Nízkotuková dieta

Príspevok v téme: Nízkotuková dieta
Katy8

Ahojte, mam jeden problém a bola by som rada keby ste mi pomohli.Teraz som prekonala chorobu, bola to infekcná mononukleoza a moje pečenové testy su velmi zlé kvoli tejto chorobe.Lekárka mi povedala ze teraz musim mat nizkotukovu dietu.Pričom este nemozem citrusy,ziadne koreniny,sladkosti a niektoru zeleninu.Problem je v tom, ze neviem ci mozem niaku rybu.Nechuti mi kuracie maso na vode ked este nemozem pouzit ziadne koreniny.Neviete mi niekto povedat co vlastne mozem pri tejto strave poprípade niake recepty kedze tuto stravu musim mat dlhodobo..Dakujem za kazdy komentar.

RNG

Poskodenu pecen si treba regenerovat na co ti pomoze protokol dr Berksona, 3 az 6 tyzdnov . Nedostatok enzymov, co je v dosledkum poskodenia pecene, ktora ich mnohe vyraba sa da lahko doplnit , najma enzymi na tuky=lipazy a bielkoviny=proteazy. Odporucam brat s jedlom ekvivalent 2 az 6 gramov pancreatinu, podla velkosti jedla. Pozri napr na Pancreatin firmy NOW, 4 x 500 mg, kde v kazdej kapsuli je ekvivalent 2 gramy pancreatinu, s obsahom 4000 units lipazy alebo Jarrozymes plus s 10 000 jednotkami lipazy.

vitavi

Mala by si hlavne vynechať tučné výrobky s obsahom nasýteného tuku - mliečne a mäsové výrobky, keksy a koláčky. Po čase si dopraj semienka, oriešky a kvalitný panenský olej v malom množstve. Odmenou ti bude ľahkosť pohybu, lepšia nálada a iné zdravotné plusy.

zzuzka

tiez som tuto chorobu prekonala pred dvoma rokmi, ta dieta vyzera sice hrozostrasne ale nie je to take zle a hlavne nieje to navzdy ;) ...rybu mozes ale pripravenu na vode, cize nie dusit na masle ale normalne na vode a dochutit zeleninou alebo tak :)