Nesmelosť

Príspevok v téme: Nesmelosť
Halali

Ahojte, stretávam sa už dlhšie s jednou babou, padli už aj nejaké tie pusy ale problém je v tom, že sme obaja takí hanblivejší a nedokážeme sa baviť tak otvorene ako napríklad na FB. Napríklad mi písala, že má rada moje oči a že by sa chcela do nich stále pozerať ale keď sme boli vonku a pozeral som sa jej do očí tak uhýbala pohľadom. A pritom som jej povedal otvorene že mi to písala ale nepomohlo to. Čo ale chcem? Chcel by som radu, ako uvoľniť atmosféru, aby sme sa vedeli otvorene pobaviť, povedať jeden druhému ako sa máme radi, objať ju a tak (teraz je to len pri stretnutí a rozlúčení sa) Príde mi to trochu, že sa ma bojí, ale skôr hanbí a nechápem prečo, veď pred tým už mala vzťah a písala ako rada by ma objímala a tak. Čo by pomohlo, aby to bolo také uvoľnenejšie a prirodzenejšie, aká situácia alebo aké miesto?

dixit

no veď skús byť iniciatívnejší a sleduj, ako bude reagovať. ak ju to znervózni, tak stačí zasa spomaliť. ja za seba môžem povedať, že mne pomáhalo, keď bol zo začiatku v objatiach, bozkoch a pod. priateľ iniciatívnejší ako ja. lebo som sa často cítila ako nemožné drevo, ale takto som aspoň vedela, že ma má aj tak rád :D a tiež ma to motivovalo mu to aspoň občas oplatiť iniciatívou z mojej strany, aby vedel, že aj ja ho mám rada, aj keď je aj on občas ako nemožné drevo :)

nuž, máte vzťah, na ktorom treba dosť trpezlivej práce, ale také sú najcennejšie :) a zdá sa, že si fajn chlapík, držím vám palce :)

Halali

Ako sa tu správne poznamenalo, mala pred tým vzťah, pri ktorom sa popálila a je strašne citlivá. Ale to sa mi na nej páči. :) Ja som trpezlivý a počkám ako dlho bude treba a tiež na ňu ani netlačím. Akurát si nie som isý, či by som nemal byť iniciatívnejší.

dixit

Halali, ak ju máš rád, tak len trpezlivo na ňu... :) sú ľudia, ktorí sa ťažko otvárajú niekomu inému, a keď už, tak to lepšie zvládnu písomnou formou - teda niet divu, že cez fb si viete otvorene písať, ale naživo sa to zasekne... netlač na ňu, nevyčítaj jej, že sa ti nepozerá do očí, tým ju len viac znervózniš. píšeš, že mala vzťah už i predtým - to ale nemusí byť pre ňu výhoda, možno sa predtým sklamala či popálila a bojí sa, že sa to stane znova.

inak my sme s priateľom (sme spolu skoro 3 mesiace) vlastne rovnaký prípad, hanbliví, introvertní... :) ja som mala kedysi problém s očným kontaktom vo všeobecnosti, teraz už nie, ale s ním je to iné, ako keď sa bežne bavím s kamarátmi alebo s kým - pri ňom ako by som sa súčasne bála, že v mojich očiach prečíta, ako ho ľúbim a pritom netúžim po inom, len aby vedel, ako ho ľúbim... teraz už, keď sa bavíme o bežných veciach, tak sa mu viem pozerať do očí, ale keď príde na nejaké dôvernosti, to hneď pohľad do zeme, alebo ešte lepšie zavrieť oči... a z jeho strany je to to isté, ak nie ešte horšie - na prvom rande (ktoré sme si dohodli, ako inak, písomne) sa na mňa nepozrel snáď ani raz, ešte aj keď som len hlavu pootočila jeho smerom, tak sa hneď odvrátil :D pritom tak ako ja, s inými ľuďmi taký problém nemá...

takže len toľko, buď v kľude, ver tomu, čo ti píše, hoci to možno zatiaľ nevie preniesť do praxe :) a vytrvaj - ako sa budete postupne zbližovať, určite bude stále spontánnejšia a otvorenejšia.

Pecu

Híííí..ja som bola taká istá :-) ale len pri svojom prvom priateľovi. Je v tom podľa mňa kúsok z každého - aj hanbenie sa a aj trošku strachu.Časom som sa ale osmeľovala, aj keď to chcelo teda veľa trpezlivosti druhej strany. Očnému kontaktu som sa aj ja vyhýbala - hlavne preto, že mi prišiel naozaj pekný a ja som sa necítila dosť sebavedomo. Daj jej len čas :-)

Slobodna

No možno jej robí problém dávať svoje city najavo na verejných priestranstvách, alebo by chcela niečo viac a vzhľadom k tomu, že nič viac na verejnosti možné nie je, tak na čo začínať?

skorosenior

Ty si muž, ty musíš konať prvý. Neboj sa, hlavu ti neodtrhne ak s Tebou chodí. Len si všímaj ako reaguje kým podnikneš následovný krok. Cez net je ľahšie byť odvážnym ale tým že je s Tebou opakovane vyjadruje svoj záujem.

Halali

Na zábavu ju určite nedostanem a ani ja by som tam nechcel ísť. Na vínko ju tiež nenahovorím. Chodíme na prechádzky po meste a do kaviarní. Najradšej sme ale osamote. Ako jej mám dať najavo, že ma môže bez problémov objať, pobozkať bez toho aby sa toho bála lebo mám pociť že s bojí alebo hanbí, neviem a pritom mi píše, ako veľmi po otm túži. Ani sa na mňa nepozerá veľmi som si všimol.

Slobodna

Nalej jej pohár dobrého červeného vínka a uvidíš ako sa z hanblivky premení na dračicu :)
Choďte sa niekam zabaviť, nestretávajte sa len sami dvaja, niekam medzi ľudí, neviem čo má rada, čo ju baví.