Skús začať od seba. Nepozeráš na nich ty nejakým spôsobom, ktorý im nie je príjemný? Možno ani si to neuvedomuješ a tváriš sa divne a je im to nepríjemne. Ľudia to vycítia. Pozoruj sa ako sa tváriš ty. Skúšaj to doma pred zrkadlom až kým sa nenaučíš nahodiť taký pohľad, ktorý bude ľuďom príjemný a hlavne tebe samej :) Usmievaj sa a tvár sa príjemne veď nikto nemá predsa rád kyslý odutý alebo nervozny ksicht. Alebo nehovorila si to niekomu a nerobia ti to naschvál?
Na základke som mala totiž podobný problém a práve toto mi pomohlo pozorovať seba samú ako sa vlastne na tých ludí pozerám ja.

mascha

ja mám z toho napísaného taký dojem,že tvoje spolužiačky nie sú úprimné, stále niečo hrajú, tým očným kontaktom by boli konfrontované,ty ako keby si bola ich svedomím,preto sa mu chcú vyhnúť