Homeopatia - výmysel, alebo to naozaj funguje?

Príspevok v téme: Homeopatia - výmysel, alebo to naozaj funguje?
Kapitál

Keďže snáď nie je téma, kam by sa po čase nepremiestnili zástancovia alebo odporcovia niektorých liečebných metód a pôvodnú tému tak nezabili, založil som túto, aby mali obidve strany možnosť vyjadriť sa ku konkrétnemu problému. Ja sám som o homeopatii veľa počul ale osobné skúsenosti s ňou nemám. Celkom by ma ale zaujímalo, či táto metóda skutočne funguje, alebo je to len placebo.

ferko01

vazeni, na moje dlllhorocneee problemy s bolestami hrdla som skusal homeopatika, gse, oreganovy olej, diety, odkyslenie, dodrziavanie bezlepkovej a bezlaktozovej diety, preplachy nosa atd. atd. atd.
napokon mi klasicka medicina objavila toxicky adenom na stitnej zlaze... tragediou je, ze zijeme obklopeni sarlatanmi (tak 85 zo 100) so zazracnymi liekmi

doctor

Uvodna otazka je dost zle formulovana: "skutočne funguje, alebo je to len placebo".
Je dokazane, ze Placebo ma na znacnu cast ludi skutocne efekt, da sa teda povedat, ze funguje.

Blud1: H su viac ako placebo, lebo funguju na zvieratach a detoch. Kludne poskytnite akukolvek relevantnu studiu: komu, co, ako zabralo.
Hluposti typu: znamej sa rozbehlo mlieko "vdaka" H, znamim pes prestal knucat etc. Ludska mysel sa da oklamat az prilis lahko a tiez ma tendenciu bagatelizovat suvislosti ak je clovek niecomu nakloneny.

Blud2: H je o temnych silach. Premiesana voda je o temnych silach asi ako nepremiesana. H preukazatelne nefunguje viac ako cista voda, teda pripisovanie temnym silam nema racionalny podklad.

Vdaka EU legislative boli H vynate z procesu testovania na ucinok (pretoze su riedene 3CH a viac). Rocny zisk napr Boironu vo FR bol v r.2013 cez 600mil Eur. S prihliadnutim na prispevok do rozpoctu je zjavne, ze lobing prevalcoval zdravy rozum. Prida sa k tomu kvantum labilnych jedincov so "zarucenou" vlastnou skusenostou a je vymalovane.

geopardica

Homeopatia je okultna metoda! Neni to žiadna sranda. Je to forma bielej magie! Mi nehovorte,ze prostrednictvom okultizmu sa chcete liecit! RUKY PREČ OD TOHO! Podobne je na tom aj samotne liecitelstvo.

mobilll

homeo,
dnes rano sa v mojej emailovej schranke objavil tento material. kedze nic nepride nahodne, tak som bola zvedava. neviem do akej miery si zvedavy ty, kedze je to video dost dlhe. odporucam presunut sa aspon do vzdialenosti cca 30 minut. su tam udaje, ktore by mohli vysvetlit to, co stale nechapes - preco moze napr. aj homeopatia ucinkovat. ani ja som si to este nepozrela cele, ale urcite sa chystam. aj ten zaciatok je vyborny. len v praci to velmi nejde a doma cas tiez chyba. ale toto je taka interesantna tema, ze si na nu cas urcite najdem.

www.youtube.com

Deria

email, pravdaze nahoda, ako inac? :)
Tu ma napada jeden vtip: zamestnanci nemocnice nesu mrtveho do pitevne a zrazu sa mrtvy pohne a krici: co blaznite, sak ja zijem?!!! A chlapi na to: cicho budz, dochtori vedza lepsie!

email

homeopatiu som sice nikdy nevyskusala, ale segra po cisaraku nemala mlieko. v nemocnici jej povedali, ze uz sa jej ani nespusti, ze to byva po cisaraku bezne. ze ked to mlieko nenabehne hned, tak uz sa to nepodari. a vraj ma byt rada, aspon nebude mat zapaly prsnikov. tak isla domov aj s malym, mlieko naozaj nemala. ked som to spomenula raz v robote - to mal maly uz mesiac, tak sefka mi hovori, aby som jej skusila dat homeopatikum, ze mi ho donesie na druhy den. aj priniesla, povedala, ze jej dcere to velmi pomohlo na kojenie. sestre som to priniesla, vobec to nechcela, ze je to nejaka blbost, ale jej muz sa do toho zamiesal a hovori jej ze nech vyskusa, ked tomu neveri, nic sa aj tak nestane. ze nejake tri gulicky ju predsa nezabiju. dala si to pred mojimi ocami este sa tomu rehotala. na druhy ani treti den sa nic nedialo, na stvrty zacalo mlezivo a na piaty den zacala kojit. maleho kojila do roka a pol. mala mlieka, ze ho mohla predavat. a ani ked dokojila ziadne zapaly prsnikov nemala. dodnes neviem ci to bolo z tych homeopatik alebo to bola nahoda, ale naozaj sa to takto stalo.

Deria

Este stale nikto z tych, co tvrdia, ze homeopatia je placebo efekt nevysvetlil, ako je mozne, ze je ucinna aj u deti a zvierat?? Tie si tiez vedia vsugerovat, ze to pomoze, ci ako? Ja moje zvierata liecim väcsinou homeopatiou. Zatial pomohla vzdy a dokonca v dost vaznych zdravotnych problemoch.

Slobodna

homeo to ma vobec neprekvapuje nakoľko klasická medicína a podobné klinické štúdie úspešne bojujú proti všetkému čo ľudí dokáže naozaj uzdraviť. Asi by potom zistili ľudia pravdu o medicíne a zdravotníctve. Neodpovedal si na moju otázku.

homeo

Bylinkový čaj či šalviové cukríky na rozdiel od homeopatie majú v sebe preukázateľne prítomnú účinnú látku, čiže repíkový čaj má v sebe repík a liečivé látky v ňom obsiahnuté, šalviové cukríky majú v sebe výťažok zo šalvie. Toto je základný rozdiel oproti homeopatii, u ktorej nie je prítomná matéria, účinná látka.

Skupina expertov Európskej komisie v r. 1996 rozhodla, že homeopatické lieky musia podliehať rovnakým skúšobným podmienkam ako liečivá vedeckej medicíny a svoju účinnosť i bezpečnosť musia preukázať kontrolovanými klinickými štúdiami. Podľa súčasných postojov našich úradných miest však môžu „úspechy" okrajových metód, ku ktorým patrí i homeopatia, posudzovať iba pracovníci, ktorí príslušnú metódu vykonávajú. Takto homeopatiká, vydávajúce sa za liečivo, v skutočnosti postrádajú jeho základný atribút – a to preukázanú účinnosť. V krajinách EÚ sa homeopatiká taktiež registrujú bez tejto účinnosti. Naopak v krajinách, kde by pri registračnej procedúre museli svoju účinnosť homeopatiká preukázať, napr. v Nórsku, nie je registrovaný jediný homeopatický prípravok. V SR prešli v rokoch l99l-l993 prešli homeopatické lieky registráciou v Skúšobnom ústave kontroly liečiv a sú bežne dostupné v lekárňach. Ich účinnosť posudzoval homeopat.

Ak je homeopatia účinná, je zaujímavé, že homeopati nedokázali za tých 200 rokov jej existencie predložiť jedinú klinicky overenú štúdiu o jej účinkoch. Znamená to, že neúčinkuje spoľahlivo a u všetkých ľudí rovnako. Účinkovala by u tých, ktorý by v jej účinok neverili?