Ako prekonať vzťah na diaľku

Príspevok v téme: Ako prekonať vzťah na diaľku
JahO_Odka

Ahoj... mám dlhoročný vzťah, vždy bolo všetko skvelé. Ale teraz môj priateľ odišiel na Erazmus.
Nezvládam vzťah na diaľku, nepripadám si byť milovanou, nedokážem takto fungovať, chýba mi neha, dotyk, spoločná blízkosť, neviem mu dôverovať, neustále sa trápim.
Neviem, čo je to zrazu so mnou. Vždy som bola z tých bezstarostných a vysmiatych, ale teraz som ako vymenená.
(obaja máme 23 rokov).
Prosím o rady ako to celé zvládnuť aj na diaľku.

vebe

Chapem ze je to narocne, ale je to sucast jeho vzdelavania a ziskavania skusenosti. Kedy ked nie teraz? teraz je najlepsi cas ist pozriet aj inde, do inej krajiny a rozsirit si obzor. Preveri to vas vztah a ked sa vrati mozete fungovat este lepsie ako pred tym. Kolko ludi musi aj neskor fungovat prechodne takto a zvladaju.KOlkokrat sa stava, ze jeden z partnerov musi nacas pracovne odist do inej krajiny, no a? vsetko sa da Je to len vec pohladu na vec a postoja. Najdi si viac aktivit pre seba, aby si nemala cas sa nudit, skus sa ucit novy jazyk, vyuzi naplno aj ty ten cas a uvidis, ze rok prejde ani sa nenazdas a aj ty sa nucis mozno nieco na co by si inak nemala cas.

JahO_Odka

Menu, presne tak to vnímam... obaja sa to snažíme prekonať, vidím že aj on sa veľmi snaží, ja tiež robím čo môžem, aby som to udržala. Cestovanie nás oboch stojí strašne veľa peňazí.
Keď sa vráti, tak už takéto odlúčenie, a žiaden vzťah na diaľku nechcem nikdy zažiť.

kdeničtunič

Jahodka ja som mala vztah na dialku rok a pol a je to onicom. Nemas toho cloveka pri sebe len cez pismenka. Cez skype sme nekomunikovali lebo on nechcel lebo skype je dost zavirusovany a vraj sa na tvoj pc moze hocikto napojit a zavirusovat. Takze to boli len pismenka a telefonaty a dve stretnutia. On bol z ciech a ja juhu stredneho slovenska. Tiez mi chybal, jeho vona, dotyky, bozky, spolocne chodenie von, na vylety. Byval s rodicmi a zarabal malo nato aby si dovolil vlastne byvanie. Ja som studovala takze tiez s rodicmi. Nakoniec sme to ukoncili lebo sme boli z toho unaveni. Ak takyto vztah nevedie v blizkej buducnosti k spolocnemu byvaniu alebo aspon k prestahovaniu sa do toho isteho mesta bydliska tak to nevedie nikam. Proste cloveka to urcity cas bavi a potom je konec.