Strácam sa na dne

Príspevok v téme: Strácam sa na dne
beabea

Je mi hrozne.Som babka,ktorá vychovavam svoju vnučku od 8 mesiacov.Moja princezna bude mať už 8 rokov.Toho času ,keď som ju dostala do opatery som žila spokojným životom.Mala som prácu a všetko,čo bolo potrebné pre jednoduchý a normálny život.Moje rozhodnutie bolo jednoznačné,o malú sa postarám.Vzdala som sa svojich snov,pohodlného života.Prehodnotila som rebríček hodnôt.Dievčatko mi dávalo toľko lásky,tak veľa radosti.Je šikovná,múdra,vďačná za všetko.Niekedy som mala pocit,že toto je to najväčšie šťastie čo ma mohlo postihnúť.No dnes mám už veľa trápenia.postupne som stratila prácu,dostala som sa do takého stavu,že niekedy nevidím východisko.Čo bude zajtra.Všetko sa mi stráca pred očami.Neviem si nájsť robotu.Žijem z mizerných 60 €.Som úplne zúfalá,niekedy neviem,čo jej dám na desiatu.Depresívne stavy mám stále častejšie.Plačem v noci a cez deň,keď je v škole.Ja neviem ako ďalej.Som úplná troska.vidí to moje okolie,radšej už ani nevychádzam z domu,lebo len to počúvam,pre boha čo sa to s tebou stalo.Vždy som bola silná,cielavedomá osoba.Dnes som veľké NIČ.Kopia sa mi dlhy,nemáme na jedlo,na nájom a ja nemám žiadnu nádej,že sa to zmení.Keď sa pozerám na tú smutnú tváričku mojej malej som z toho na dne.Prečo som neschopná dať malej to čo si zaslúži? V škole má samé jednotky,chodí na hudobnú.Je TOP vo všetkom.a ja som neschopná .

Zuzka.forum

beabea,
problém je teda nedostatok peňazí a ak si skúsila všetky dostupné možnosti na úradoch, tak potom ozaj zostáva len tá televízia alebo čo, jediné čo ti môžeme ponúknuť je psychická podpora neklesať na duchu a nevzdávať to, lebo tvoja princezná ťa potrebuje ...
ja neviem, alebo skúsiť niečo tvoriť a predávať (čojaviem, napr. háčkovať, vyšívať..) ..
hlavne žiadna sebaľútosť, tá vyčerpáva a nepomáha, iste je to veľmi ťažké žiť s úsmevom a prázdnou peňaženkou, no neplač, slzy sa na dukáty nepremenia a urobia smutnou aj tvoju vnučku..
stále mi nejde do hlavy ten nízky príspevok, snáď napísať kdesi na ministerstvo, prezidentovi či kam, to nie je možné aby človek takto živoril, musí existovať cesta..
drž sa a skúšaj stále dokola!
držím palce..

beabea

Maoam máš pravdu,niekedy si tiež hovorím,že oplakávam samú seba a že sebaľútosť nie je žiadne riešenie.

beabea

Ano liečim sa,chodím ku psychiatrovi.Lieky? 28€ nemožem si ich dovoliť.Pracovala som ako administratívny pracovníčka,bola som vedúca.Nepracujem 8 rokov.Mám dobrých susedov,vďaka nim sem môžem písať,donútili ma aby som používala internet.Kamarátky som postupne obmedzila,stýkam sa s jednou.Skôr sa izolujem,ako by som vyhľadávala hocijakú spoločnosť.Každý deň prezerám ponuky práce,zasielam životopis.Áno máš pravdu malá je zdravá,šikovná,hudobne nadaná.Je to môj poklad,je moje všetko.len keď vieš ,že nevieš spraviť krok dopredu,je to hrozne ťažké.Položí ma obyčajné ZRPŠ 16€ čo treba zaplatiť.Možno som slabá,neviem riešiť takéto situácie.

