Co po skonceni studia mediciny?

Príspevok v téme: Co po skonceni studia mediciny?
1klaudia1

Ahojte, som v konciacom rocniku studia mediciny, potrebujem poradit, neviem na koho sa mam obratit. chcem zostat po skole na Slovensku. Chcem sa spytat ako to je s atestaciou. Ako to je s cirkulovanim v nemocnici. A ako to je s vyberom konkretneho odboru. Napr.v sucasnosti bezi rezidentsky program pre buducich vseobecnych lekarov/pediatrov, nie som pevne rozhodnuta pre tento program a rozmyslam ze ked sa tam prihlasim a skoncim po 3 rokoch tento program ci mozem potom skusit aj nieco ine. Mozem teda posielat svoje CV aj na pracoviska o ktorych ani neviem ze maju volne pracovne miesta pre absolventov mediciny ale pacila by sa mi ta praca? (napr.psychiatria) dakujem za cenne rady

1klaudia1

ano anglictinu, no to mozno az o par rokov, je fajn si spravit atestaciu na Slovensku a az potom do zahranicia. Priatel este studuje takze nerozmyslali sme o tom :)

1klaudia1

Ide skor o to, ze mozno nebudem mat prilezitost ziskat miesto tam kde chcem. Kedze na Slovensku to funguje systemom znamosti a bankoveho konta.

shayley

Ten istý problém má moja neter. Ona sa tiez nevie rozhodnúť čo za akú DR má ísť. Môj tip: máš možnosť praxe aby si si vyskúšala poobzerala ktorý odbor je pre teba?

drôtvoku

My mame vediet, aka by sa ti pacila praca??
Co sa tyka CV, moze ho poslat skutocne kamkolvek vratane pohrebnych sluzieb a uradu vlady.