Moj partner je na mne zavisly!

Príspevok v téme: Moj partner je na mne zavisly!
dracik

nepisem sem prvykrat. uz viackrat som sem pisala o mojom partnerovi. doteraz som nevedela presne uchopit a pomenovat ten problem, ktory mame vo vztahu. dnes po precitani clanku ma zamrazilo. prezenu.noviny.sk vo vsetkych bodoch sa zhodujeme.

Sme spolu rok a pol. Zo zaciatku vsetko krasne, presne take, ake to ma byt. Uz po troch mesiacoch zacal on prvy s planovanim spolocneho byvania. Bolo to naozaj krasne to pocuvat, ze takto o nas sniva. Asi po tristvrte roku sme spolu zacali byvat v podnajme ,,ze ideme vyskusat ako sa nam spolu zije,,. Obcas nejaké nezhody. Ako to normálne byva. Za ten cas som si na nom vsimla nejake veci. Nema rad ked sa stretnem s nejakym kamaratom, najradsej by bol aby som nikam nesla sama, uraza sa, trucuje. Raz skoncilo v kosi jedlo, potom objednanie k lekarovi co som mu vybavila, moje cigarety...Nebyva to casto, ale ma taketo moresy.
Toto leto sme mali odist z podnajmu kde sme byvali. Zacal uvazovat o kupe domu. Spolocne. Popravde, nechala somm ho nech hlada, nech to studuje, chodili sme na obhliadky, no nebola som o tom 100% presvedcena. Zauradovali moji rodicia a radili mi aby som si vzala byt sama na seba a on tiez. V tom sa citim dobre, myslim si, ze v dnesnej dobe je to rozumne. Ved sme spolu len rok a pol. Samozrejme nesuhlasi, vidi to tak, ze si robim zadne vratka, ze chcel aby nas nieco spajalo. Ze ked si vezmem byt, ze on nic riesit uz nebude, ze zije len pre mna. Zaciatkom minuleho tyzdna sme boli pohadani kvoli koncertu na ktory som sa tesila a on tam vlastne len siel kvoli mne. Vycital mi ze som polovicu koncertu prestala vonku s cigaretami a ze ci je to normalne. Na tom sme sa tak pohadali, ze si zbalil veci a chcel odist. Potom sa vratil. Plakali sme obaja, vravi, ze by odisiel niekam daleko, ze kasle aj na pracu aj na vsetko lebo je tu len pre mna.
S tym bytom. Vravim mu, ze kam sa ponahlame, ved to budeme mat do plusu. on byt ja byt, jeden prenajmeme v druhom budeme zit, raz to dame detom. Nie. nepaci sa mu to. Vravim mu, za par rokov predame, nieco z toho mat budeme, stale lepsie ako tie roky zit na podnajme a tie peniaze uz neuvidime.
Nepaci sa mu, ked sa venujem nejakej zalube, berie to tak,,ze ho zase opustam,,

Co som mu o tom mojom rozhodnuti s bytom povedala, mam taky divny pocit, aj mi povedal, ze je z toho taky nervozny, ze sa boji ze havaruje. Ze preco cakame este so spolocnym byvanim, ze sme mohli aj so sexom pockat. Bola som jeho prva. Mam z toho vycitky a neviem ci ma pochopite, ale zacinam mat aj troska strach z neho. Neviem si to vysvetlit. Nikdy ma neudrel ani naznak ani nie je agresivny, ale je pravda, ze ozaj co sa v jeho vnutri odohrava ja neviem, je skor itrovert, tichy muz, mozno ma tajomstva, vravi ze nema. To s istotou povedat nemozem. A teraz posledny tyzden zacinam mat obavu ze ho prestanem lubit. Vsetky take tie negativne emocie, ktore posledne tyzdne u mna vyvolal ma desia.
Na zaciatku vztahu, uplne tie prve dva tyzdne som nemohla jest, mala som divne stahovanie zaludka, neboli to tie ,,motyle,,ako kazdy mi vravel, ze je to to. Az pot zo mna tiekol ked mi pisal, taky pocit ako ked sa pred vami zrazu objavi revizor a nemate listok....Neviem ci mi nieco podvedomie vtedy chcelo povedat. Prosim poradte mi co mam robit.

hikaru

Dva byty namiesto 1 domu, to je neporovnatelne.
Z najmu budes akurat tak platit prerabky kazdych 10 rokov, pokial nie si landlord magnat, alebo extremne chytra investorka, co vie kedy nakupit ak edy predat, to radim ako clovek, co ma co spolocne s nehnutelnostami.
A dom vs byt? ehm, nic v zlom, nechcem urazit, ale - to je ako cestovat do prace na luxusnom BMW a skode fabia. Obe ta tam dopravia to ano, ale ide o komfort pocas tej cesty.

