Paleo - radme si navzajom

analyn

dakujem, vsetko najnajnajlepsie aj tebe prajem, vlastne som sem prisla, co keby si si skusila upiect chleba, placku, zemlu- neviem, co z tohto napadu bude- vajcia+ muka( tapioka, alebo zo sladkych zemiakov muka,proste nejaka paleo), + soda bicarbona,+ sol. Mohlo by to fungovat. Alebo nieco na sposob Pao de queijo – male syrové žemle z Brazílie, mozno by sa dal vynechat aj ten syr, daju sa mrazit a upeces si podla potreby? tie zemle asi vyskusam ...

dotaznik

Poprosím všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí majú chvíľu čas.... :)

Vážený respondent, pred Vami sa nachádza séria otázok, ktoré sledujú Vaše reakcie na vážne životné udalosti. Skúste sa prosím zamyslieť nad jednou traumatickou udalosťou, ktorá bola podľa vášho subjektívneho hodnotenia vážna, náročná a určitým spôsobom zmenila Váš predchádzajúci život. Zamyslite sa nad tým, ako ste vtedy bežne reagovali....

Dotazníka slúži pre účely diplomovej práce a jeho výsledky sú anonymné

ďakujem za váš čas :)

www.iankety.sk

analyn

pomazanky si natierame na uhorku, cuketu, papriku, rajciny, sem-tam na stopkovy celer a teraz budem aj na karelab ci kvaku

analyn

podotykam, nepeciem, aspon zatial, tieto chleby- ja byvala chlebova maniacka jednoducho nemam chut na chleba. Na zaciatku som skusala, ale naoslovili ma.

analyn

Na 4 housky (placaté půlky) potřebujete:

2 vajíčka
2 lžíce kokosové mouky
2 lžíce mletých sezamových semínek
2 lžíce tapiokového škrobu
40 g tekutého (ale ne horkého másla)
1/2 lžičky medu
1/2 lžičky octu (jablečná nebo obyčejný)
špetka jedlé sody
sůl (jedna menší lžička)

Postup je nesmírně jednoduchý. Abych si ulehčila práci, vše zpracuji tyčovým mixérem a nechám 3 minuty odstát. Zapnu troubu na 180 stupňů.

Přirpavím si pečící papír, vymažu tukem (máslo, sádlo). Pomocí lžíce rozdělím hmotu na 4 kopečky, mokrou rukou je uhladím a vytvaruji houstičky. Posypu sezamem. Peču 12 minut.

Dejte si pozor, kokosové mouky můžou být různé. Pokud se vám těsto nezdá, přidejte tekuté máslo nebo vejce.

analyn

chlieb z vajecnych bielkov Potrebujeme:

10 vaječných bielkov vyšľaháme po pridaní soli na tuhý sneh
pridáme trošku sódy bikarbóny
ďalej pridáme drvenú rascu, čierne korenie a štipku bieleho korenia
preosejte do snehu 3 polievkové lyžice ľanovej múky a 3 polievkové lyžice sezamovej múky
masu prelejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry, kde na strednom stupni pečieme ca. 20 minút

analyn

mrkvový chlieb

Tento PALEO chlebík je sýty a má príjemnú orieškovú chuť. Dá sa jesť nielen na raňajky - na slano, na sladko, ale výborne chutí aj ku káve, čaju:

Potrebujeme:

2 1/2 hrnčeka múky z tekvicových semienok
1/2 hrnčeka ľanovej múky
3 hrnčeky čerstvo nastrúhanej mrkvy
1 lyžička soli
1 lyžičku sódy bikarbóny
5 vajec
2 polievkové lyžice psyllium - zalejeme vlažnou vodou a necháme 10 minút odstáť
1/4 hrnčeka kokosového oleja
podľa chuti 1 hrnček jadierok zo slnečnice

Rúru si predhrejeme na 170°C a formu na chlieb vymastíme kokosovým olejov a vysypeme ľanovou múkou. Múku a sódu bikarbónu zmiešame dokopy. Vymiešame vajíčka, psyllium a olej.
Suché prísady postupne pridávame do vlhkých a dobre premiešame. Pridáme mrkvu a nakoniec oriešky.
Pečieme cca 30 minút, priebežne kontrolujeme. Upečený chlieb necháme postáť 10 minút, potom vyberieme z formy.

analyn

paleo nezakazuje mliecne vyrobky, ak sa takto stravujes zo zdravotnych problemov, si bez nich mesiac alebo i viac podla zdravotneho stavu a potom mliecne produkty pomaly zaradzujes spat, hlavne vysoko tucne, sladku smotany, kyslu smotanu, jogurty, syry, kefir a podobne. Mlieko a tavene syry nie. My sme mliecne vyrobky vratili priblizne po mesiaci a aj do varenia pouzivam smotanu, ci sladku, ci kyslu. Pohanku by si nemala kazdy den, na zaciatok 1-2x do mesiaca, neskor 1x tyzdenne, ak ti stale bude chybat. Ja sa necitim ako expert na paleo, vychadzam z nasich skusenosti, a my nemame striktne paleo. Preto je vlastne prvy mesiac dolezity, zistis co a ako a ci chces na tomto stravovani zostat. Ako pribrat ti moc nepomozem, sestra nevie, ako zastavit chudnutie, chce zostat na terajsej vahe a paleu.