Ako sa znova motivovat?

Príspevok v téme: Ako sa znova motivovat?
Lily147

Zdravim. Mam 155 cm, 15 rokov a vaha bola najprv 74, teraz 60. Zmenila som zivotny styl, vylucila pecivo, bielu muku, sladkosti, kolace, mastne maso, fastfoody, vsetko smazene a grilovane, sladke vody, tucne mliecne vyrobky, cukor.
Moj jedalnicek: ovocie, zelenina, plnotucne mlieko, biele jogurty 3%, syry (cottage, tofu, mozzarella), kuskus, natural ryza, ovsene vlocky, atd. Pijem len cistu vodu alebo nesladene caje. Behavam obcas, cvicim kardio aj silove, fitko asi 2x za tyzden, tiez stacionarny bicykel. Takto zijem od jula a podarilo sa mo zhodit 14 kg. Vlastne 15. Lenze..v poslednej dobe som nevyslovne hladna, asi mam roztiahnuty zaludok. Pri nezdravom nehrozi, nad tym mam uplnu kontrolu, zato vela krat zjem vela zdraveho a to je nezdrave. Napr vcera som si dala aj jedlo co som nemala uz tyzdne. Trdelnik, sladke jogurty, banany, eidam. Neviem co s tym. 5X denne jest nedokazem, aj napriek ranajkam som na obed strasne hladna. Chcela by som schudnut este nejakych 10 kil. Jedno som nabrala, predtym som mala 59. Ked som sa po prvom dni objedla tak som nabrala pol kila, po druhom uz kilo. Je to tym ze som vtedy ani moc necvicila cize prijem bol napadne vyssi? len mi prosim nehovorte ze je to jojo efekt. Ziadne drasticke diety som nedrzala. Sice som si vela potravin zakazala ale ajtak. Ako mam znova ten zaludok stiahnut? pevnu volu este mam a schudnut je stale mojim cielom. Ale hlavne - pribrala som to kilo po 2 dnoch preto, ze som mala vysoky prijem a maly vydaj, alebo preto ze som si dala aj nezdravsie a dostavil sa jojo efekt? :/ Dakujem za rady.

Fleur-de-lis

neviem či sa dá pribrať po dvoch dňoch. Možno si zjedla niečo, čo v tebe zadržuje vodu.
Každopádne by som sa učila trpezlivosti. Nie je dobré schudnúť prirýchlo a už vôbec nie hladovaním.
Takže ak napr. mesiac nepôjde žiadne kilo dole, tak to je ok... Ono sa to zas rozbehne...
Mňa motivujú novo-staré info... Čítam si o zdravej strave, o tom čo nezdravá spôsobuje a podobne... A hneď ma prejde chuť na sladké :D

S tým, že si hladná, no neviem prečo. Ješ málo? Vitamíny by ti teoreticky nemali veľmi chýbať ak ješ veľa zeleniny...
Ja osobne by som obmedzila celkovo obilniny, nie len bielu múku. A tiež mliečne produkty.
Prečítaj si nejaké články k paleo, možno sa inšpiruješ.
Napríklad z tejto stránky www.paleolit.sk

A keď nie si dokonalá v dodržiavaní plánu, proste si hneď odpusť, vstaň a choď ďalej :)