Zápal v mrtvom zube - zahraničie

Príspevok v téme: Zápal v mrtvom zube - zahraničie
pepíček

Ahojte, neviete niekto ako vlastnými prostriedkami vyliečiť zápal v mrtvom zube?
Som v zahraničí na štúdiách a povedali mi tu, že na zubára na vyšetrenie musím čakať aj niekoľko týždňov a tie horibilné sumy si neviem predstaviť.
O mesiac sa vraciam na SVK, ale bolesť je intenzívna už 2 týždne, beriem brufeny, ale som z nich ospalá, navyše sa nachádzam v skúškovom období je predo mnou 10 náročných skúšok v priebehu 3 týždňov a upadám do riadnej depky z toho..
Nemal niekto z Vás podobný problém? Resp. môžem si nejako pomôcť v takomto prípade aj sama?

RNG

Nuz ja si zapaly pod zubami potlacim iontoforezou striebra, zatial mi to vzdy pravovalo. Pozri cez google.sk pod mojim nickom a slovami zapal, hnisania a striebro.

klincek1

tak super, no hadam uz da zubok pokoj:) zatial ak je to akutne tak to asi len nejak precistia a objednaju ta na neskor.
ak by bol nahodou nejaky problem sa objednat na dalsi termin v prijatelny cas, alebo bude problem s poistovnou a podobne, da sa aj zvazit ze by si na skok isla na SK za svojim zubarom ktoremu uz z FR telefonicky vysvetlis situaciu a ze nech ta zobere co najskor

pepíček

Ďakujem Vám. Dala som na Vašu radu a pýtala sa jednej spolužiačky Francúzsky, nevedela mi povedať ako to funguje, ale bola zlatá hneď ma vzala autom na pohotovosť a tam mi to pomohla vybaviť, aj ked boli veľmi neochotní.
Zajra mám randevúú so zubárom.
Tak držte palce a vďaka ! :)

pepíček

Možno preto že som cudzinec..tak ma nejako neberú príliš na vedomie :P
Už si to nejako neviem vysvetliť čo robím zle, lebo myslím, že ma museli rozumieť dosť jasne...

pepíček

Klinček, riadne si ma vystrašil, písala som jednej kamoške správu čo sa toho týka, uvidím či mi niečo neporadí...
Naozaj mi to povedali aj tam aj v školskom centre, nestačilo vysvetľovanie :/
Je možné že tu majú fakt iný systém, celkovo je tu veľmi ťažko niečo vybaviť..len obyčajnú sekretárku sme minulý týždeň hľadali 6 krát, lebo nikdy nebola v stanovenej dobe na mieste..
Uf...no skúsim ešte hľadať
Dík v každom prípade.

klincek1

riskujes zapal okostice co uz je dost vazny zdravotny problem... pytaj sa nejakych domacich francuzov co robia ked maju akutny a bolestivy problem so zubami, kam presne idu a co treba robit. neverim tomu ze by niekomu s bolestami povedali nech tyzden caka. a antibiotika na zuby by mal predpisat po riadnom vysetreni len stomatolog a nie hociaky prakticky lekar

pepíček

Ďakujem Vám za rady !
Dnes som navštívila zubára v centre mesta, ale pani mi povedala že na diagnostiku môžem prísť až o týžeň, a že to bude stáť len diagnostika 23 eur, ďalšie poplatky mi nevedela povedať vôbec, vraj to závisí od situácie.
Vysvetľovala som jej, že ma to bolí už 2 týždne, že mám skúškové a som bezradná, či sa nedá skorší termín ale povedala že nie.
To isté mi povedala pani v školskom zdrav. centre, že tu sa čaká minimálne týždeň.
Pýtala som sa jej teda, čo mám robiť, ked ma to stále bolí, odporučila mi navštíviť klas. lekára a poprosiť o predpísanie antibiotík.
Uf, no tu vo FR je katastrofa niečo vybaviť.
Neviem či tu funguje niečo ako zubná pohotovosť, ale bojím sa, že to bude príliš drahé.
Už mi z grantu veľa neostalo ešte z t
oho musím žiť mesiac, bojím sa hlavne tej sumy.

llek

Ak je zapal v zube, je to akutna situacia, minimalne akutne osterenie si daj urobit. Neriskuj zapal okostice alebo nieco horsie. Musis kontaktovat kontaktnu osobu pre tvoje cestovne poistenie a presne zi to zistit. Ak ti spravia RTG zuba a zdokumentuju, ze je to zapal, tak by to malo spadat do toho co ti poistovna preplati, minimalne velku cast z toho.

Helus

Pepicek budes musiet navstivit zubara,ja som mala pred nedavnom problem tiez z mrtvym zubom,potrapil ma 3 tyzdne intenzivnej bolesti,aj som brala 2x antibiotika,ale este som stale nevyhrala.Mrtve zuby su zahadne,a zradne.