Otázka na RNG - dunenie a praskanie v hlave

Príspevok v téme: Otázka na RNG - dunenie a praskanie v hlave
Arwyn

Dobrý deň, naozaj potrebujem poradiť. Už viac ako mesiac pri skákaní cítim dunivý pocit v hlave, akoby mi mozog narážal o hornú časť lebky a potom dopadol dole (neberte ma za blázna ale lepšie to opísať neviem). Skúšal som skákať na švihadle nech si utvrdím ten pocit a keď som posledný krát dopadol, bol to silný dunivý pocit až som sa naľakal. Takisto pri skákaní, behaní, rýchlom kráčaní aj ceste autobusom mi v hlave "kliká" (ako klikanie perom-zapnutie a vypnutie). Hľadal som na internete, prezrem som hádam všetko až som na anglickom fóre našiel presne to čo mám ja (bez riešenia samozrejme) zdroj: forums.webmd.com (2. odpoveď od člena jumpingbrain je môj prípad). Začalo to odkedy ma prepustili z nemocnice keď som bežal na pohotovosť, čo mi začala tŕpnuť ruka, zle sa mi dýchalo a mal som pocit že každú chvíľu omdliem, prešlo to zhruba po hodine. Robili mi všetky možné testy vrátane CT, MRI, kardiologicke, dychacie atd (okrem EEG) - všetko bez nálezu. Potom to prišlo druhý krát o týždeň a odvtedy nič, akurát že niekedy sa začnem z ničoho nič triasť ako od zimy, aj keď je veľmi teplo a prejde to cca po pol hodine. Ale ten pocit narážania v hlave a klikanie mám stále, znepríjemňuje to život a obmedzilo moje aktivity o 70 % - prestal som behať, športovať, posilovať atď. Ešte taký doplnok mám 16 rokov, občas (odvtedy ako sa toto objavilo) ma bolí hlava (taká tlaková bolesť zvačša vzadu hlavy a dosť ma bolia nohy, aj keď len prejdem zo školy domov, alebo sedím a pozerám TV. Vopred ďakume za každú radu a info, lebo takto sa mi ďalej naozaj nedá naplno žiť.

RNG

Nuz ani xylometazoline ani mentol neadresuju rozne nakazy,co tam mozu byt, najma kvasne a plesnove.Takze ja osobne by som sa drzal NAC, serrapeptazy na odhlienenie, oreganoveho oleja dlhodobo na znicenie tych moznych nakaz a samozrejme kvapiek roztoku citricidalu, lebo v prinosnych dutinach casto skoncia rozne kvapockove nakazy a drzia sa tam aj mesiace dlho.
V slimaku/cochlea je vzdy tekutina, ktora sa pri pohybe prelieva a dotyka roznych nervovych zakonceni, a tak si vieme udrziavat rovcnovahu. Aj inde v strednom uchu su rozne priestory, kde sa mozu zdrzovat hlieny, tekutiny, infekcie a dokonca aj drobne krystaliky kalcifikatov, co su nasledky dlhsich zapalov.
oto2.wustl.edu

Arwyn

Ďakujem za radu, naozaj by ma nenapadlo , že by to mohlo byť ucho, ale keď sa nad tým zamyslím, príde mi to naozaj pravdepodobné. Ešte som trochu pogooglil keď už viem čo mám hľadať, a našiel som znovu presne môj prípad v konzultácií s nejakým lekárom a ten pisal, že to môže byť tekutina v strednom uchu (v angličtine to ma nazov otitis media with effusion) zevraj to čo je cítiť ako natriasanie mozgu je ta tekutina, a odporúčal na to OTC xylonetazoline nasal spray 2 streky 3x denne po dobu týždňa a naparovanie nad parou s mentolovymi cukrikmi 2x denne. Chcel by som sa spýtať na váš názor či to môže byť aj to a či k vašim liekom mam pridat aj ten sprej a naparovanie alebo je to zbytočné?

RNG

Nuz mozno mas infekciu alebo jej nasledky v strednom uchu, infekcie ako plesne a kvasne su vlastne atb nepriamo podporene. Skus pouzivat kvapky cireicidalu do nosa, brat serrapaptazu a NAC na odhlienovanie a oreganovy olej v kapsuliach co mnohe tie nakazy potlaci.
Bezne nasledky takych infekcii su Tinitus, vertigo, vestibularny syndrom a teda aj drbobne kalcifikaty v strednom uchu.
Na odstranenie kalcifikatov je chelacia a pouzivanie vacsich daviek vitaminov D-3(5000 az 10 000 IU) a vitaminu K-2(az 200 mikrogramov vo forme MK7) co presunie kalcifikaty z makkeho vaziva do kosti.