Prosím o radu žienky do mejkapu vyznajúce sa!

Príspevok v téme: Prosím o radu žienky do mejkapu vyznajúce sa!
koala12

Mejakp som začala používať iba teraz niekedy pred pol rokom (mám 16) a to najmä kvôli vyrážkam,čiže v používaní nie som vôbec zbehlá. Mám hlavne taký problém, že sa buď vždy hrozne lesknem, alebo mám pocit že sa mi mejkap akoby zgrupuje a fľakatie, nedrží poriadne. A to vôbec teda nebol lacný, mám od La Roche Posay toleriane teint ten penový na zmiešanú/mastnú pleť lebo som chcela kvalitu a nechcela som riešiť tieto roztekajuce, zgrupujuce sa leskle mejkapy charakteristicke pre lacné drogérkové značky. Takže dufam že chyba nie je v tom mejakpe...čo mám robiť? vždy si ráno vyčistím pleť pleťovou vodou (najprv som mala biodermu, teraz niveu young) natriem pleť lahkym hydratačnym krémom určený na môj typ pleti, dám si tento mejkap, korektor na miesta ktoré zostali označené mojim neprofesionálnym vytláčaním a idem. Púder mi upchával póry (rimmel stay matte) alebo nezmatňoval a trochu upchával póry (alverde transparentný sypký), takže púdre nepoužívam. Robím niečo zle? neporadíte mi nejaký fakt zmatňujúci krém pod make-up? a najlepšie bez parabénov, nekomedogénny, nie veľmi drahý. Ešte mám doma skinoren ktorý si dávam večer, pod mejakp som ho istý čas nosila alebo tiež som sa leskla a navyše príšerne vysušoval, už pri úsmeve som cítila akú mám suchú pleť. Poprípade by som prijala nejaké rady o tom, ktorá kozmetika je dobrá, čo vám pomohlo/nepomohlo, vyhovuje/nevyhovuje.

mamotazku123

No ja som si s akné užila svoje, všetci mali krásnu pleť len ja nie, roky chodenia ku kožnej a nakoniec aj antikoncepcia- pomohla dočasne, ale spôsobila aj strašné problémy, neodporúčam ti ju brať! Mám 29 rokov, akné ma začalo trápiť od 14, prestalo trápiť od cca 19 rokov.
Od 14 do 19 bolo také silné, že mi osatli mikro jazvy na koži - viem o nich, no nezbavila som sa ich zatiaľ. Nie sú také hrozné, nechcem riskovať tie spôsoby, ktorými sa odstraňujú, lebo s abojím, ale ak má neiekto odvahu, aj an to sú moderné technológie :) som rada, že akné je za mnou. Ošetrenie laserom zo mňa vytiahlo veľa peňazí, nefunguje až tak, ani VIchy, Bioderma ainé drahé prípravky nefungujú, ak si nedáš dokopy pečeň, alebo hormóny, životosprávu celkovo.

Čo mi pomohlo a ako som to maskovala?
- žiaden komerčný make- up nikdy v žiadnom prípade nedávať na pleť, akné sa ldhšie hojí, musela som prežiť celé dva školské roky s príšerným akné, ale postupne sa zlepšovalo, nesmela som už ani acnecolor
. ak ej to rpe teba strašné, kúp si na leto minisukňu,alebo na zimu obtiahnuté rifle na zadku, pekný rúž a pozornosť ľudí zvedieš na iné partie tela :-) ale nechoď v príliš vulgárnom prevedení a v minisukni vonku neskoro večer. v tvojom veku som peniaze takmer nemala, ani teraz nemám dobrý plat (som učiteľka), ale vždy cez výpredaj alebo dokonca v sekáči nádjem dobrý kúsok, ktorý prilieha pekne na postavu :-) nemusíš ich mať predsa veľa.

