Mám povinnosť mu to oznámiť?

Príspevok v téme: Mám povinnosť mu to oznámiť?
lujza4564

Dobrý deň. Ocitla som sa vo veľmi ťažkej situácii.. Zistila som, že som tehotná. Neprespala som sa len tak na diskotéke, otec je môj snúbenec (čoskoro bývalý ak naberiem odvahu). V posledných týždňoch ma totiž fyzicky opakovane napadol a nebola to veru \"jedna výchovná\" a je agresívny. Bojím sa mu čo i len odporovať aj v maličkostiach a keď prudšie dvihne ruku tak ma trhne. Keď som mala 17, mala som problémy a gynekológ mi povedal, že mám nejaký problém kvôli ktorému zrejme nikdy nebudem mať deti. Preto som sa zmierila s tým a dlhé roky som žila v tom že žiadne deti mať nebudem až som sa dostala do stavu, že ich ani nechcem. Partner má syna z predošlého manželstva, s ním ma vydiera, že aký je na mňa naviazaný a čo bude po rozchode. Ale.. Ja zrazu som tehotná a asi som mrcha ale nechcem aby to on zistil. Nechcem dieťa s niekym koho sa bojím, kto mi nadáva ako v 4. cenovej, kto ma podozrieva. Keď vidím ako sa zmenil a ako sa správa ku mne, tak určite ani náhodou nechcem takého otca pre svoje dieťa. Určite by mi ani neveril že je to jeho. Nedá sa s náím o tom ani hovoriť, netuším prečo prišiel ten zlom že má až nenávisť v tvári. Tvrdí že ma miluje čomu už dávno neverím (alebo je to len nejaká chorá láska) ale keď mu v niečom odporujem tak znechutene pozrie až mne je z toho zle. ...A ja sama dieťa vychovávať nechcem. Ani nemôžem. Ani neviem či by som ho donosila (podľa lekára). Bude to odomňa veľmi zlé ak mu o tom nepoviem? V tom vzťahu už ostať nemožem a dieťa by to nezachránilo. Už spolu ani nežijeme, vrátila som sa k sestre...

0vecka

sak ho uz posli dokelu a o decku mu nehovor... ak sa to dozvie moze robit problemy... hmm ono by bolo asi lepsie ist na potrat ale je dost mozne ze je to tvoja jedina sanca na dieta... tak si to dobre rozmysli

QQGH

www.alexisporadna.sk

Dieťa je veľký dar. Ty si ten dar nečakane dostala. Nezáleží na tom, či Ti snúbenec uverí, že je jeho, Ty vieš aká je pravda. Daj malému šancu na život sebe a byť bezvýhradne milovanou tým malým nevinným stvorením, ktoré bude len Tvoje. Ak sa na dieťa necítiš, stále je tu možnosť utajeného pôrodu.

usb

Kedze mu v poslednej dobe pekne prepina tak mu nic nehovor. Este by sa rozzuril ako byk dal by ti kopanec do brucha alebo ktovie co.
Este mas velke stastie, ze je to len snubenec a nie manzel a ze svoju pravu tvar ukazal vcas. Vycuvaj z tohto vztahu, pravy muz s velkym M, by nikdy na zenu nesiahol nasilim. Jedine, zeby ho dana zena ohrozovala na zivote.
O tom, ci mas alebo nemas ist na potrat ti radit nejdem, lebo neviem ako by som v podobnej situacii zachovala ja sama.

kafe

za normálnych okolností, by som povedala, že otec dieťaťa MÁ PRÁVO to vedieť. Ale toto, čo si opísala, normálne okolnosti nie su a vtedy mysli dievča hlavne na svoje bezpečie. Prosím ťa, nehovor mu to.

Tiež, v situácii, keď si si myslela, že nikdy nebudeš mať deti.. skús to prosím ťa aspoň zvážiť, či si deculo nenecháš. Život s dieťaťom je kapku iný, aj ťažký ale aj tak krásny a hrejivý.. stojí to za to, skúsiť aké je to mať dieťa. Neboj sa. Veľa vecí sa v živote utrasie tak, ako by ťa ani nenapadlo. Len musíš mať na to gule, veriť, že to zvládneš, že vám bude obom fajn, že sa ti podarí vyriešiť bývanie i prácu, že to všetko s úsmevom a v pohode zvládneš.. nepotrebuješ vedieť AKO, potrebuješ len veriť. A ono riešenia a cestičky sa nájdu. Hlavu hore, dievča. Nech sa rozhodneš akokoľvek, aj pre potrat, je to správne rozhodnutie. Držím ti palce.

ema123

Už ti tu napísali viacerí, že nemáš žiadnu povinnosť. Čím skôr odíď od toho chlapa a čím skôr podstúp zákrok, aby si sa zotavila fyzicky aj psychicky.

sviňa osud

Vidiš ako nás život dokáže niekedy zmiasť? Lekár ti stanovil že nikdy deti mať nebudeš.... zrazu si tehotná s čím si už ale nerátala.... lenže.... z priateľa sa vykľuľ násilnícky psychoš.... to je tornádo ten sviňa život čo? Ach jaj...

stryco

zakonnu povinnost (najskor) nemas. moralnu a ludsku ano. aj ked voci takemuto hovadu nemas povinnost asi ziadnu. takze sa vyprdni na neho.

WWWXYZ

Lujza,

no, nemáš to samozrejme jednoduché...ale pokiaľ končíš VŠ nemyslím, že to nezvládneš...uvidíš, veľa vecí sa Ti zdá teraz nemožných i nesplniteľných /dnes,zajtra,../ ale o pár mesiacov sa všetko môže zmeniť - k lepšiemu... zdáš sa mi citlivá, ver, ak absolvuješ UPT môže prísť doba, keď to budeš hrozne ľutovať.. Rozhodnutie je len a len na Tebe...