Dnešný svet

Príspevok v téme: Dnešný svet
positiveneed

Mám pocit, že blbých ľudí pribúda, alebo aspoň sa majú možnosť viac ukazovať a na seba upozorňovať, aj vďaka sociálnym sieťam. Jasné že mám aj ja fb, ale raz za uhorský rok si tam pridám fotku, avšak celé mi to príde len ako miesto, kde sa každý len vychvaľuje kde všade bol, hneď si vešia fotky, prípadne čo si navaril, alebo že išiel behať, cviči´t atď. Ja neviem, existuje ešte niekto okrem mňa, kto nemá potrebu, keď si ide do posilky zacvičiť, odfotiť sa v teplákoch, a napísať si k tomu status, alebo predtým ako zje svoj "extra zdravý vegánsky low carb" obed si ho odfotí a príslušne okomentuje?
Ďalšia vec je, ak s niekým niekde sedím, rozprávam, a odrazu si začne niečo vyťukovať do mobilu alebo má potrebu ho stále kontrolovať.
Je toho plno len už sa nechcem rozpisovať. Pýtam sa len, je ešte niekto taký, kto so mnou súhlasí a toto všetko mu vadí?

Dr. Gebieter

Ehm, zaujimave.

Ludia si kupuju hlucne auta (drahe mobily), aby sa ukazali pred inymi ludmi, lenze ti ini ludia, nezaujima ich, kolko hluku dokaze Vase auto vygenerovat, alebo aku tehlu vyberiete (oko neznaleho nerozozna mobil od mobilu dnes a tie lacne pistalkove vyfuky su smiesne).

Chvalit sa je ludske (je to neverbalna uroven debaty), avsak predvadzanie na FB je sialene, podla mojho usudku.

FB (a ani ine) nemam. Som produktivny, sam so sebou spokojny este par rokov relativne mlady muz. Sam seba vnimam ako za stastneho, nic viac nepotrebujem, ani FB, ani pokec, ani internet, ani smartfon.

Keby postnem tie foto, ktore mam v sukronom albe, tak by som sa necitil bezpecne. Minimalne otazky "odkial na to beres?" ma extremne irituju (odkial asi, z prace, tvrdej a obety).

Ludia radi zdielaju, "pozri, nasiel som nieco dobre" - to je nizsia uroven pouzivania FB 9podla mna aj viac rozsirena), avsak aj tu sa stretavam u svojich pacientov s nepochopenim (zdielaju vsetko, blbosti, perverznosti, uz aj deti, neplnolete!)

Zdielat nejaku myslienku, to nie je zle, ani hriech, ai predvadzanie sa. Avsak nevidim tu ziadny prakticky vyznam, pretoze majorita zdiela z majoritnej casti len bulvarne veci.

Vyuzivat FB ako prostriedok na komunikaciu mi pride zcasti uchylne (precitajte si pravne podmienky pouzivania FB, vsetko co tam date, je majetok USA) a jednak IT-neschopne (existuje mnoho, nečlánkovyh sporobov ako sa "zadarmo" zhovarat, ako na FB a pokec)

Nesudim ich, lebo to nie je ich chyba, je to diagnoza. Bohuzial, dnes sa to nelieci a moze to prepuknut (a verte mi ze aj preukne) do dost skaredeho stavu. Neleicena choroba je najhorsia choroba.

Ale presne ako SLobodna pise :D pridavanie foto z dovolenky vyvolava zavist (mohol by som pridat za posledny kalendarny rok fotky z piatich dovoleniek a rozhodne nie lacnych) - ano, uzasny pocit, ked sa chvalim, teda ak pretocim cas spat o par desiatok rokov. Dnes nerad ukazujem fotky z dovolenky, pretoze je mi luto pokazit niekomu den, ako si uzivam zivot. To je ako keby niekomu na palube Titanicu ukazem fotku Sahary.

runa

ja tiež nechodím na fb, síce som tam prihlásená, ani na pokec a podobne...a nebudem tam chodiť nech ma ľudia prehovárajú koľko len chcú...dokonca ani nerada píšem sms-ky.....čo sa týka sociálnych sietí, chodím jedine na portály, ktoré sa venujú vlastnej literárnej tvorbe (ak to môžem nazvať sociálnou sieťou) tam sa "stretávam" s ľudmi, ktorých baví to čo mňa...

tuzruru

Súhlasím s tebou a ja tiež nechápem tých samolúbych narcisov/narcistky. Najlepšie ja keď sa odfotia na hajzloch v nákupnom centre. Tak to je gól. Alebo fotku po sexe so svojím priateľom a tu už sa ťažko rozdýchava taká demencia.A ja tiež nemám potrebu sa fotiť dokonca ani nemám žiadnu svoju fotku a tiež si prípadám jak nejaký mimoň lenže to oni sú mimo. Tak to je. Bila by som tie vimleté vipatlané mozgy hlava nehlava

Slobodna

jeeej súdruh Husák :))
Tým, že si muž vykladá na stôl mobil s peňaženkou dáva okoliu najavo, svoju dôležitosť a bohatstvo. Čo je podľa mňa vrcholne neslušné a trápne.
Áno, máš to ťažšie, pretože tvoja generácia je generáciou sociálnych sietí a výdobytkov techniky. To ale neznamená, že musíš byť taká ako oni, splynúť s davom atď. Budeš to mať samozrejme ťažšie, ak pôjdeš v živote svojou cestou - pretože po nej budeš obvykle kráčať úplne sama ale možno budeš prekvapená, ak sa niekto pridá a ver mi, že ten kto sa pridá, za to bude naozaj stáť.

Maoam

no neviem, kolko mas rokov, ale ja som z ery Husakovych deti ;D, ano, mate to tazsie, to verim a nechcela by som vyrastat neskor, mate ine vyhody a moznosti, ktore sme my nemali, ale vsetko ma aj svoje proti

positiveneed

No ďakujem, super, že nie som sama. Neviem koľko máte rokov, možno je to jednoduchšie v neskoršom veku ale moja generácia na tom vyrastá a o to je to ešte horšie :)
Ja sa priznám, že niekedy si vypínam mobil aj doma, aby som sa príliš nerozptyľovala keď mám nejakú prácu alebo si chcem oddýchnuť.
A Slobodná - to, že vykladať mobil a peňaženku na stôl je výsada hlavne mužov, sa môže zdať podľa mňa preto, že muži nemajú kabelku a v nohaviciach ak sedia im to môže zavadzať. Horšie je ak si mobil na sťol vykladá žena s kabelkou :D

Maoam

Slobodna, vela veci mas podobnych ako u mna :-), moja babka mala kohuta a sliepky, dalej aj ked uz nezije a nemozem k nej chodit, nejak podvedome sa riadim rocnymi obdobiami, aj moje telo sa im prisposobuje, sledujem nebo, rano cca. viem kolko je hodin, aj vecer, viem dobre odhadnut cas bez toho, aby som sa pozrela na hodiny, mna hodinky na rukach rusia, nemozem ich nosit...

5.5 elsa - jj, vela vztahov krachlo kvoli soc. sietam, pripadne z ludi vyrobili stihacky a stihacov, ziarlivostne sceny, atd.

5.5 elsa

maoam veď si to len predstav mňa by tá kamarátka či známy dosť vytočil na to,aby som odišla či by si to aj vôbec všimla tá dotyčná kamarátka a čo sa týka fb jasné je že niektorým ľuďom tam preskočí vyhľadávajú rôznych zaujímavých ľudí a tak ďalej