Prečo mi praskajú?

Príspevok v téme: Prečo mi praskajú?
žilka

Zdravím, chcela by som sa s Vami poradiť s mojím problémom zdravotným. Už viackrát sa mi stalo že mi praskla žilka v hrdle na mandliach alebo v hrdle. Zistím to tak, že ma začne štípať na danom mieste a keď si pozriem do zrkadla so svetielkom že čo ma tam štípe tak si objavím krvácavé miesto žilky buď na mandle alebo v hrdle. Nedeje sa to často ale tak cca raz za dva tri týždne. Čím je to spôsobené? Mám nejaké ochorenie alebo je to z nedostatku vitamínu nejakého? Vie mi tu niekto podať vysvetlenie? Proste nič a zrazu len cítim štípanie a kuknem do zrkadla a už tam vidím krvácavé miesto. Je to len tak samo od seba bez toho aby som niečo predtým jedla.
Ďakujem za každé vysvetlenie a radu.

ni-ka

zilka-pytala som sa preto, lebo ak sa ti to stava teraz cez zimu, mozes mat len vysusenu sliznicu z kurenia a sucheho vzduchu..je to podobne ako krvacanie z nosa...
ak by to bola cievna nedostatocnost, nestavalo by sa to na sliznici ale videla by si to najma pod kozou, robili by sa ti petechie a modriny

mandla

Toto sa deje aj mne. Najma v hrdle mi praskaju. Tiez stipanie citim a pozriem a krvava akoby podliatina. Nieje to ten Turnerov syndrom?

žilka

Ten som zvýšila od kedy som to spozorovala a aj tak sa mi to deje. Je možné že sa mi to deje aj inde v tele? Že je to nejaké ochorenie žíl? Mám aj také rozšírené žily na stehnách a lýtkach ako krčové ale lekárka obvodná povedla že je to len žilkovatenie a niesú to ešte krčové žily. Nemôže mi potom niekde aj v hlave prasknúť žila a dostať krvácanie do mozgu?