Cítim sa stratená

Príspevok v téme: Cítim sa stratená
Blondy222222

Ahojte,
neviete mi poradit, ako najst v sebe samu seba ? Neviem ako to nazvat, ale neviem sa ani uvolnit, zabavat, tancovat , spievat kreslit nemam na vela veci vlastny nazor..
Ako v sebe zase objavit to "dieta z ihriska" ? Ja si vazim moj zivot aj vsetko co v nom mam, ale nedokazem sa prejavit a neviem ani ako na to..ako to v sebe najst.Som inak aj velmi tichy clovek a mam malo priatelov, lebo sa nemam o com s ludmi rozpravat.
Dakujem za kazdu odpoved.

_meno

Ahoj Blondy222222

"nemam na vela veci vlastny nazor".

Clovek sa rodi uplne prazdny, bez poznania. Cerpame ho zo sveta, cely zivot spoznávame zivot a tvorime ho. Vacsim poznanim mame moznost tvorit vacsiu skalu transformacii.

"Nie je" je abstrakcia, neexistuje... Existuje len existencia. Môžeš len mať. Názor máš aj bez vedomostí, napríklad "neviem". Názor máš aj s vedomosťami "viem, že neviem".

Súvisí to s tým, čo si písala neskôr, že potláčaš a ignoruješ samu seba, zdvojuješ sa: Máš názor, ale sami sebe tvrdíš že ho nemáš. Najjednoduchši spôsob ako zistíš že si v nesúlade so sebou, je, že máš v sebe neistotu. Podobne ked je teplo tak sa nepytaš samej seba či je teplo.

"nedokazem sa prejavit a neviem ani ako na to" : pretoze zitie je komplexne, tyka sa mozgu len zcasti. V momente ked si sa narodila si nevedela žiť a predsa si po X rokoch tu. Totižto mozog pracuje len s informáciami z minulosti, takže kto vraví "ja viem", tým hovorí "môj mozog o sebe tvrdí, že na základe minulosti vytvára myšlienky že pozná budúcnosť".

Skrze ľudské telo človek spoznáva že nie je len ľudské telo.

Podobne ako aj tu sa zase utlačaš sama, trestáš, súdiš seba že riešiš úplné blbosti. Týraš samu seba že musíš sa tešiť z toho, že si zdravá. Súdiš seba že ty nesmieš byť ukecaná, srandovná a spoločenská.

"Asi riesim uplne blbosti, mam byt rada ze som zdrava a mam rodinu, ved nemozeme byt vsetci ukecany, srandisti, "party ženy" atď. Kazdy sme vynimocny."

Je to tvoj mozog, ktorý samovoľne skrze schémy mu naučené s tebou komunikuje ..... ale cítiš a vidíš ako ti nie je osožný.

.. Život je v podstate pre všetkých ľudí veľmi podobní. Ľudia čo si prešli krízou, ktorú teraz prežívaš, alebo ľudia ktorí pozorujú krízy ktoré prežívajú iní ľudia spoznávajú - sú ZA skúsenosťami, ktorá teba ešte len čaká.

Čiže všetko čo sa deje tebe (alebo hocikomu) sa deje mnohým a preto tvoj problém je unikátny len vtedy, ak sa dívaš len do seba (na seba). Ak sa dívaš na celý svet, vidíš milióny takých istých ľudí.

Preto sa nedívaj na svoj život ako na "svoj unikátny život" ale ako na "život" všeobecný, ako taký. Lebo potom by si sa pýtala "toto sa môže stať len mne, prečo sa mi to stále deje, prečo sa mi stále opakuje, je to moja vina ".

Uvediem príklad, tiež som bol v situácií, ako ty, že si mozog žil svoj život. A hneval som sa na seba, že nedokážem ovládať svoj mozog. Ale v skutočnosti to bolo nepríjemné tvrdenie ... pretože každý človek sa narodil tak, že nevie ovládať vedome mozog. Preto sa nehnávam na seba, zatože som sa narodil nevedomý.

Práveže sa teším zo seba, že sa stávam vedomým :) Je to prístup k životu, zo zvyku sa môžeš hnevať na to že prší aj že praží slnko. Rovnako zo zvyku sa môžeš tešiť že prší a že praží slnko.

Človek spoznáva život a tvorí ho na základe poznania.

