Nenaplnena?

Príspevok v téme: Nenaplnena?
dajsi66

Ahojte potrebujem vase rady a nazory.Nevladzem uz vo vztahu.Zijem ß priatelom 2 roky v jednej domacnosti.Zijeme v zahranici.Musim pidotknut ze je medzi nami 12 rokov rozdiel.ja mam 23 a on bude mat 35.Ono by to ani tak nevadilo ako to ze predtym nezdielal zo zenou spolocnu domacnost. Nebol zvyknuty sa prisposobovat ani nic ß zynisch spojene.Jednoducho bol zvyknuty ist kedy chce kam chce bez toho aby to niekomu oznamil alebo by sa dohodol. Lenze my uz budeme coskoro traja. Cakame totiz babatko. V nicom mi nepomaha berief ma ako samozrejmost nema na mna cas stale je unaveny jednoducho ignorant. Vobec si nechce dat vysvetlit ze cez tyzden sme obidvaja od rana do vecera v praci a ja ho ani piriadne nevidim. On si samozrejme kazdy den po praci s kolegami dopraje pivecko odreaguje sa... ja letim domou periem varim nezastavim sa ani doma neviem si lahnut a ist sa osprchovat kym nemam veci na poriadku a vsetko nachystane na rano do prace.Samozrejme on pride domou ked uz ja mam vsetko hotove a on hned ako otvori dvere sa stazuje aky je unaveny.. ale ked mu zazvoni telefon od kolegu s ktorym je cely tyzden podotykam v robote ci ide na billiard a na pivo samozrejme unava je prec okupe sa a leti prec. Mna sa opyta ci idem a uz ho nieje... som v siedmom mesiaci tehotenstva idem sa roztrhat aby sme mali cisto a uvarene a ja sa doma nedockam ani objatia ani vdaky ci pohladkania... Dost ze sa venuje viacej inym ako mne Este mi aj dava denne dovod si mysliet ze ma nelubi.Tak to jednoducho citim... mozno robim chybu ze si zvykol ze je stale vsetko urobene ze to zvladam aj ked potom od unavy ani nevidim.. Nechcem od neho aby prisiel domou behal tu s vysavacom alebo aby bol na mne pricucnuty..... chcem len aby mi dal ten pocit ze som pre neho dolezita a dal mi troskü najavo ze je somnou rad a ze ma lubi.... ak je to tak... naozaj neviem co kumne citi a ako to vidi on pretoze komunikovat sa mu nechce.Ked sa ho spytam ci ma lubi len rychlo odpovie ano lubim ta len aby mal pokoj.Prosim vas co mam robit ja v takomto chladnom vztahu neviem byt a tak isto je naprd ked sa snazim iba ja a vidim Problem iba ja on jednoducho vsetko berie ako ze sak nic... zabija ma to a len sa trapim nebola som na take nieco zvyknuta neviem nikoho naucit vyjadrovat city a komunikovat ja som vyrastala v rodine kde sa rozpravame dodnes o vsetkom.. uz som unavena ucit ho normalne veci... Dakujem vam vopred za vase reakcie

Agnes989

sponka1: milostpan nebude jest jedlo z mraznicky alebo chladnicky, on potrebuje kazdy den cerstvo navarene. Zazila som takeho, sam nevedel navarit nic, ani len ryzu hoci som mu to x-krat ukazovala, ale vyzadoval kazdy den navarene a co som dala do chladnicky, to vyhodil. Niekedy vyhodil aj cerstvo navarene jedlo, lebo sa mu to zdalo akesi divne, podotykam, ze tomu nic nebolo. Taketo typy chlapov (nielen kvoli jedlu ale aj inym veciam co spomina dajsi) su na spoluzitie najhorsie.

mimula

a prečo toto vlastne robiš??

..(podvedomý vzor -tvoja mama vs. otec,mm ?)

prečo "prosíš" o uznanie?- dostatočne si nebola uznávaná svojimi rodičmi, okolím?

prečo "prosíš" o lásku?- bola ti dostatočne dávaná láska od tvojich rodičov, blízkych?, dávaš si sama sebe lásku, máš sa rada?

prečo potrebuješ všetko riadiť, kontrolovať?...neistota pramení zo sameho seba.