Necital som vsetko, niet casu, mam svoj zivot, ale myslim ze obaja mate tak do 20 rokov? To este mate casu a habadej casu dozriet, obaja... Ln som chcel vypichnut tie technicke reci o bytoch a domoch.

Janno82

Je naozaj ťažké zhodnotiť, či si spravil dobre alebo zle, že si to tu napísal. Každopádne si ponúkol svoj pohľad. Možno je to naozaj tak, ako to tu niekto napísal, že sa k sebe osobnostne nehodíte, alebo tvoja priateľka nie je pripravená zdielať s tebou taký vzťah, aký by si si ty predstavoval.

doubledog, máš pravdu v tom, že už môže mať náhradníka. Nový vzťah ale neznamená, že bude aj lepší a takých náhradníkov môže byť X. Pre niekoho je lepšie hodiť starý vzťah cez palubu a začať nový. Ale nikto nie je dokonalý, ani ideálny a v každom vzťahu sa vyskytnú nejaké komplikácie, či problémy.

doubledog

offline, sa zobud prosim ta.
zjavne nerozumies ako sa mas spravat voci zene, to ma pre chlapa vzdy rovnake dosledky.
tipujem, ze coskoro zistis, ze uz mas nahradníka.

offline1

-> salalalalala
Ano, zatlkol. Niektori ludia si nepripustia ziadne chyby a tvaria sa, ze navine je ten druhy. Napocuval som sa vymysly od "zaciatku sveta". Riesenie problemov preslo na forum a panoval strach z rozhovoru, pre mna nepochopitelny. Proti takym vecia sa neda vo vztahu bojovat, ked sa snazi len jeden a da sa tomu predchadzat len velmi tazko, alebo vobec. Vytratila sa empatia (youtu.be), ktora velkemu percentu ludi a stavaju sa z nich arogantni sebci (cestacloveka.sk). Drzim vsetkym ludom co toto citaju palce vo vztahoch, problemy sa neriesia ich vecnym prehliadanim, ale co s tymi co su ako ja slepo zamilovany.

salalalalala

na jednej strane sice chapem, ze ked si toto tu nasiel, chcel si sa obhajit a povedat to aj z tvojej strany, no na strane druhej si myslim, ze co si myslime my cudzi ludia ti moze byt jedno a mal si to priatelke napisat do mailu a nie sem, predpokladam, ze si tym zatlkol posledny klinec do rakvy vasho vztahu.

offline1

- a co sa tyka toho patrania som pisal, ze tu stranku viem ze navstevuje, ale nikdy som ju nepozeral, nie som detektiv
- podla mna sa vyjadrujes k veciam, ktore si dobre neprecitas, nevolis pozitivny pristup a ludom skor ublizis (ak ti krivdim prepac, necital som tvoje ine prispevky)

offline1

ufffff
-> asi si necital text pozorne, ja si nemyslim, ze je alkoholicka, alkohol len obcas uvolnuje hnev a privolava spomienky z minulosti, ktore mi dava pocitit
- co sa tyka tych kamaratok tak to je dalsi strach a hlupost, ak by som jej zakazal niekedy sa stretnut s kamaratkou dala by mi to pocitit skor a nie teraz
- lubim, milujem ju a vzdy som chcel stat pri nej v tazkych chvilach, pre mna je vynimocna a inu nechcem, ma neskutocne vela pozitivnych stranok ako tie hluposti co sme rozoberali, preto je mi to luto

ufffff

Uff tak dost neprijemne,ze takto sledujes a patras po tom,co ona robi na internete, je to velmi nechutne...a je dost smutne,ze sa musi vyzalovat nam a nie nejakym svojim kamaratkam, o ktore prisla...nedaj sa "opantat" sladkymi recami dracik...keby to je vsetko take idealne ako ti napisal,tak by si tu takto nepisala... lubit neznamena obmedzovat a nenechat zit...a nazvat ju alkoholicka? to je teda fakt mile od milujuceho cloveka,cize v podstate ona je ta vadna ako mame chapat hej?

