Prekonanie depresie bez liekov

Delete

Jasné, že to ide :) Len potrebuješ cítiť, že ťa niekto naozaj miluje. Bez toho budeš osamelá a smutná vždy.

Pozri si toto, síce ma mnohí ukameňujú ale podľa mňa je depresia len zosilnený smútok a sociálna fóbia je hanblivosť...atď

Ale je to len môj pohľad.

www.youtube.com

A ak ťa to zaujme...pozri si aj ostatné :)

pampusheeek

RNG ahoj, myslis ze by bolo dobre si spravit na nejakej sukromnej klinike testy na potravinove intolerancie? len stoji to okolo 200 eur tak ma zaujima ci to ma nejaky vyznam.. ale travenie mam dost problematicke to je pravda

ddana

Trittico nepatrí medzi SSRI - a nemal by tam byť problém. Dobre pôsobí aj na úzkosti. Budeš potrebovať ale dlhší čas spánku účinkuje tou oťapenosťou tak do 10 hod. spánku. Ak si chcem sadnúť ráno za volant, jem tabletku už okolo pol ôsmej a do polhodiny som tvrdá, a vstávam ráno okolo 6h. Až tak dobre na energiu neúčinkuje - to skôr Valdoxan, aj ten má pozitívny účinok na spánok a cez deň dodá energiu. Ale vieš, každý inak reaguje na lieky. Vždy mi ale nejaké príznaky zostávajú - poruchy koncentrácie, koníčky mi padli a doteraz sa k nim neviem dostať späť. :-(

RNG

Zhorsene travenie a absorbcia zivin sa mozu prejavit aj nedostatkom roznych neurotransmiterov, co sa premietne do depresii a celkove oslabenosti tela. Najma teraz, ked obieha viacero virusov co napadaju vyrobu zaludocnych kyselin a enzymov je toho podstatne viacej.

pampusheeek

pampusheek takze s trittico sa dobre spi a cez den nabudi energiou a sucasne si bez depresie a uzkosti? a nenici to nejak sexualne funkcie?

ddana

pampusheek, vystriedala som viacero liekov, každý na chvíľu pomohol, ale nedostatok energie je najhorší. Užívam Valdoxan, Tritico a Paretin, len mám smolu, že mi dr. zahlásila, že lieky budem užívať doživotne, nakoľko sa mi z času na čas hlavne v jari a v jeseni depresia zhoršuje. Oťapená nie som absolútne. Záleží od druhu depresie, u mňa ide skôr o útlmový typ, nedostatok energie, spomalenosť. Máš však prípady, kedy je pacient tzv. agitovaný nervózny, neobsedí na mieste a vtedy sa dávajú útlmové lieky. Teraz sa mi spánok zhoršil, doteraz bol fajn, Tritico má výborný účinok na spanie - utlmuje v noci a cez deň Ťa drží v pohode, žiadna únava.

Laura36, a čo myslíš, že to je podľa Teba?

pampusheeek

ddana a ako ti je teraz? uz sa necitis smutna ani bezradna alebo ako to je? ze co si citila ked si lieky nebrala a mala "depresiu" a co citis teraz ked ich beres a ju nemas? a aky liek beries?

ddana

Hellka, ak máš skutočnú depresiu bez liekov to asi nepôjde. Snáď pri ľahkej depresii, inak nie. Liečim sa na depresiu 14 rokov, ak sa mi aj podarilo liek vysadiť, depresia sa do 3 mesiacov vrátila.