Myslí, že horšieho človeka odo mňa niet..

Príspevok v téme: Myslí, že horšieho človeka odo mňa niet..
zlyclovek

Dobrý deň. Pred prečítaním tohto príspevku Vás prosím aby ste ma neodsúdili. Sama si uvedomujem moje chyby a všetko zlé čo na mňa dolieha ale neviem, nedokážem sa zmeniť...

Začala by som tak, že mám čoskoro 18 rokov a moja myseľ určite nieje zhodná s mysľou iných normálnych mladých dievčat. Niekedy mám pocit, že mám všetky psychické poruchy sveta ale samozrejme, je to len pocit, ktorý ešte ako tak viem ovládnuť a neverím mu. Ide o to, že som strašne zlý človek a robia mi radosť len zlé veci. Vôbec nevidím zmysel v tých dobrý veciach, ako sú npr. pomáhať druhým, prejavovať lásku, učiť sa a niečo v živote dosiahnuť. Nevidím zmysel v tom, že budem sa dobre učiť, aj tak tomu vôbec nechápem a nebaví ma to, už prepadám skoro zo všetkého a moji rodičia mi dávajú neustále pociťovať aká som nemožná hlúpa nezodpovedná a vyčítajú si kde spravili chybu. Ja ich chápem lebo v podstate majú pravdu v tom aká som, ale kde sa stala chyba to nikto nevie. Ako dievčatko som bola vždy taký vyvrhel ale aspoň som sa dobre učila mala ciele v živote a mali ma ľudia radi...teraz nemám ani jedno s toho. Každý si myslí vrátane rodičov, že mi na ničom nezáleží a že mám všetko na háku. Ono to v podstate pravda je, ale nevidia jednu obrovskú vec. To ako ma to vnútorne zožiera aká som. Ako na to každú každučkú sekundu už neskutočne dlhú domu myslím. Je to ako zápas môjho dobrého a zlého ja, niekedy víde v tej tme čo prežívam slnko raz za čas sa niečo naučím, niečo pomôžem mame, ale to je jedna k miliónu, nevidím v tom zmysel nerobí ma to štastnou.

Pýtate sa čo ma teda robí šťastnou? ( áno som veľmi nešťastný človek ale keď už občas v tej nekonečnej melanchólii som šťastná tak aj to len zo zlých vecí. Istý čas mi robil radosť alkohol, vtedy som sa konečne uvoľnila smiala sa, a nemyslela na to aká som nemožná. Potom drogy, a sex. (prosím neosúdte ma viem že som zlý človek) Sex za peniaze. Veď to sa ani človek nenarobí a má za to zaplatené viac ako kadejaký vysokoškoláci. A lásku som v živote necítila a ani ku mne nikto lásku v živote necítil. Nedokážem nikoho ľúbiť...neviem prečo..aj keď si ma raz za čas niekto obľúbil vždy som mu len oblížila..svojím správaním.. Radosť mi robia len peniaze, drogy. Fetovať, žiť si na vysokej nohe a mysleť len na seba..(neviem sa uspokojiť s málom, som večne nespokojná, na každom vidím len to zlé, vždy na každom si všímam len chyby a nemám ani poriadnych ľudí, s tými zopár normálnymy ma život nebaví....

Nenávidím sa, moje sebavedomie je na bode mrazu a jedna časť môjho ja chce takto žiť, ale druhá nechce a tak len mrznem na jednom bode. Mám si ísť za svojím cieľom a robiť to čo nás robí šťastnými....to mám robiť všetky vyššie uvedené veci hore? Každý deň plačem, že prečo ma normálny život nebaví a ani nikdy baviť nebude, ja chcem byť dobrá, dosiahnuť v živote niečo viac byť vzdelaná, aby ma mali ludia radi......ale viem že s týchto vecí ja štastie nikdy cítiť nebudem...

Nechcem už žiť, mojou existenciou len ubližujem sama sebe a ľuďom naokolo..

Nina.

