Prečo zlyhávajú odtučňovacie kúry?

luciano

Mne sa darí úspešne chudnúť veľmi jednoduchým spôsobom a to bez toho, aby som sa musel nejako silno obmedzovať a nedajbože hladovať. A to tak, že som zo stravy vylúčil:
- sladkosti všetky druhy
- pečivo všetky druhy
- syry
- údené mäso a údené výrobky
- mastné jedlá
Všetko ostatné jem normálne a neobmedzujem sa. Keď som hladný, tak si dám banán, alebo konzervu kukurice, alebo fazule koľko sa mi ráčí. Proste sa neobmedzujem, nepočítam kalórie a jem kedy mám chuť. Za 4 týždne som schudol 6 kg a chudnem aj naďalej.
Veľmi dôležité je chudnúť pomaly, len tak sa vyhneme obávanému jojo efektu. Ďalšie pravidlo je jesť často, ale v malých dávkach. Na obed a večeru si dávam len malé porcie, ale mimo týchto hlavných jedál si sem tam niečo zobnem a to aj viac krát za deň.
Myslím si, že kadejaké prísne diety a nedajbože aj nejaké tabletky na chudnutie sú úplne zbytočné a hlavne neúčinné, pretože spravidla sa vždy dostaví jojo efekt.
Môj recept je jednoduchý, ale účinný a jednoznačne ho odporúčam každému, kto sa rozhodol chudnúť.

Fleur-de-lis

mať zdravú váhu nie je vec kúry pár týždňov či mesiacov, ale celoživotný štýl.
Keď sa človek zdravo stravuje, organizmus bude zdravý a sám sa postará o správnu váhu.
Za obezitou či neustálou chuťou jesť (stály pocit hladu) je často inzulínová a leptínová rezistancia a celý raď ďalších problémov (aj chorôb), ktoré tieto dve rezistancie spôsobujú. Vôbec netvrdím, že je to jediný problém, ale jeden z tých čo obézni ľudia skoro s istotou majú.
Hormóny inzulín a leptín prestanú správne fungovať, keď musia byť v tele pričasto vylučované, čo sa dosiahne vysokým príjmom sacharidov (najmä tých jednoduchých, vysoko spracovaných), ktoré dvíhajú cukor v krvi.

Koľko sacharidov telo zvládne je otázka rôznych faktorov, určite aj gény ale aj pohyb napríklad.

Takže je viac menej jedno kto akou kúrou prejde, pokiaľ človek nezotrvá v stravovaní vhodnému daného organizmu, opäť priberie.

no2

Keby si bola na sociálnych dávkach, tak budeš stabilne chudá:-) Ak sa má človek dobre, tak je pre telo nelogické, keď sa má obmedzovať v príjme potravy. V tom pramení jojo efekt.
Skús len takú jednoduchú vec. Stále si hovor, že chudnutie necháš na svoje vlastné telo, na svoje podvedomie. Aj keď neschudneš, tak sa budeš isto cítiť oveľa lepšie:-) Budeš potom isto oveľa menej zažívať stavy, kedy raz budeš hladovať a inokedy sa prežierať a možno aj schudneš.
Jeden Nemec hovorí o tom, že nás na priberanie vraj programuje spoločnosť, televízia, vzory a to už asi sto rokov.
Pozerať sa na ideály je vnútorne veľmi frustrujúce, hoci si človek myslí, že sa cíti pri tom príjemne. Pozerať je ok, ale ide aj o to, čo si pri tom myslí tvoje podvedomie, ktoré ťa začne programovať.

susisusi

velmi jednoduche, lebo ked si na diete, zvycajne sa kaloricky obmedzujes, spomalis si metabolizmus, vratis sa do povodnych kolaji a vuala - kilecka idu hore.

preto mas chudnut cvicenim (hlavne sa poriadne spotit) a jest kvalitne jedlo, ziadne lacne zbrndy a chutovky ale doma navarene a vhodne pripravene.

pwth

bolo to v casopise neviem v ktorom cisle. napis do tej redakcie. ja som to citala ale uz si to nepamatam. boli tam nejake konkretne pridavky co sa davaju do spracovanych potravin a ze tym sa treba vyhybat lebo sa z nich pribera. uz neviem co presne to bolo.