Pozri sa do vnútra, odpovedz si na otázky, a zamysli sa nad tým či ti tvoj priateľ nenastavuje zrkadlo. Nepotrebuješ nikoho aby ťa miloval, nikoho nepresvedčíš, neovplyvniš, nikto ti nevyjadrí uznanie ak nie ty sama.

Maj sa kus rada, najdi pokoj v znepokojujúcich situáciach, vylož nohy na stôl, daj sa do klídku. Nikto od teba nechce aby si makala ako "fretka", najdi si aktivity - SAMA. To čo ti ponúkne trošku naplnenia a radosti, potom ťa on bude oveľa menej trápiť, a situácia sa vyrieši sama...;)

sponka1

dajsi,keď nechceš vyhrocovať vaš vzťah tak rob len toľko koľko zvladaš aby si bola kľudna a nehadala sa s nim.Partnerovi vysvetli,že ho chapeš,na stavbe sa namaka ale tebe tehotnej musi pomahať aj v kuchyni.Teraz potrebuješ sa zdravo stravovať kvoli malemu.Čo sa tyka jeho vyjazdov s kamaratmi zatrhni.To že sa potrebuje uvolniť po robote to potrebuješ aj ty,uvolňujte sa pri telke a keď sa mu žiada pivo tak mu ho kup alebo spoloč.na prechadzku.Pišeš že jedlo vyhadzuješ a na čo je mraznička?Tiež ťa trapi že ti neprejavuje city,čo mysliš keď sa budete naťahovať zmeni sa to?....

Agnes989

No moja, mas to tazke, vybrala si si hulvata a nie chlapa, to mas doma teda riadneho egoistu. Este po tebe bude ziapat ked si raz unavena. Ale mas k tomu spravny postop, nechaj ho vyziapat sa, nerob mu uz sluzku, panko ma tiez ruky, moze nieco spravit aj on. Ze je unaveny, ok, ty mas tiez pravo byt unavena. Snaz sa mu to vysvetlit a aspon trocha ho donutit k domacim povinnostiach, ak nebude nic ine len ziapat po tebe, tak sa radsej zbal a odid. Lebo to nebude dobre prostredie pre teba ani pre dieta. Nebudes prva ani posledna slobodna matka. Lebo toto co ty opisujes co sa u vas deje, to mi pripada ako cesta do pekla.

Žužova

23 rokov a už si v takomto bludisku :( .. mal by si si ešte uživať a žiť svoj život,alebo teda mať lepšieho chlapa pri sebe,podla mna si ťa absolutne neváži. Robí si čo chce a teba berie ako svoju matku alebo paní v domácnosti. Čo bude ked porodíš budeš mať ešte o pracu naviac ,budeš sa starať o dieťa a tipujem že on svoj postoj nezmení a bude si stále žiť svoje.
Neviem ako ti poradiť v takejto blbej situácii no najlepšie by bolo asi keby sa nanho vykašleš. Čo iné? Kašli nanho,nevar stále neupratuj ako bláznivá..najdi si čas pre seba venujs a sebe a neskor dieťaťu...Začni si žiť svoj život a neprisposobuj sa mu, nefukngujete dobre už dlhší čas a ja si myslím že rokmi by to bolo len a len horšie ... určite máš právo si nájsť chlapa ktorý ťa bude milovať a cenniť si to že aj ty ho miluješ a urobila by si prenho všetko !!
Ved on nič z toho čo robíš nedokáže ani oceniť tak by som sa na takeho debila vyprdla... Ty niesi žiadny otrok.

Dadula56

Aha, cize on to vyzaduje. Tak to meni trocha situaciu. Neda mi sa neopytat preco vlastne s takymto chlapom si ides zakladat rodinu, ked je to vlastne sebecky hulvat?Nebolo by ti lepsie bez neho?Neviem si predstavit ako budes fungovat ked sa dieta narodi, on ti s nim zjavne pomahat nemieni, ked si nevie ani riad nalozit do umyvacky.