Maoam

nesmies sa zacyklit v SEBALUTOSTI

ak si bola kedysi udajne 'silna a cielavedoma', tak teraz mas fakt zivotnu skusku to dokazat

Maoam

sorry, uz si na cast odpovedala, ok, takze su tu este tvoji rodicia - aspon nieco, takze nie si uplne na vsetko sama, to je pozitivne

pozri, kazdy clovek sa moze ocitnut v tazsej alebo tazkej zivotnej situacii

kym mas moznosti liecby a nemas dalsie ochorenia, mala je zdrava, vzdy je sanca zmenit situaciu

musis bojovat, liecit sa a hladat pracu - odpichnut sa od dna

keby si sa dnes dozvedela, ze mas par mesiacov zivota, co by si robila? proste problemy su na to, aby sa riesili, aj ked sa citis teraz polozena na lopatky

hladaj sposob, ako z toho von a musis zacat u seba, kasli na pocity ponizenia, mas problem - prijmi pomoc, musis

Maoam

ok, liecis sa? ak ano, ako dlho a cim?, u psychiatra, psychologa atd.?

aku si mala predtym pracu? ako dlho si nezamestnana? co vsetko si urobila alebo robis pre to, aby si nasla pracu (hoci uplne ineho zamerania?)

mas pre koho zit, musis bojovat, pretoze zazraky sa nedeju, s pomocou terapie by si to mala zvladnut - ale musis velmi velmi chciet

mas niekoho, kto ti moze pomoct, su okrem teba nejaki pribuzni, alebo susedia, kamaratka? nemusi ist iba o financnu pomoc, stykas sa s niekym alebo si izolovana?

beabea

Občas mi pomôžu rodičia,ale je to neskutočne ponižujúce,že mi dôchodca pomáha.Nikdy som nebola odkázaná na pomoc.Vždy som pomohla ja.Pomohla som detičkám,hlavne choré deti boli moja srdcovka.Strašne mi to chýba. Bola som uplne iná ako teraz.Teraz som pochopila,ako ťažké je žiť.Pod tým,že som mala pohodlný život ,rozumiem základné veci,nič extra. Stačilo to,lebo sme vedeli žiť.No dnes niekedy mám pocit,že by som sa radšej ani nenadýchla.Jedine láska k dieťaťu ma drží nad vodou.

babkabea

Diagnóza? Depresia.mala by som ísť ná operáciu odstránenie maternice. Mám 46 rokov . Bývame v byte. Stravu malej mám vypočítane ná centy. Táto nezamestnanosť ma položila .

_meno

Ahoj beabea

"som sa svojich snov".

Pokiaľ tvoje telo nevidí v duši zmysel .... kam asi telo pôjde? koho bude telo nasledovat? čo má telo robiť?

Usad sa, porozmyslaj sa a vytvor v sebe vovnutri sny, predstavy o ideálnom zivote, fantazie ... Tato predstava, to je zmysel zivota.

Pretoze v sucasnosti je tato predstava velmi mala, inak povedane je mala chut zit.

Moze to byt krasne vybaveny byt, krasne oblecenie, vesely susedia, stastna vnucka, tvoje stastie, prechadzky lesom, prechadzky mestom, hudobne podujatie, tradicne oslavy a podobne.

Sen je tvoj vnutorny svet, ktory skrze telo zhmotnujes do vonkajsieho sveta.

Laska v akejkolvek forme je zmysel. Lebo laska je vlastne dusevne puto : Medzi mnou a oblecenim, medzi mnou a telefonom, medzi mnou a bratom, medzi mnou a pecenim, medzi mnou a upratovanim.

Bez lasky (sna, zmyslu) je tento svet len hmotny ... voda, napijem sa, tecie do mna .... ako prislo tak odislo .... nic nezanechalo....nikto sa netesil na vodu, nikto sa netesil z vody.

Obeta je laska voci svetu, ale nenavist voci sebe ...... Milosrdenstvo je laska k celemu svetu, vratane môjho tela a mojej dusi.

Lebo z toho co pises beabea mate toho po fyzickej stranke mnoho, mala si pracu, peniazky, malej sa dari v skole, ma zaujimy...Mozno prave preto ze ste mali hmotného mnoho ste stratili v hmotne zmysel...Mozno prave preto, aby ste nasli a vytvarali lasku ktoru vlozite do hmotných veci :)

Vela radosti, zdravia, stastia a hlavne zabavy prajem beabea :)

Maoam

a ako teraz vlastne byvate, kde, u koho? co veci dennej spotreby, jedlo, osatenie, dalej lieky - je niekto, kto by vam mohol pomoct okrem statu?

co sa dlhov tyka, nieco ako privatna insolvencia - bola o tom uz rec?