Fobia zo zdochlin na cestach

Príspevok v téme: Fobia zo zdochlin na cestach
Janik4

Ahojte,

musim povedat, ze toto ma drzi uz roky. Panicky starch z prejdenych zdochlin na cestach. Auto som nuteny pouzivat kazdy den. Mojim problemom su zdochliny na cestach a panicky starch z nakazenia sa.
Ked sa zdochlinam neda na ceste vyhnut, tak nie som schopny ani z auta vystupit zo strachu, ze niekde na aute zostal kusoch z toho zrazeneho zvierata a ze sa pri nahodnom dotyku mozem nakazit. Mam ukrutny starch. Ze sa mozem nakazit....z kluciek na aute, z podbehov, kolies...proste mam starch sa vobec dotknut auta, otvorit kufor, ci dvere...vobec neviem co s tym...poradte prosim, ako to riesite Vy.
Dnes to bola opat na franforce rozrhana liska....
Som fak zufaly...

Janik4

To redka: Tak to vidis....ja dazd a blesky mozem, dokonca mam prijemny pocit...teda pokial ma tie blesky nezastihnu niekde na luke alebo cistinke.

redka

ano to mi je jasne, ze to ma tazke... aj ja mam nejake fobir... napr z bleskov, srsnov a pod... a viem, ze aj ked si viem racionalne vysvetlit, ze nic mi nehrozi, tak aj tak mam strach... toto chapem.. ja som sa len pytala, ci uz niekoho takeho stretol, lebo ja som este nepocula, ze by sa tak niekto nakazil... ale teraz ked napisal odkial to prameni, tak uz mi je to jasne...

usb

Nos so sebou rukavice take gumene co ide kupit v drogerke. Maj v zasobe dva pary rukavic. A v tvojom pripade ked ta to tak desi tak si kup aj masku na usta co lekari pouzivaju, to sa da zas kupit v lekarni.

Prezyvka55

Skor sa nakazis od zivych zvierat ako mrtvych. Zive su zas zaockovane takze riziko je fakt male az ziadne. Vseobecne zvierata z ulice neodchytavaj ak sa niekde tula napr. pes zavolaj mestku policiu oni sa uz o to postaraju :)

Slobodna

Redka fóbia, strach sa nedá logicky odôvodniť ani vyliečiť. Tam je treba voliť inú terapiu. No ale keď ani psychiatrička nevie, tak by som skúsila nejakú inú. Život fobika je nesmierne ťažký a obmedzujúci. V tomto ti nedokážu pomôcť ľudia-laici, skutočne len odborník.
Držím palce.

Janik4

Moj pribeh: vzdy som mal rad psy a macky, mal som ich na dome niekolko. Do maciek som bol zamilovany az tak, ze som prichylil akekolvek zatulane maciatko a poskytol som mu docasny azyl. Prirodzene, daval som vsetky moje zvery zaockovat miestnemu zverolekarovi.
No, asi pred 15 rokmi sa mi jedno zatulane maciatko zacalo chovat tak divne, ze ked som zavolal zverolekara a ten nariadil, aby som ho odniesol na vysetretnie na veterinarny a epidemiologicky ustav.

Nastastie, nic sa nepotvrdilo, ale od vtedy mam PANICKY starch z bes.....Vidite, ani to neviem napisat.
Odvtedy to zacalo - proste sa bojim, ze sa nakazim. Prirodzene sa tych zdochlin nedotykam....ale ked uz nejaku prejdem...hned myslim na to, ze kus z nej sa mohol prichytit na blatniku, klucke od auta, narazniku a tak.
Vobec sa toho strachu neviem zbavit. A psychiatricka to sice vie, ale na tento typ fobie nevie najst vhodnu liecbu alebo terapiu.
Tak trpim.

redka

a uz si niekedy stretol niekoho, kto sa takto niecim nakazil??? myslis, ze kazde zrazene zviera musi mat zakonite nejaku chorobu?