offline1

Mozno robim osudovu chybu. Viem, ze navstevujes tuto stranku, nikdy som ju do tejto chvile necital. Nevidel som ine tvoje prispevky. Tazko sa mi citaju niektore tvoje vety. Zacnem tak, ako aj skoncim, velmi ta lubim, ano az v niektorych veciach zaslepeno, nie je to zavislost a filozoficky mozno aj je, ved zalubeny clovek potrebuje toho druheho. Chcem uviest veci na pravu mieru z mojho pohladu, ktory vlastne poznas, ale neviem preco si ho ignorovala a v niektorych pripadoch zosmiesnovala. Mozno nemam zmyslanie na 100% dokonale, ani ho nebudem mat. Som clovek, nie robot. Je mi to luto, ze spominas vo vacsej miere len problemy, lebo ja hladam zvacsa len pozitivne hodnoty na nasom vztahu. Spominam si na vsetky nase dovolenky a straveny cas a nemyslim si, aby tak krasne spomienky sa mali len tak zahodit pre banality. Ano, povedala si mi uz, ze ma opustas. Som uz sam. Ja som v niektorych veciach velky optimista a dovolim si tvrdit, ze nezhody, ktore mame, sme mali, tvoria taku malu cast a su niektore tak nepodstatne, ze urcite to nebolo na rozchod. Nehnevaj sa, ze ta v udalostiach, ktore si napisala opisem v zlom svetle, kde aj ja mam urcite podiel viny. Spominany koncert. Prisiel som k vam domov a mala si uz vypite, nepacilo sa to ani tvojej mame a mne obzvlast, lebo aj ja mam svoje fobie (a alkohol uz nou je), za ktore nemozem a nebolo to raz, dvakrat, co som ta tak doma nasiel. Ci uz flasa (pol) vina, ktoru si si isla niekolkokrat pit sama. Chcel som ist na koncert autom, ale ty si stihla kupit flasu a zavolat taxik. Nepil som a preto som bol v tvojich ociach zly, ze som sa nechcel bavit. Ale ja som sa na ten koncert aj tak tesil. Aj ked si to nemyslis, lebo bohuzial si zvyknes vo vela veciach domyslat. Je to tvoja oblubena spevacka, tak som chcel ist. Tak ako si pisala pre cigarety sme polovicu nevideli. Bolo mi to velmi luto, lebo chcel som tam s tebou stat ako 99,8% ludi na koncerte a drzat ta z lasky. Vypila si tam dalsich 4-5 poharikov. V tvojich ociach som uz bol nudny. Tak si kecala vonku s fajciarmi. Chcel som si aj tam vypit, ale uz som to po niektorych udalostiach nedokazal. Niekolko krat sa to stalo a koncert nebol vynimka, ked si po alkohole zacala mat na mna narazky, ktore sa mi len tazko pocuvaju. Ked do toho pridu bezdovodne nadavky, je to uz len ceresnicka na torte. Necuduj sa, ze v tych chvilach som nekomunikativny. Nechcel som vyvolavat hadky. Ked som ti povedal, ze chcem ist stebou dnu a pozerat, nesla si. Stal som tam aj sam. Viem, ze si mala zle detstvo, ktore zvacsa v poznesenom stave spominas, nevadi mi to vypocujem si to stale, chcem aby si to vzdy dostala zo seba, ked to potrebujes (to som ti nikdy nepovedal, moja chyba). Nechcem robit z teba alkoholicku, nie si nou, ale je to problem. Prichadza aj znacna miera agresivity a s tou ja u teba zatial bojovat neviem. Nechcel, aby mi alkohol a cigarety rozbili vztah. Cigarety som u teba nakoniec prijal, viem ze ich potrebujes k zivotu. Uz som ti ich nechcel priponiat, ako sme sa dohodli. Spomeniem aj svoje "priestupky", ktore si mi vzdy pripominala. Spravil som ti chlebiky, ktore som vyhodil do kosa, ked si mi povedala, ze si jedla vonku s kamaratom a ja som ta cakal. Ospravedlnil som sa ti hned, ked si mi povedala, ze ta to dotklo a ze co budem vyhadzovat neskor. Davnejsie sa aj stalo, ked za to, ze si povedala nadavku zareagoval som stylom dostanes po hlave. Hambim sa za to, ospravedlnil som sa ti do minuty a vysvelil som ti to, ze to mam z casteho pouzivania od mojich blbych kamaratov. Reagovala si zase v afektne, ze ides domov, ze budem ako tvoj otec z detstva, nepocuvala si co hovorim, ze to bola velka chyba. Stale som sa bal, ze si u teba nemozem dovolit ziadne preslapy, za vsetok tvoj strach si chcela utekat domov aj ked bol bezdovodny. Lubim ta a nikdy by som ti neublizil, za to dam ruky, nohy do ohna. Vzdy som cakal podporu aj ked urobim chyby, ktore si asi ja nemozem dovolit. Co keby som sa niekedy neospravedlnil a trvalo by mi to nejaky cas, aby mi to doslo. Ved vztah musi byt o porozumeni a prekonat aj ovela tahsie chvile. Pri rozchode si mi vravela, ze nemame spolocne aktivity alebo