Nevieme sa dohodnúť kde budeme bývať

Príspevok v téme: Nevieme sa dohodnúť kde budeme bývať
Vero_77

S priateľom som už pár rokov, plánujeme si veci do budúcna, no je tu jeden problém, z ktorého sa nevieme posunúť ďalej. Nevieme sa dohodnúť na tom, kde budeme bývať - či u neho na dedine alebo u mňa. Samozrejme, každý chce v tom svojom. Začali sme to riešiť už asi pred dvoma rokmi s tým pocitom, že sa to nejako "samo" vyrieši. Nič sa však nezmenilo. Bojím sa,že keď to pôjde takto ďalej a neustúpi ani jeden, bude nášmu vzťahu koniec, čo nechcem.
Zažil niekto podobnú situáciu?

vebe

Cele je to o tom, ci to riesenie skutocne chcete najst, alebo si len tak hovorite, ved sa dohodneme, ale v sktucnosti vam to takto vyhovuje. Lebo v zivote to tak je, kto chce ten riesenie v akejkolvek situacii najde. No a druha vec, zit spolu ci uz v manzelstve alebo bez papiera, planovat si zivot spolu, to sa da len za podmienky, ze clovek dokaze robit kompromisy a vie sa prisposobit, raz jeden raz druhy. Co si myslis, o com je napriklad vychova deti? neustale sa prisposobujes ich potrebam, robis kompromisy a v kazdej situacii vies najst riesenie Ked sa neviete dohodnut na byvani, ako sa chcete dohodnut na ovela tazsich veciach, co splocny zivot prinasa?

dixit

ooch a to na tom tak záleží, ak to má byť len dočasné? že už dokonca spomínaš, že sa bojíš konca vzťahu - radšej koniec, než by ste sa jeden druhému prispôsobovali?

Vero_77

Zuzka.forum - my plánujeme samozrejme samostatné bývanie, v rodičovských domoch len dovtedy, kým sa postaví náš vlastný domček :) i keď som už rozmýšľala na tým, že najskôr sa postaví dom, potom by bola svadba a rovno už bývať do svojho

Zuzka.forum

vero,
citujem: "áno, teraz býva každý vo svojom (teda s rodičmi)" - čiže ani jeden nebývate vo svojom, ale v rodičovských domoch, takže v oboch prípadoch by sa jednalo o prisťahovanie ku svokrovcom. K tomuto má len jeden názor: nová mladá rodina má ísť bývať sama. Ste spolu niekoľko rokov a ak myslíte váš vzťah vážne a plánujete v budúcnosti rodinu, tak jednoznačne samostatné bývanie. Bodka.

ppr

a ja takto isto 5 rokov zivota laski chceli sme ist byvat uz somn sa odhodlal len ona chcela po3 rokoch a bolo neskoro preco niekdo chce vsetko hned

oporu

ja vam neviem, ja som z mesta, ta moja z dediny.. ale defacto, sme obaja z riti sveta. a poviem to narovinu, aj keby sme z blavy, nemal by som iny nazor.. je fuk kde si co si, pokial si v obyvacke.. kamarati ti zdrhnu aj tak, budu mat vztahy a budu vediet co chuc tak ci tak, aspon ja to tak mam v okoli a najst novych by pre vas nemal byt problem. rodina.. ach do ... DO... ved si zakladate vlastnu nie? x ludi sa odstahuje skoro, a zalozi vlastne.. a co.. mame auta, relativne lacnu dopravu, kedysi 100km bolo an tyzden, dnes je to na hodinu a nieco. ale ludom to nestaci.. chyba v systeme, alebo v ludoch ?

hodte si mincou, alebo pozerajte na priority, pracu, mozny predaj nehnutelnosti o rok, desat, a viac.

preco by som nechcel napr petrzalku? extremne vela prachu, riesenie? srat petrzalku. bud zoberem nieco mensie na kolibe, alebo postavim dom snov niekde na upati karpat. a vyriesene..

takze ano, zazil som tuto situaciu. ale nevahal som sa prisposobit svojej zienke :D ale to je proste len mojou povahou, lebo to ci sedim v obyvacke v blave, alebo v kosiciach, alebo kde (fiktivne mesta), mam na haku.

Vero_77

Zuzka.forum - áno, teraz býva každý vo svojom (teda s rodičmi)...už sme aj uvažovali,že si zvolíme iné miesto,presne ako píšeš,ale ísť do nového prostredia, kde nikoho nepoznáme, nie je bohvie čo. Vidím to tak,že buď jeden ustúpi, alebo sa nedohodneme. To pre a proti by nebolo zlé vyskúšať,navrhnem mu to a uvidím.
lenka55555 - možno by bolo lepšie, keby máme len jednu možnosť a bolo by to bez problémov...

lenka55555

ste rozmaznani, mate dve moznosti, z toho sa teste, kolko ludi nema vobec kde byvat

ak neviete ustupit, bude lepsie ak si ty najdes muza z mesta a on dievku z dediny a bude po probleme