- vynechanie mliečnych výrobkov, tak či tak postupne som bola lactose- intolerant

- vynechanie bieleho cukru, mám na neho tiež intoleranciu, pred tým taká nebola

- takmer žiadny alkohol, niekdy mi aj tak enchutil a získaš bez neho aj krajšiu postavu :)

- čokoládu môžeš, ale kvalitnú, horkú, kde je málo cukru a žiadne mlieko

- čaj z ostropestca mariánskeho - chutí zle, ale oslaď ho medíkom a je to dobre :) - prečisťuje pečen, a práve pečeň, alebo hormóny, môžu mať na svedomí akné, prečisťuje naozaj- predpisuje sa tuším aj alkoholikom

- hormóny len tak neskrotíš, mne antika spôsobovala problémy, ale akné som si nakoneic vyliečila aj bez nej :) pár krát som mala iné hormóny, ako antiku, ale vždz dosť blbé problémy, tak mi radšej nechali tie hormóny rozbité a postupom času sa samé dosť upravili životosprávou :-)

- skinoren mi nesadol, mala som teraz neviem zinerit (?) či jak sa to volá, zelenobiela mastička od kožnej, bolo to dávno, enpamätám, ale fest silno vysušovala, takže rped opaľovaním som to nepoužívala

- doteraz mám rozhádzané hormóny, ale akné enmám také hrozné, skoro vôbec :)
- nie som modelka, nevyzerám svetovo, ale make up si nedávam nikdy a pleť mi žiari :-)

- MOJEJ KAMOŠKE, nei mne, pomohol Roacuttane- ja som ho nechcela, vysušuje sliznice a bála som sa o oči, a nosila som čočky, nechg som kočka, nemala som rada na sebe brýle a s roacuttanom nesmieš nosiť šošovky.

- teraz mám však iný problém - našťastie je po akné,ale trpím kožným ochorením plesní, a mám biele fľaky na chrbte, pleciach a dekolte- tam, dke bolo pred tým akné- takže zase kožná, mastičkz :( ale bola zlatá a všetko mi vysvetlila aj to, že sa to dá liečiť, aj keď je to znova beh na dlhé trate. Ak sa ty zbavíš ané, nemusíš mať toto plesnivé ochorenie, čo ja, a našťastie ho nemám na tvári. Môj probôém teraz je skrátka čosi úplne iné, nesúvisí ani s hormónmi, moje Ph pokožky skrátka priťahuje plesne .

Držím ti palce, hlavu hore!

llullu29

Ahoj, ja som ten od La roche mala, ale tiež mi nevyhovoval veľmi, skär sa mi osvedčil od Revlonu Colorstar, ale ten na normálnu až suchú pleť, skúšala som aj na mastnú, ale ten robil šarapatu ( a to mám tiež mastnú t zónu), môžeš si o ňom prečítať u mňa na blogu tu: lifeinpicturesbylu.blogspot.sk
alebo tu mám ešte líčenie s ním: lifeinpicturesbylu.blogspot.sk

linduskaG

Podla mna Mary kay nesedi kazdemu...
Ja by som ti doporucovala plet hydratovat prirodnymi olejmi- kokosovy, madlovy atd. aspon dvakrat do tyzdna. Potom tvoja plet bude dobre hydratovana. Poradim ti ako dievca , ktore si tymto "skusobnym" obdobim presla.. NIKDY NEINVESTUJ DO DRAHEJ KOZMETIKY!!..tym myslim La roshe a podobnej..podla mna je to len reklamny trik.Pouzivaj co sa tyka o starostlivosti o plet najma prirodne varianty ako som spominala oleje a ako cistiace pouzi mydlo na akne (pouzivam aj ja) korejska kozmetika MISHHA mydlo s marockeho bahna a korejskeho uhlia. Alebo v lekarni obycajne sirove mydlo. Jedine do coho investuj je drahy makeup!..odporucam Chanel, Dior, YsL. Puder pouzivat bohuzial musis.Staci iba na T ZONU. Potom sa lesknut urcite nebudes. A zabudni na to ze ti puder upchava pory. Pory ti upchava mozno jeho nedokonale ocistenie z pleti vecer a taktiez aj rano ked sa zobudis.
takze moj typ- Pletova voda plus pletovy krem rano aj vecer. Taktiez krem napr. Neutrogena oil free ktory je super nezamastuje pokozku. Kvalitny makeup a nanasaj puder stetcom.:)