Mám mindráky z prehnaného ochlpenia, vyhýbam sa sexu, ako sa ho zbaviť?

Príspevok v téme: Mám mindráky z prehnaného ochlpenia, vyhýbam sa sexu, ako sa ho zbaviť?
denisaMall

Mám taký delikátny problém. Som dosť chlpatá. Mám bledú pleť, stredne hnedé vlasy a veľa chlpkov... Tmavé chlpky na stehách zo zadu, pod bruškom ich mam veľmi veľa okolo pupku, trošku aj na krku, a aj nad zadkom, celkovo dole, apod. Myslíte že mám isť ku gynekologovy? ze to je hormonálne lebo na tvári nemam také tmavé chlpky ani nemám nejaké problémy ale neviem co s tým mám robiť lebo na laserové zákroky nemam peniaze.. a ked to oholím tak sa mi spravia vyrážky skoro všade, podráždená pleť. A deliláciou to riesim teraz lenze to nie je praktické pretože clovek musí cakat pár dní kym to dorastie do urcitej dlzky a za tie dni som v strese z tých chlpkov. Mam z toho komplex okrem iných vecí ktoré ma trápia, hanbím sa s mužom spať , nikdy by som sa takáto nemohla pred ním vyzliect, mám 20r. Som už zufala lebo toho je len viac.

leba

ja mám iný problém, mám keratosis pilaris - to je taká červená vyrážk resp. drsná pokožka a mám to na lícach (to sa mi už cekom upravilo pred rokmi, ale v puberte to bol otras) a potom na rukách, hlavne ramenách, chrbte a zadku, bruchu...trochu aj na stehnách ale to v lete akoby slniečko trochu vyťahá, opáli. úplne ma dorazí, keď ma hneď nejaký chalan volá niekde na plaváreň alebo kúpalisko, chce sa mi z toho plakať. raz mi jeden chalan povedal, že som so sebou mala niečo robiť, kym som este mlada, lebo potom ma uz nikto nebude chcieť.

Fleur-de-lis

liberty, no pre mňa by to nebol dôvod robiť zo seba tú vyretušovanú ;) Keď ma niekto chce, tak si ma musí zaslúžiť a vybojovať.
Je to aj o poznaní svojej hodnoty.
Muži majú radi sebavedomé ženy, ktoré sa cítia dobre vo svojej koži, ktoré sú radostné a spokojné.
Keď sa ja nemám rada, tak potom zo seba budem robiť "handru" len aby ma niekto chcel... Lenže ten niekto ma potom bude akurát tak využívať. To už radšej by som bola sama.
Našťastie som si pritiahla takého normálneho chlapa :) A kopa mojich známych a kamarátok tiež, a je to skoro všetko pod 30 rokov...
Keď hľadá človek "v baroch", no tak asi tak ľahko nenájde... Ale tí normálni ešte nevymreli, a tým povrchným netreba dať všetko čo chcú... Keď hľadajú vyretušovanú, tak nech hľadajú ďalej. Im to raz dôjde, že porno a magazíny sú ilúziou.

MultiLevel

Liberty, hadzat vsetkych muzov do jedneho vreca? To by sme sa daleko nedostali :) Nastastie, existuju aj taki, ktori to vedia bud prijat, pochopit, alebo prosto neriesit v ramci toho, ze nechcu priatelke ublizit. Poznam takych velmi vela. Neviem skutocne cim to je, ale naozaj mam vela muzov okolo seba, ktori by sa v ramci tohto problemu dali zaradit do kategorie "ti spravni" :) Je to aj dost o tom samotnom chlapovi, urcite existuju taki, co si robia z chlpkov zien srandu,ktori chcu mat dokonalu zensku.
Inak, sama som tmavovlaska, urcite mam vyraznejsie chlpky ako nejaka blond zena, ale posledne co chcem je, vyhoviet sirokemu mnozstvu muzov. Mne staci, ze moj partner ma berie taku aka som a nikdy sa nepozastavil nad chlpkami. A toto je zrejme problem, ze zeny sa chcu pacit sirokemu okruhu muzov, co je samozrejme nemozne.....
Fleur, suhlas ;)

liberty

tak čo ja viem dnes to už neplatí najmä medzi mladými mužmi pod 35 rokov. Každý ako tu už pár báb spomínalo sú závislí na porne a pozeraní holých báb na webových stránkach plus si zober televíziu, noviny atď. Každá vyholená a dôkladne upravená všetko super tip top. Dnes sú chlapci a muži strašne nároční na vzhľad partnerky. Ak by tak nebolo potom by tu dievčatá nazakládali také témy ako som moc chudá nechcú má za frajerku, som moc tučná, nemôžem pribrať, mám malé prsia, mám veľmi veľké prsia, mám škaredú tvár, mám škaredé vlasy.... Vidíš že majú problém lebo ich nechcú a nechcú ich lebo hľadajú to dokonalé telo.

