Vzťah syna k rodičom

Príspevok v téme: Vzťah syna k rodičom
moca

Veľmi ma sklamal náš dospelý syn, je rozvedený a za tých pár rokov mal niekoľko vážnych vzťahov.vždy sme to aj s manželom akceptovali,ale v poslednej dobe keď sa zasa rozišiel s priateľkou,tak sme mu nato povedali svoj názor.Veľmi ho to rozčúlilo a vynadal nám. dosť nás pourážal. pol roka sa s nami nebavil.Potom prišiel na môj podnet, dúfala som,že sa všetko vyjasní a bude dobre.Zdalo sa, že áno,no poslal nám sms, že sme sa k nemu nechovali dobre ako k synovi atď.Keď som mu napísala,že sme od neho čakali,že sa nám /rodičom/ aspoň ospravedlní, tak nám napísal že k nám nemá úctu,že ju nemá mať začo a ďalšie veci,čo sa mi nechce ani písať.Veľmi sa nás to dotklo,pretože nemá nato dôvod,vždy sme sa mu snažili pomôcť,aj sme spolu dobre vychádzali,nechápeme prečo takto koná.Zase spolu nekomunikujeme a ja neviem čo robiť,máme ho radi aj napriek tomu ako nám poubližoval.

SolomonKane

Je nieco ine sa bat, a nieco ine nedat mu dychat, nenechat ho rozhodovat za seba. Tomu sa nehovori strach, ale asi posadnutost. Ako je mozne teda: mam priatelku o vyse 2 roky mladsiu, ktorej mama nevyvolava, ked sme vonku a kedy pride domov, ako ja co mam uz dost rokov, vola, kedy pridem a co robim. A to som chalan. To je vazne prehnane, a strach to ozaj nie je.

moca

SolomKane, ďakujem za Tvoj názor,avšak ak budeš raz Ty rodičom,tak uvidíš, že sa budeš celý život báť o svoje dieťa.A my mamy extra.

SolomonKane

Syn je dospely, to co robi on v zivote je jeho rozhodnutie, aj ked bude mat 30 manzeliek/frajerok, tak je to len a len jeho vec. Ak spacha nejaky prehresok, znasa dosledky on, nie vy. On si musi narabat so svojim zivotom.
Ja toto neznasam napr. na mojej mame. Ja som sice este mladsi (25), ale neustale mi vyvolava, kde som, co robim, co som jedol. Hadam sa s nou kvoli skole, lebo ma uz skola nebavi a nechcem tam chodit, tak ona stale husti a melie to iste dookola. Ja jej vzdy poviem, ze je to moj zivot a ja musim uznat, co je vhodne pre mna a nie, aby mi dirigovala ona zivot. Nemam 5 rokov.

moca

ivica, má vlastný byt, kúpil si na hypotéku krásny 3-izbový byt v novostavbe, aj my sme mu určitou čiastkou prispeli. aj v celku dobre zarába, je šikovný a môže byť, že niektoré s nim boli aj tak trochu z vypočítavosti. ale...

ivica...

to sa lahko povie, aby sa mocca nestarala do syna...vidí aký život vedie...a ešte ak pracuje v zahraničí, predpokladám, že nemá ani vlastný byt len v podnájme žije...plus tie frajerky ho môžu využívať kvoli peniazom..

moca

zuzi74, ďakujem za úprimné slová, nechcem sa trápiť,ale nejde to, neviem ako ďalej čo urobiť, či mu napísať, on sa hádam dokáže hnevať do smrti.

zuzi74

Nemam rada, ked niekto hned osocuje rodicov ako si dieta rozmaznali a zle vychovali. Ano, najdu sa aj taki, ale niektory rodic da dietatu maximum lasky, snazi sa on starat a napriek tomu sa vdaky nedozije. Je to smutne, ale tak to zial niekedy chodi.
Moca, vy sa uz tolko netrapte a skuste mysliet pozitivnejsie. Viem ze to musi boliet a zvlast od vlastneho syna, ale mozno to naozaj ani nemyslel tak ako to povedal. Mozno to bolo v navale hnevu a sam si v kutiku duse uvedomil, ze to prehnal, ale pre jeho tvrdohlavost nedokaze ustupit a ospravedlnit sa.

moca

soffa, áno zaslúžil by si pár faciek, ale to sa už nedá. nie je rozmaznaný, skôr sa bojím či netrpí nejakou paranojou.mali sme celkom štandardný vzťah, až posledný rok sa to takto pokašľalo.tiež sme sa mu snažili pomôcť keď to potreboval.fakt je ale ten,že ako 21 ročný odišiel do zahraničia a stará sa sám o seba,ale často chodil domov a mali sme dobrý vzťah, aspoň to tak vyzeralo, či v sebe niečo dusil? nechápem, snažili sme sa ho dobre vychovať.bolí nás to, že sa takto zachoval, sme si to od neho nezaslúžili.

soffa

Vas syn by si zasluzil poriadne zaucho.asi je prilis rozmaznany a takto ste si ho vychovali.Ja mam 30 a v zivote by som sa tak nespravala k rodicom.po prve nemam k tomu pricinu,nasi mi vzdy pomohli,aj bratovi a my sme im pomoc a lasky vracali.takto to je normalne.nevolajte ho,nevnucujte sa mu,musi uznat ze to prehnal.povedal vam ze nema voci vam uctu,nemajte ju ani vy.preco sa mu rozpadli vztahy?nemal asi uctu ani k priatelkam.je si sam na vine,lebo zostane sam.clovek niektore veci toleruje,ale niektore nie.nekontaktujte ho,.nech sa chlapec uvedomi.

moca

droga určite nie, rád si vypije o je pravda, ale má zodpovednú prácu a je v nej dobrý, dokonca študuje na VŠ.