Niečo mi chýba

Príspevok v téme: Niečo mi chýba
Ne0

Už dlhšiu dobu mam pocit že mi tu niečo strašne chýba. Celý svet mi príde taký nejaký nudný ako keby bol len o jednom a tom istom ako keby sa stále opakoval dookola ten istý cyklus napr. narodiť sa, vyštudovať, nájsť si prácu, oženiť sa, mať deti, vychovať ich, dožiť si dôchodok a potom už len umrieť celé mi to príde také oničom / prázdne. Ako keby sa tu nič nedialo, chýba mi niečo nezvyčajné, asi niečo ako "super schopnosti", niečo ako objavenie Ameriky, nejaké prevratné vynálezy/ objavy, niečo pre čo by som sa skutočne nadchol...
Dokonca ma až lákajú svety ktoré existujú v knihách, seriáloch, filmoch alebo hrách prídu mi také nejaké zaujímavejšie, atraktívnejšie.
Niekedy sa prichytím ako premýšľam čo je po smrti či vôbec niečo je na "druhej strane" či tam je niečo lepšie, dokonca som rozmýšľal že ak by som našiel nejaký jed tak by som si splnil par snov , dokončil par veci a ešte našetril nejaké peniaze pre rodičov a potom sa otrávil. Alebo že tu budem ešte tak 15 rokov a ak nenájdem to čo mi tak chýba tak to skončím, ale najprv by som asi počkal kým umrú rodičia aby som im nespôsobil veľa bolesti. Týmto všetkým nechcem povedať že si prajem umrieť, to rozhodne nie len mne to príde ako plytvanie ako keby som tu bol pre nič. Asi som sa mal radšej narodiť o pár storočí neskôr...
Prosím vás o názor, poprípade o radu ak si niekto niečim podobným už prešiel.

Matkovnik

Poznám ten pocit. Keď príde, tak si uvarím ľubovníkový čaj. Naň nedám dopustiť. Usmej sa na svet a svet sa usmeje na Teba. Nájdi si aktivitu,čo ťa baví. Mňa nadchol geocashing, hľadáme skrýše a tešíme sa,ak vylúštime rébus, alebo objavíme skrýšu. A veľmi mi otvoril oči film Pokojný bojovník a kniha Moc prítomneho okamziku - v češtine. Ži tu a teraz,netráp sa budúcnosťou či hľadaním zmyslu. Bolí ma hľadať vlastné odpovede,ale nevzdávam to,pretože univerzálne "pravdy" mi prídu prázdne frázy. Prajem ti,aby si našiel to,čo hľadáš.

Su

Ja sa cítim tak isto. To, čo píšeš v treťom odseku akoby si ukradol mne z hlavy.Kladiem si preto otázku? Som blázon?Alebo to je len únava,stagnovanie v živote?

Slobodna

Chýba ti zmysel. Nepotrebuješ super schopnosti, potrebuješ lásku :) lebo láska je to, čo dáva nášmu životu zmysel. Bez lásky je život len vykonávaním mechanických činností a napĺňaním nevyhnutného cyklu.
Miluj, všetko naokolo, teš sa, že môžeš milovať, spoznávať svet, život, aj ľudí. Ak ty dáš zmysle tomu všetkého, potom niekto dá zmysel tvojmu životu.

De

Ano zivot je cyklus. Ale ak si v tom cykle nieco najdes co ta bavi, tak ten cyklus moze byt pekne farebny a roznorody :D Ak nestagnujes, vzdy objavujes nieco nove a nemas potom pocit stereotypnosti.

Fleur-de-lis

hmm, to čo ti napíšem si už možno počul :)
Ja verím, že nás stvoril Boh a vložil nám túžbu do srdca po Ňom. A kým k Nemu neprídeme, kým Ho nebudeme hľadať a nenájdeme Ho, tak vždy budeme cítiť prázdnotu a zmysel života raz bude a raz nebude, podľa momentálnych okolností.
Sú ľudia, ktorí v Boha neveria a predsa majú zmysel života, a to sú väčšinou ľudia, ktorí sa prirodzene v živote učia láske, je to ich zmysel. A to je vlastne aj to hľadanie Boha, len On je Láska.

Ty sa javíš ako akčný typ a mnoho ľudí si myslí, že život s Bohom je nudný. No, to ani náhodou. Pokiaľ hovoríme o skutočnom živote s Ním. S Ním je to totiž každý deň výzva :) A okrem toho, Boh nás stvoril na svoj obraz, čiže tvoja túžba po dobrodružstve je odrazom Jeho túžby po dobrodružstve.

Možno len skús krátky rozhovor k Nemu, raz za čas v zmysle, že ak skutočne je a chce ti dať zmysel života, ktorý ťa bude napĺňať, tak že si pre to otvorený a čakáš naňho.