Fleur-de-lis

Láska človeka mení. Ale človek sa potrebuje učiť "správnej" láske. Ty ho ľúbiš, ale nesprávne. Robíš mu slúžku. To je ako keď rodičia rozmaznajú deti... Z lásky.. no haha. Keby svoje deti vážne tak ľúbili a trocha chápali o čom je láska, tak by ich vychovávali a ľúbili tak, aby z nich vyrástli starostliví, dobrí, zodpovední, láskaví ľudia a nie rozmaznané egoistické osoby...
Láska je chcieť dobro druhého. Keď moja láska z niekoho robí egoistu, lenivca a podobne, tak s mojou láskou niečo nie je v poriadku.
Láska musí byť aj prísna, aj milosrdná, aj odpúšťajúca aj spravodlivá... Človek sa učí milovať celý život.
Jasné, že to ako sa správa nie je celé tvoja vina, ale tvoja láska ho v tom očividne podporuje. A to je nesprávne.
Teda, toť môj dojem z toho čo píšeš...

Fleur-de-lis

no je unavený po práci podávať ďalší výkon... Pri chlapoch si oddýchne, lebo nerobí nič... Pri žene nie je ľahké nerobiť nič, a najmä pri takej, čo stále chce mať všetko tip top... Ak nebude robiť nič, tak ho zjazdí...
Podľa mňa je to individuálne, že koľko potrebuje chlap oddychu. Určite to súvisí aj s výchovou, ale podľa mňa aj geneticky.
Napríklad je fajn vedieť to, spýtať sa, že keď príde domov, koľko času chce pauzu. Niekomu stačí 15minút, niekto potrebuje hodinu... Samozrejme ak už sú deti alebo niečo neodkladné tak to je iné, vtedy potrebuje človek uprednostniť aj potreby iného nie len svoje. Ale nemôže to tak byť celý čas, lebo človek vyhorí...
A keby ste sa napríklad dohodli, že prvú pol hodinu ho necháš tak, nebudeš nič chcieť od neho... A potom ti pomôže...

Ako on vlastne žil, keď bol sám? Mal neporiadok? Kto mu varil?

Inak, ja beriem, že to s ním nemáš ľahké. Ale človek potrebuje začať od seba... A začať správne... Veľa žien sa snaží a snaží a nič. No lebo nevedia ako na to...

MultiLevel

Ja mu to vsetko verim, ze je po praci unaveny....tiez som sa toho dost napocuvala, chlapi porebuju po robote vypnut. A dost za to moze i vychova.... My zeny sme od malicka vedene k tomu, ze zena musi zastat vela prace, ci je unavena, ci nie, prosto MUSI. Vo vseobecnosti su muzi od malicka vedeni k tomu, ze maju rodinu zabezpecit, maju chodit do prace a? Mala som doma krasny priklad toho, ako ina vychova v detstve vyformuje uplne ineho chlapa. Totizto, moj ocino mal dalsich 3 bratov, cize styria chalani a plus otec. Na starku (jeho mamu), to muselo byt dost, mat 5 chlapov v dome, preto so starkym zaviedli, ze chalani budu nielen pomahat otcovi pri muzskych pracach, ale aj pri zenskych. Nas ocino nemal nikdy problem nam spravit doma jedlo, ist nakupit, dat prat, vysavat, po praci si nesadol a neoddychoval naopak, venoval sa nam pri ulohach. Naopak moj predosly partner bol od malicka obskakovany maminkou, ktora mu nosila vsetko pod nos, nikdy doma neupratoval, jedlo mal servirovane 3 krat denne v presne urcenu hodinu. Ake by bolo spoluzitie s tymto chlapom? Az raz budes mat syna, aspon vies, k comu ho mas viest.
Moja rada, ak zacne po tebe este vyvreskovat kvoli riadom a vseobecne kvoli niecomu, ze nie je spravene, pokojne odpovedz, ze ty si mu vravela aka si unavena, ze nemozes robit vsetko sama a navyse SI TEHOTNA. Nerozculuj sa nad nim, naopak, snaz sa byt pokojna a nehucat do neho, to chlapi nemaju radi. Prosto pokojne odpovedz, ze ste v domacnosti dvaja, nie len ty. A ze nie si sluzka, si jeho partnerka, milenka, priatelka, ale nie maminka :) Uvidis, aky postoj zaujme k tomuto, lebo zas je to trosku ina komunikacia....moze to zabrat, nemusi