co. Stale sme boli spolu, chodili po vyletoch, vonku. Nepamatam si, aby sme prelezali niekolko dni v posteli. Chodis do skoly, na spev, kolko krat si mi povedala, ze si unavena. Ked som sa ta pytal, preco nejdes do fitka, bud sa ti nechcelo alebo si povedala, ze nemas vyprate veci. Chcel by som tam chodit s tebou, par krat som bol a bolo dobre. Zatial nemozem, mam uz rok bolesti v nohach, potrebujem sa ich zbavit. Obmedzuje ma to a zasahuje to aj zriedkavo do nalady. Nikdy som na teba nekrical, vsetko sa snazim vyriesit pokojne, ale ty ma dokazes jednoducho zosmiesnit. Navrhoval som, aby sme skusili vztah bez alkoholu, preco si to neprijala? To je jedina vec co potrebujem vyriesit. Jediny nas problem. Obvinila si ma nedavno zase z vymyslu, ze si s niekym dopisujem, ze si nieco videla cez sklo, ked si fajcila, dostala si nervy a chcela si ist zase domov. Uz som to nevydrzal a tiekli mi slzy, neznasam proste nepravost medzi ludmi, dalsia moja fobia. Pri rozchode si ma obvinila, ze som zgrlik (lakomec)? Ze nenechaval tringelty, nedavam peniaze bezdomovcom, neplatim ti aspon niektore ucty. Som taky, mam s tym zle skusenosti tak to nerobim, nemyslim tym restauracie, kde si obcas platila ty a niekedy ja. Setrim, je to zle? Kupil som si koli tebe nie lacne auto, aby sme mohli chodit na vylety, do prace spolu. Nepotrebobal som ho dovtedy, ale chcem som ho koli tebe. Vozila si ma aj ty na tvojom, mam len pekne spomienky. Retiazka z bieleho zlatatiez nebola lacna, chcel som ti dat aj viac. Nezarabas ani ty ani ja malo. Nie si zlatokopka. Milujem ta s tvojimi chybami, ktore sa daju napravit budem rad, tie co nie, tak nie. Na tvoje aj moje fobie je potrebny cas. Chcem, aby si takto chapala aj ty mna. Raz som chcel odist nevydrzal som zase nespravodlivost z obvinenia (fobia). Bola to chyba, olutoval som ju. Vycitala si mi docany byt (pre tvoju fobiu z ludi, ze sme mohli radsej platit 50e+50e viac a byt sami), kde docasne uz sam byvam so studentmi, budem sa musiet asi na "Vianoce odstahovat pod stromcek" nie doslovne samorejme, aby som to neplatil sam, ale aj to prezijem. Vybrali sme ho na poslednu chvilu, lebo nebolo uz ine riesenie, preco si vtedy nebuchla po stole, ze ty uz chces byvat so mnou sama a inac byvat nepojdes. V zasadnych veciach nie si dorazna. Ja sa snazim dodrzat dohody, mozno sa mi to vzdy nepodari na 100%. Hovoril som, ze mi bude smutno za bytom, kde sme byvali (tiez s viacerimi) a povedala si, ze nam bude dobre vsade, upokojila si ma. Ludia riesia vo vztahoch brutalne problemy, ktore vedia prekonat. My sme riesili somariny. Chcel som spolocnu hypoteku, ano, koli principu, aby nam zalezalo na niecom spolocnom, nie aby som ta priputal. Aj tam som nakoniec urobil ustupky. Neviem, dokedy sa bude dat ustupovat, ked by som uz nevedel urobit dalsi ustupok zase rozchod? Nevnimajte ostatni, ze tieto problemy sa tocili cely vtah. Mozno sa niektore tocili viackrat, cakal som castejsie upokojenie, objatie. Nedam ti citat si clanky na internete alebo ine veci? Proste len chcem ta nejaku chvilku postiskat a potom by si si citala kolko chces. Ja som sa s tebou nikdy nenudil a to hovorim cistu pravdu. Milujem ta strasne, budem cakat, ze sa ozves. Nepozeraj na chyby, ale hladaj len to dobre. Mame neskutocne vela krasnych chvil aj zazitkov, za ktore ti dakujem. Zavolaj mi, ked to chapes, chcem len teba, vsetko sa da vyriesit. Viem, ze niektore veci si nemyslela tak vazne, ako to vyzeralo. Nie som dokonaly. Milujem ta na nekonecno. Ostani co to citate nerobte si o mojej lasky zly obraz, nezhody by zabrali tyzden z nasho krasneho 1,5r vztahu. Je to na rozchod? Nie je to len fobia z niecoho co sa nestane? Nechapem, ako si mohla nakoniec povedat, ze sme sa nudili. Keby sme sa nudili davno nie sme spolu. Urcite niekedy pride aj nuda, ale aj ta sa da prezit s laskou. Co mam este urobit? Ja o laske nemam pochybnosti, nie je to zavislost. Vsetky tie pekne reci o laske boli prazdne? Ako ma vacsina ludi vo svojich vztahoch. Preco za teba rozhoduje strach a emocie a nie srdce? (Niekedy si vravela, ze su to kramy, inokedy hormony)
(Chyby a preklepy neopravujem je vela hodin a zajtra idem do prace)