Bielozlte hrudky v mandliach. Čo je to?

Príspevok v téme: Bielozlte hrudky v mandliach. Čo je to?
Paťo-

Raz za cas sa mi na oboch krcnych mandliach tvoria take zltobiele hrudky, trosku pachnuce akoby hnisom a niekedy su bez zpachu. Raz vacsie a raz mensie.Tvoria sa mi najma v jarnom, jesennom a zimnom obdobi a v lete maloco. Co je to?
Vyberam si ich takou drotenou palickou ktoru vypalim kvoli dezinfekcii nad ohnom od zapalovaca. Vyberam ich ale oni sa za par dni tvoria opat. Nemam bolesti hrdla ani nakaslem. Nebol som ani u lekara s tym. V puberte a v detstve som mal casto anginy je to z toho ze uz je to chronicke alebo je to z jedla ktore sa mi na mandliach zachytava pri prehltani? Je nutne mandle vybrat?
Dakujem za rady a nazory :)

Shayleen

ale prosim vas ako vas moze napadnut si tam est enieco strkat a vyberat sami??? aj ked mu to vadi nech ide ku lekarovi bo z toho moze byt aj poriadni zapal ale i nador sa tam moze vytvorit. mna by nikdy nenapadlo strcit nieco tam dole alebo do nosa, usi bo zadku! ako vidim nemate hranice

biela hrudka

a keď mu to tam vadí mať tak čo ma robiť? Mne sa to tiež robí ale mne to vypadáva odtiaľ samé. Ja som aj u lekára bol aj výtery som mal robené a raz bol výter v poriadku že bežná flora a inokedy som tam mal zlateho stafylokoka či čo to bolo. Aj na výber mandlí ma obvodná odporúčala ale akosi sa k tomu tiež nemám.

Shayleen

a co keby si nic nestrkaval do ustnej dutiny lebo si s tym mozes viacej ublizit? na to si nemyslel? mozno ze prave preto to mas take ze tam stale strkas nieco a to odstarnujes. ja by na tvojom mieste vyhladal lekara a nechal to vysetrit!