Vytrhnuty nerv zo zuba a boli

Príspevok v téme: Vytrhnuty nerv zo zuba a boli
Helus

potrebovala by som ci ma niekto skusenosti,pred 3 tyzdnami mi zubarka vytrhla nerv zo stolicky,predpriprava na mostik s korunkou.Zatial nebolel,ale v pondelok mi zaplnila korenove kanaliky,a od pondelka boli na dotyk,aj bez dotyku.Vcera som dostala antibiotika Dalacin a zatial ziadne zlepsenie.Znami ma strasia,ze o ten zub pridem,ked boli zaplneny mrtvy zub.Ale tym padom som nahrata,nebude za co zachytit mostik.Mate niekto s tykymto skusenosti,som na Flektore,valetole.A bolest neustupuje.

michael 1

Ano ,- takéto riešenia ako si sa sama presvedčila lekári robia, ale zo zdravého zuba sa len veľmi ťažko podarí vytiahnuť celý nerv. Obyčajne sa len otrhne a to robí problém.Ja mám podobný problem tak ze viem o čom píšem aj ked nie som lekár.

Helus

Michael ten zub bol uplne zdravy,len zablombovany,mala tak ist korunka,zato sa vytrhol nerv,aby v buducnosti nerobil problemy.Uz si nikdy nedam trhat nerv,lebo potom vzdy pridem o ten zub.A to mi uz trhalo nervy par zubarov.Dokonca aj z hornych 1-2 bol vytrhnuty nerv,naraz,a nakoniec boleli zuby 2 mesiace,a nasledovala recekcia.A potom obrusenie+korunky.Cely zivot trpim so zubami,uz od skolky,co si pametam.

michael 1

teda ja nie som lekár, ale antiobiotiká veľmi nezaberu pod uzavretý priestor zuba. Tam sa len vemi ťažko dostanu.
algifen, a ibuprofen a modliť sa, že sa to utíši.

michael 1

Zrejme ten zub nebol taký chorý aby sa zneho mal trhať nerv.Doktorka za to nemôže lebo sa rozhodla tak ako sa rozhodla. Zober si lieky proti bolesti(ibuprofen) po pár dni sa ti utiši ale ked bude zmen počasia tak bude slabo pobolievavať, ale tak že si na to zvykneš. Inak povedané máš smolu. Už si nikdy nedaj trhať žiadný nerv! Blombovať zub a liečiť dokedy sa dá alebo vytrhnuť. Alebo zub musí byť uplne zničený teda len "skarubka" z neho tak vtedy môžeš skusiť vytrhnuť nerv , vtedy ten nerv je už prohnitý a vytrhne sa celý tak že zub je mrtvy a nebolí

Helus

Zuzi74 musim sa pochvalit,uz som 1 tyzden bez bolesti hura.Ale ma ten zub potrapil.Rana sa mi uz krasne zatvara,tak v januari 15 idem na preblombovanie zuba,a potom uz hadam pojde brusenie+korunky+mostik.Uz by som sa rada najedla aj na lavej strane.Stale jem len na pravej.Na lavej mi chybaju 2 zuby,a je to citit paradne.Hadam,uz bude pokoj ,a uz si nedam nikdy vytrhnut nerv zo zuba,lebo vsetky zuby po vytrhnuti nervu,sa museli vytrhnut,tak boleli.

zuzi74

No teda nezavidim tu bolest:-( A este ked musis jest len na jednej strane, neprijemne naozaj.
Kiezby sa to uz zahojilo a nemusela si sa takto trapit.

Helus

Zuzi74 ja este stale som na analgetikach,aj v noci som sa zobudila na strasnu bolest,a nedalo sa mi vobec spat,tak som si musela dat Flektor este stastie,ze mi tak dobre zabera.Rana sa mi uz zaceluje,ale sanka este boli,a ten pocit,ked sa mi dotknu horny zub s dolnym je hrozny.Uz aby som mala nove zuby,lebo prazdno v ustach na lavej strane je hrozne.Ani sa poriadne najest.Na prvej strane jem od septembra,a lavu som nemohla pouzivat,ale pokial nebudem mat dokoncene,tak tam sa nenajem.Hadam,ze uz bude pokoj a po preblombovani,nezacne strajkovat,a pojdeme na brusenie.keb bude zle,tak bude musiet ist zub von,a jedine nahradit inplantatmi.

5.5 elsa

mne ťahali nerv a vyvŕtala pri injekcii som to ani necítila no nebolel potom vôbec do dvoch týždňov som mala prísť ešte nejaké preliečenie potom mi tam dá výplň takže neviem o čo sa jedná to ti majú vyvŕtať a čo sa týka dalacinu to je slabé to ti nepomôže mám s tým skúsenosti ten zub vyvŕtať preliečiť ak sa ešte dá v najhoršom vytrhnúť ale v neštátnej klinike robia aj zázraky niekedy z vlastnej skúsenosti :D držím palce