Sushi po domácky

Príspevok v téme: Sushi po domácky
Mattatka

Ahojte. Moj manžel je veľký alergik, ale miluje sushi. Minule sme si ich dali v jednej reštike, a vyhadzal sa po nich. Ale keď som ich robila potom doma, tak v pohode...neviem, či to len oni mali nejaku zložku v tom, čo som ja potom nepoužila, alebo neviem. Predsalen je to surova ryba a ryby su vo všeobecnosti alergeny...zvyknete to doma robiť? myslím, že zo sladkovodných rýb mu nič nieje...pretože práve tie používam, na moje "kvázi" sushi...čo si o tom myslíte?

lemur_ka

Ktovie, ak tvoje zje, tak to je znak toho že ťa miluje a nerobí mu to problém. :-D Ale teraz vážne, asi pridávajú nejakú koreninu alebo niečo ak mu to nerobí dobre a ty ju zrejme vynechávaš. Tak určite sushi inak chutí v prímorských ako tu na Slovensku. Ale mám pár vytipovaných reštaurácii ako je Kliklak, Bamboo a iné kde mi chutilo. Dokonca to dávajú aj vo vlaku regio jet. :-D

RNG

Susi nie vzdy znamena len surove ryby. Inac jest surove ryby a mekkyse na Slovensku je velke riziko. Ryba sa totiz extremne rychlo kazi. Japonci pre to pouzivaju skoro vylucne dnes okamzite zmrazene ryby tekutym dusikom(flash frozen) a ked pripravuju v restauraciach suchi zo surovych ryb, orezavaju vrchnu roztopenu vrstvu na okamzite pouzitie. Po par hodinach ked sa to nepouzije to alebo vyhodia alebo pouziju na varenie.
Balia to do listov kelpu alebo spracovaneho kelpu=kombu.
Alergia na rozne makkyse je dost casta, takze pozor na to. Najma na shrimpy/krevety , morske raky/homare a ine a niekedy dokonca aj to, cim sa zivia. Mnozstvo shrimpov je dnes prestovanych v roznych zabahnenych vodach, tj sladkych vodach a tieto mozu obsahovat cokolvek skodlive.