Nižšie dioptrie

Príspevok v téme: Nižšie dioptrie
Sako

Zdravím Vás,

Už dlhšie som mal problém so zrakom. Včera som sa konečne odhodlal a zašiel som do Grandoptical, nie k očnej. Naozaj dobre som videl pri 1,5 - 1,7 dioptriach, ale dali sme spraviť len 0,75. Je to tak správne? Je to ževraj kvôli tomu, že som okuliare nikdy predtým nenosil a oči si musia zvyknúť...ale cítil som, že 0,75 nie je to pravé...no určite som videl s nimi lepšie ako bez nich. Na okuliare sa teším, ako dlho ale trvá zvyknúť si? Čo keď budem potrebovať práve tie silnejšie dioptrie? Stojí to dosť peňazí, tak si chcem byť istý...ale práve najlepšie som asi nespravil, keď som nešiel rovno k doktorke, ale tak sú aj tam určite vyškolení...

Ďakujem za každé rady.

Sako

Ono je že vraj dobré aby sa oči aspoň trochu namáhali, menej sa tak kazia...či to je pravda to neviem...

Neviem, čo spraviť teraz. Volal som už aj do jednej ambulancie očnej, ale prívetivý teda nie sú, poslala ma na iný obvod a zložila...som sa nestihol ani o radu opýtať.

Mi to fakt pripadá, že každý sa stará len o to aby získal peniaze od ľudí...inak nedá ani radu...

Hrac

Ak si videl s 1,5 a 1,7 dobre, mal si si dat veru tie. Na 0,75 si nezvyknes a budes vidiet stale nic moc. Ak by si zobral o stvrt mensie na oboch ociach tak povedzme ok, ale o jednu dioptriu znizit je uz moc.

Na videnie s dobrymi okuliarmi si zvyknes okamzite v priebehu par minut, na nosenie trochu dlhsie podla ramu a pohodlnosti.