Vypadávanie vlasov, svrbenie

Príspevok v téme: Vypadávanie vlasov, svrbenie
Petra555

Dobrý deň... Mám 18 rokov a strašne mi začali vypadávať vlasy...často sa mi mastnejú a každý druhý deň si ich musím umývať. A ďalšia vec, svrbí ma pokožka hlavy...to by som chápala keby som mala suchú pokožku a lupiny ale práveže mne sa rýchlo mastnejú tak tomu nerozumiem...Mám zájsť ku kožnej alebo ako to mám riešiť? Zmenila som už aj šampóny a vlasy si nefarbím už asi 2 roky. Poraďte mi prosím už som zúfala. Ďakujem :-)

alik3

zuzi - kto si nezazije, tak nepochopi. cloveka hned napadnu lekari a vyziva (ta vyziva nie je uplne odveci, ale to je celkom tazko dnes, ked je vsetko prechemizovane), lebo ved comu inemu ma doverovat, ked nie medicine. ja som vyskusala vsetko od zinku, vsetky mozne vlasove tabletky, obehala vsetkych lekarov, ktori mi napadli, kym mi skusanim nedoslo, ze to je celkom jednoduche. a fakt mam odvtedy ovela lepsie vlasy.
este je celkom dobre obmedzit to umyvanie, aj ked to je pre silnejsie povahy. ja som si umyvala so shikakaiom kazdy treti den, teraz s tym alverde zase kazdy druhy, proste som to nevydrzala z praktickych dovodov, ale po case sa takto upravi mastenie.
a posledna fajn vec su oleje - ja pouzivam kosokovy a neem (nimbovy) a nechavam posobit cez noc alebo aspon hodinu.

zuzi74

Presne toto som sa jej snazila vysvetlit, pretoze kazdy hned poradi lekara.
Mne stacilo, ked som zasla ku mojej koznej, ktora ma plnu cakaren plagatov z Biodermy a samozrejme jej odporucania su smerovane na tuto kozmetiku, ktora mozno nachvilu utlmi problem, ale nevyriesi. No nikto sa ani len nezamysli nad tym, co tie sampony obsahuju, hlavne ze je to z lekarne tak to bude super. A k tomu paradne chemicke tablety a problem vyrieseny.
Zial, niekedy to cloveku potrva kym to pochopi.

alik3

petra 555 - tiez som mala presne toto iste, v podstate stale mam, ale je to trochu lepsie. a musim ta sklamat, kozna nic nevyriesi! mne povedala, ze to su lupiny (samozrejme na hlave ani jednej, sak co) a dala mi sampon, z ktoreho ma svrbela hlava este viac. to iste akne. je to hrozne, ale tieto lekarky pozeraju len na dosledky a na obsah svojej penazenky, pretoze s tymi firmami maju zmluvy. ako ti tu radili, tak nepouzivat sampon s obsahom mydla (sodium laurenth sulfat). ja mam teraz alverde z dm (pouzivala som aj shikakai a podobne) a som spokojna. okrem toho sa mi takmer uplne prestali stiepit konceky. no a dalsi lekari (endokrinolog, internistka atd) tiez nic nevyriesili. casto to je len podrazdena koza nevhodnymi pripravkami, ktore predsa musia byt uzasne, ked maju peknu flasticku, hovoria to v reklame a este aj dost stoja. takze spat k rozumu a prirode, to je, podla mna, jedina cesta.

petra555

Bola som u kožnej ... dala mi strašne veľa liekov a aj nejaké šampóny a sprej na vlasy, ktorý si musím dávať vždy po umytí .. tak som zvedavá či mi to zaberie .. No dúfam, že áno :-)..každopádne ďakujem veľmi pekne za rady

e-mail

ak ti padaju vlasy hore na temene a aj ta tam svrbi pokozka, mozes mat tz. androgennu alopeciu. ma ju coraz viac mladych zien, je to zial problem, s ktorym si lekari zatial nevedia dat rady. postupne vlasy uplne zrednu, dokonca mozu az celkom vypadat. ostanu iba okolo usi a vzadu. este pred takymi 30 rokmi bolo toto ojedinele, teraz to zacina byt dost bezne.

petra555

Viem,ze tieto problemy niesu sranda. Ale s mojou koznou nemam dobre skusenosti, chodila som ku nej stale lebo som mala neskutocne akne, vzdy mi dala nejaku masticku alebo vodicku a to bolo vsetko, samozrejme mi to vobec nezabralo a uz som sa jedneho dna nahnevala isla som ku druhej koznej a hned mi dala tabletky a teraz mam uplne cistu plet, semtam sa mi tam nieco objavi. No len tato kozna je daleko nie v mojom meste a ja na to nemam cas behat po doktoroch...preto by som to asi najprv chcela riesit tymi samponmi a urcite musim zmenit stravu, sama viem ze sa zle stravujem a uz to vidim aj celkovo na sebe nielen na vlasoch,stale som unaven, vela spim a aj tak nemam energiu a casto ma boli hlava ... takze urcite to nebude len vo vlasoch a samponoch ale tak celkovo. Budem sa snazit upravit stravu to bude asi ten zaklad... a dakujem vsetkym za rady :-)

zuzi74

tomftr, preco myslis, ze som poradila babsky recept? Ten sampon, ktory som jej odporucila je BIO sampon. Nie nejaky z tych super reklamovanych, ktore ti zarucia hustotu a lesk vlasov po prvom umyti a okamzite odstranenie svrbenia hlavy.
Mala som tiez obdobny problem ako zakladatelka temy, tak som si o tom co to pocitala na nete a zistila, ze tie sampony, ktore som pouzivala ich aj naozaj sposobovali.
Ku koznej lekarke ani endokrinologicke jej nezakazujem ist, ale predpokladam, ze zo dna na den ju neobjednaju, takze medzi tym, moze uz nieco pre svoju pokozku a vlasy urobit. Viem ake neprijemne moze byt, ked svrbi hlava a ty sa neustale skrabes ako keby si mal vsi.
Ja sa jej snazim aspon nejako poradit na rozdiel od tvojich rypackych odpovedi o babskych receptoch.

tomftr

Zase babske recepty resp. riesit vsetko samponmy. Ano. Niekedy staci aj to, ale ak to nie je tvoj pripad tak co?
Chod urcite ku koznej. Mastniaca a svrbiaca pokozka hlavy moze mat vela faktorov. Stres, strava, antikoncepcia, ... Seborea. Takze urcite kozna a endokrinilogicka. Ak ti povedia ze je vsetko ok, patraj dalej, urcite si kup nejaky prirodny sampon (urcite bio sampon v tescu nenajdes).
Dost je podstatne kde Ta hlava svrbi a odkial vlasy padaju (ci len na temene alebo vsade). Nie je to sranda s tymi vlasmi, ale nechcem Ta strasit. Vlasy su svine, lahko o ne prides ale uz tahsie ich ziskas spat ak teda vobec ...
Vela stastia