Fleur-de-lis

liberty, nikto nie je dokonalý. Ale normálny chlap to bude vedieť prijať, že má pri sebe skutočnú ženu a nie vyretušovaný obrázok z magazínu... Veď každý máme nedokonalosti. Proste sa ich učíme prijímať aj na tých druhých. Ani ona nenájde dokonalého chlapa s dokonalým telom.
Kto hľadá povrchné, tak hej, môže sa zblázniť zo svojej nedokonalosti, ale kto hľadá úprimné, tak nedokonalosť ich nerozdelí.
A poznám veľa normálnych mužov, nie je ich až tak málo ako jednorožcov :D

liberty

multilevel normálny chlap neexistuje. Aj keby jej to pri sexe nepovedal že prečo je tak chlpatá tak si to bude myslieť svoje. Každému chlapovi vadí chlpatá zarastená žena. Oni sú toho názoru že žena má mať hladkú pokožku bez chlpkov všade ale oni majú byť zarastení. Jedine kde majú radi chlpy teda vlasy je hlava.

Fleur-de-lis

denisaMall, ty si písala aj v inej téme, že máš akné. Plus to ochlpenie teraz. Hormonálne vyšetrenia si už mala?
Zrejme máš buď zvýšenú produkciu androgénov, alebo zvýšenú citlivosť na ne. Dúfam, že syndróm polycyst. vaječníkov nemáš. Tam je časté zvýšené ochlpenie, akné a aj nepravidelná menštruácia, príp. iné problémy s cyklom.

Podľa tamtej témy vidím, že neveríš, že strava má vplyv na hormóny, nuž, možno keď ti to popísali viacerí, tak sa tvoj názor zmení. Prípadne si ozaj k tomu pohľadaj články na nete. Ak vieš po anglicky, je toho kopa...
Alebo teda lieky, čo ja osobne nemusím. Nechcem si dávať ešte viac svinstva do tela ako už si už teraz dávam a roky dávala (nezdravé jedlo, toxíny z postrekovania, hormóny a antibiotiká v lacnom mäse...)

A ako Multilevel písala, normálny chlap, ktorý bude mať úprimný záujem o teba a nie o sex s tvojím telom, chlpy riešiť nebude... Otázka je či hľadáš to prvé alebo druhé.

MultiLevel

Presne tak, pomoct ti moze priroda, zmena zivotneho stylu, ale bez duchovej zmeny sa tak isto nepohnes.....nehovorim, ze ked zacnes inak premyslat, ze ti samo od seba odpadne z brucha sto chlpkov, ale naozaj je velmi dolezite ako sa vnimas ty a ci sa mas rada. Ja to vidim tak, ze sa vnimas prilis kriticky, trestas sa za chlpky, ovplyvnuju tvoj zivot, tvoje vztahy a pritom je to len a len cele o tebe. To ako si sa na tento problem nastavila je zle. Muz, ktory ta bude milovat a nebude na vyvojovej urovni 10 rocneho chlapca, nikdy nebude riesit tvoje chlpky. Len hulvat a "male decko" bude mat potrebu poukazovat na tvoje chlpky, na nieco za co ty sama nemozes. A hlavne, ako sa vnimas ty, tak ta z velkej casti vnimaju aj ini....preto je dolezite najma to, co si o sebe myslis ty....
Urobit chlpky menej vyraznymi ti pomoze odfarbovac. Kup si ho v drogerii, daju ti odfarbovac a melirovaci prasok. Zmiesaj to a na takych cca 8 minut si to nanes na plochy tela, ktore chces odfarbit. Potom to oplachni poriadne a nechaj pokozku zregenerovat, zvykne sa podrazdit....Bud s tym ale opatrna, nenechaj to dlhsie ako tych 8 minut, mozes skusit aj menej. Chlpky ti to neznici ale odfarbi, cize budu menej viditelne

RNG

Su potraviny a najma silne potravinove doplnky, ktorymi sa daju regulovat rozne hormonalne hladiny. Na znizenie progesteronu a tiez estrogenickych hodnot posobi najma vytazok z kapustovin, DIM.Chlpatpost u zien, hirsutizm je znacne dedicny ale da sa ciastocne regulovat regulovanim hormonov, tj prirodzenych hormonov, nie umelymi hormonalnymi patentovanymi nahrazkami.
Tu uvadzaju okrem dedicnosti aj ine dovody na nadmerne ochlpenie, vcitane tumorov,zvyseneho inzulinu, cukrovky a podobne.
www.medicalnewstoday.com

Ivka 1

Stravou - zmenou životného štýlu môžeme ovplyvniť príjem a vstrebávanie minerálnych látok a vitamínov v organizme.To má vplyv na prácu žliaz s vnútornou sekréciou - správnu hormonálnu činnosť. Začala by som prečistením organizmu - zanesené hrubé črevo bráni vstrebávaniu živín do organizmu. Dostatočný pitný režim je tiež veľmi dôležitý. Zároveň by bolo potrebné aby Vám lekár - gynekológ dal spraviť hormonálny profil. Nerovnováhu by som však neriešila umelými hormónmi ale prírodnou cestou.