Uvediem príklad:
Cítiš sa zle. Túžiš rozšíriť poznanie, pretože ti chýba láska (abstrakcia , ktorá sa prejavuje XY formamy .. napr. ked si hladna a naješ sa. ked sa chceš zabavať a ideš von. ked si chceš oddýchnuť a oddýchneš si).
Ešte nevieš, alebo vieš a ignoruješ sa ako tvoriť lásku.

V podstate tým, ako lásku spoznávaš, sa ju učíš aj tvoriť. Kolobeh života.

Je dôležité si uvedomiť že život začína na 0 a je nekonečný. Čiže žiadny stav nie je na začiatku (som hlupy) ani ziadny stav nie je na konci (som dostatocne mudry).

Zalezi na tebe, kolko pocuvas :) Pretoze zivot vies tvorit podla toho, ako pocuvas Boha, čiže život :)

Atd atd atd atd nie je pravda na jednej strane minci, ale pravda je poznanie vsetkych stran minci.

P.S. to že teraz spoznávaš stav v ktorom si, a tvoje priciny, ktore ta do tohto stavu dostali ... je poznanie. môžeš ho prijať a vedome si vyberať aký život chceš tvoriť. alebo sa môžeš do konca života hnevať na príčiny ktoré tvoria takýto stav.... teš sa, že zlé veci ktoré si spoznala si spoznala tak lacno .. pretože čo ignorujeme poznávame čoraz drahšie :) malý problém na začiatku veľký problém na konci.

Uf, napisal som mnoho a z roznych oblasti, prajem vela stastia s myslenim, snad to skonzumujes uzitocne pre teba :)

A hlavne vela zabavy, srandy, radosti, lasky, zdravia, rodiny a prijemnych chvil ti prajem Blondy222222.

dixit

Blondy, možno je skôr treba samu seba prijať, než nájsť :-) lebo to, že si tichšia, netancuješ, sama sa prechádzaš (ja tiež ;)) nie sú zlé veci, ktoré treba zmeniť, veď práve to je tvojou súčasťou. trochu mi pripadá, ako by si teraz nehľadala samu seba, skôr sa snažila byť ako iní. ale byť sama sebou je omnoho zaujímavejšie... :-)

jasné, že je treba vedieť fungovať aj medzi ľuďmi, aj tie vlastné názory na vec nie je na škodu mať, môžeš na tom pracovať, len sa nesnaž zmeniť na nejakú party girl, to je márna snaha...

Blondy222222

VELMI pekne vam dakujem za odpovede. Vazim si to, ze ste si nasli cas a odpisali mi.

Je pravda, ze som to skusala zmenit(cize asi mi to nevyhovuje), ale vsetko mi pripadalo take falosne a neprirodzene. ..

Asi riesim uplne blbosti, mam byt rada ze som zdrava a mam rodinu, ved nemozeme byt vsetci ukecany, srandisti, "party ženy" atď. Kazdy sme vynimocny.

Budem skusat dalej a hladat samu seba.. cely zivot mam pred sebou.
... Dakujem.

mascha

určite máš v sebe nejaký citový blok,mohol by ti pomôcť odborník,ale keď budeš na sebe pracovať,veľa sa dozvieš,získaš na sebahodnotení no a samozrejme svojím poznaním môžeš obohacovať iných

Blondy222222

veď to je úžasné. Je málo ludí v tvojom veku čo takto trávia čas a mne taký ľudia strašne imponujú. Ja napríklad tiež nie som spoločenská a tiež sa neviem ani odviazať, baviť sa a tak. Jednoducho neviem v spoločnosti svoje emocie vyjadrovať. Keď som sa aj snažila bolo to strašne neprirodzené odvtedy som sa prestala pretvarovať. Jednoducho som taká a nezmením to.

zuzi74

Ked sa nevies zabavat, tancovat, spievat, tak to jednoducho nerob nasilu. Mozes sa akokolvek snazit a hladat to v sebe, zrejme nie si ten typ na zabavu.
Ja nie som ani velmi tichy clovek a napriek tomu som dost nespolocenska.
Ale to varenie a pecenie v tvojom veku na tebe obdivujem. Obcas by som chcela byt tiez taka dochodkyna:-)

Cariboo

skus si spravit cas pre seba a objavit coby ta bavilo, mozno nie hned ale casom sa najdes, niekto sa hlada cely zivot. btw obdivujem, ze v 17 pecies :) aspon ta to bavi?