Ty si len trdlo - nie zlý človek :D Nemyslím to v zlom, len narážam na to, že si si mierne poplietla zlého človeka s nešťastným človekom ...
Keby si bola naozaj taká zlá, netrápilo by ťa to, nemala by si výčitky a užívanie drog, pitie alkoholu a pod. je skôr určitá forma sebadeštrukcie. Tak isto spomínaš, že nenávidíš samu seba - keby si bola zlá tak by si pravdepodobne mala sebavedomie nadmieru vysoké. Ty si len nešťastná a v depresii. Pravdepodobne ťa poznačil nie zrovna najlepší vzťah s rodičmi. Podľa mňa takto ti nikto nejako extra nepomôže, neviem, možno by pomohlo zájsť aspoň raz dva krát za nejakou psychologičkou, ktorá by ti možno dala trošku iný pohľad na situáciu a poradila ti čo a ako ďalej so životom.
Pomaly ale isto si okolo seba staviaš obranný múr chladu za ktorý nechceš nikoho pustiť, čo ťa síce môže v budúcnosti ak bude ten múr dosť silný ochrániť pred mnohými sklamaniami a mnoho krát aj pred zlomeným srdcom a podobne, lenže ver tomu, že napriek tomu ti to šťastie neprinesie, akurát tak budeš žiť sama za svojimi múrmi strachu.
Mala by si si podľa mňa nájsť kamarátov ktorý nepijú a podobne a majú nejaké záujmy, ktoré by bavili aj teba, socializuj sa, skús si nájsť nejakých priateľov, ktorým sa budeš môcť zveriť so svojimi problémamy. Je to všetko veľmi zložité a nemusí to dopadnúť dobre, ale podľa mňa si ešte veľmi mladá aby si zahadzovala mladosť tým, že rezignuješ na radosť zo života.

zlyclovek

freu-de-lis viem, že rodičia ma určite majú radi ale podla mna je to len čisto biologická povinnosť, a neviem ani čo by na mne asi tak mohli mať radi pretože na mne nič pozitívne nie je a vlastne vôbec sa o nich nezaujímam pre mňa asi ani nič neznamenajú lásku som nikdy s ich strany necítila..

zlyclovek

ale v zahraničí sa to dá, ale ja viem že mi nič ine asi ani nejde v ničom normálnom by som sa neuplatnila...baví ma ešte psychologia ale to by ma prešlo časom poznám sa...

Fleur-de-lis

Tak tam zrejme bude viac problémov, ale jeden, ktorý mi hneď udrel do očí je to, že píšeš, že ťa nikdy nikto neľúbil. Takže si nikdy necítila lásku rodičov napr? Lebo teba určite ľúbili a ľúbia viacerí, ide o to, či ti to rpejavujú tak, že to aj cítiš alebo to veľmi prejaviť nevedia a ty sa cítiš nemilovaná.
Sú ľudia, čo sa s tým vysporiadajú tak, že si zaumienia, že oni nikdy tento pocit druhým nespôsobia a snažia sa druhých ľúbiť. A potom sú ľudia, možno teda ako ty, ktorých to dostalo na dno - nie je zmysel života, chuť...
To čo ťa "baví" je čisto o chemických reakciách tvojho tela, kedy na chvíľu zabudneš na vnútornú bolesť, ale štastím sa to nazvať nedá, je to len klamstvo.

Možno, ak naberieš odvahu, mohla by si skúsiť ísť za rodičmi a poprosiť ich, nech na chvíľu zabudnú na všetko čím si ich sklamala, na všetko čo sa im nepáči a prečo sa na teba hnevajú, a spýtať sa či ťa ľúbia a čo na tebe majú radi.
Ale nepoznám tvojich rodičov, takže neviem či by to bol dobrý nápad. Ak sú napr. príliš uzavretí alebo tvrdí, ak sami nevedia prejavovať pozitívne emócie, tak je možné, že nebudú vedieť ako pozitívne na to reagovať. Nie že by tam nič pozitívne nebolo, len to možno nevedia prejaviť. Och neviem. Snáď ti tu niekto bude vedieť poradiť.

Prezyvka55

Ked chces zit na vysokej nohe tak sexom to nepojde :) pozri sa na mna sedim v praci na nete a hram sa tu na pocitaci a este mi za to kralovsky platia :D keby som chcel tak si mozem kupit tolko fetu kokainu ze by mi hralo roztrhlo od toho. Ale nejako mi to nechuti tak si radsej dam cokoladu.

Urcite sa uc :) otvoria sa ti nove moznosti. Ma to jedno vyhodu s ucenim sa budes co ja viem trapit 5-10 rokov a potom budes uzivat no s tymto sposobom zivota sa budes trapit cely zivot za par drobnych. Nestoji ti to za to.

Deathaura

Ahoj,
chcela by som ti pomôcť ale riešila by som to radšej cez email :)
Vieš, niekedy človek rozumie človeku aj keď ich životné ciele a myslenie je úplne odlišné.