Medziludske vztahy

Príspevok v téme: Medziludske vztahy
ivi111

caute, uz dlhsie ma trapi ludska hierarchia. trapi ma asi hlavne preto, lebo mam casto pocit, ze v nej som nizko. a trapi ma aj len tak, ze vobec existuje, ze mi to pripada tak zversky. od detstva som dost dobrak, co sa ludia akoby snazili strasne zneuzivat, cakala by som rovnake navrat, ale hovnajs. blbe, ze toto vidim aj na svojej neteri, ktora nema ani dva roky. narozdiel odo mna je dost dominantna a nejak si ma vzdy vyberie, ked potrebuje niekoho poskriabat alebo vytahat za vlasy. viem, ze nemozem plakat, ze svet je zly, takze sa chcem opytat a poradit, co s tym robit. existuju na to nejake kurzy, rady, literatura, ktora vam pomohla?
dalsia vec, ktora s tym iste suvisi, je ze si neviem najst staleho partnera. stale len pocuvam, ze je to neuveritelne, ze nemam, ale nejak to nikdy nevydrzi, akoby muzi videli iba povrch a zaujimal ich iba sex. ale toto je druhotne, viem, ze kludne mozem byt do konca zivota sama, lebo aj take sa stava.

kafe

hmmm, fakt zaujímavé :) som sa dozvedela veci. Janno82, zaujíma ma to, lebo ja systém považujem za prijateľný a niektorú spoločnosť priam za skvelú. A nerozumiem takýmto utláčateľským rečiam, kde ma niečo abstraktné núti robiť to čo nechcem, čo sa mi nepáči a čo nemám rada. Ja som to ešte nezažila.
Delete "To za aké tie vzťahy a rozhodnutia považuješ ti nanútila spoločnosť" - ako mi spoločnosť nanútila pocity, ktoré z tých vzťahov mám? Ako mi nanútila radosť a smiech pri stretnutí s priateľmi?
iggzik "Kaffik: "systém ani spoločnosť nemá vplyv na vzťahy ktoré mám s deťmi, s.." a na to si ako prisla? " nuž jednoducho. Žiadna spoločnosť mi nedokáže nanútiť tie príjemné pocity ktoré zo vzťahov mám. Každý jeden človek má možnosť vedomosti a informácie selektovať a vyberať si z nich to čo mu sedí najviac a čo mu je najbližšie. V dnešnej dobe obzvlášť je rôznorodosť tak OBROVSKÁ, že človek si môže priam vyberať, čo sa mu páči a čo sa mu hodí. Úplne krásne si to vystihol na strave - len sa pozri koľko je rôznych názorov na to čo je zdravé, pre telo potrebné a chutné: mäsožrevci, vegetariáni, vegáni, vitariáni, paleo... Prepáč, ale ja tú možnosť výberu jedla, ktoré do seba dávam vidím a aj využívam. A neriadim sa IBA ponukou. NEkupujem v obchode VŠETKO, vyberám si IBA NIEČO. Ty si si také čosi pri nákupe nevšimol? Stáva sa mi občas, že ak nemôžem kúpiť čo chcem, radšej nekúpim nič. Riadim sa svojimi chuťami. A čo mi nechutí, proste nekupujem. Môžu si to ponúkať koľko chcú a zlacnieť na 5 centov.. nezáujem.
Zhrniem to takto. Samozrejme že spoločnosť a systém má aj na mňa NEJAKÝ vplyv. Ale nie tak obrovský, aby o niečom v mojom živote rozhodovalo. Ja som rada, že žijem v tejto spoločnosti a v takomto systéme. Vyhovuje mi to tu, páči sa mi tu. Formuje ma. Viem. Slobodne si klamem samu seba :D:D a kto chce, je slobodný. A kto nie, vyhovára sa na tlak spoločnosti. Pre mňa sú to iba prázdne výhovorky.
Upozorňujem, že toto je iba môj názor a subjektívne vnímanie. A teší ma chlapci, že ste sa rozpísali a oponovali mi.

iggzik

hmm, si myslim ,ze ani jeden z vas nema uplnu pravdu.. johny, kafca, del.

K tomu ist byvat dakam do pralesa, sorry, ale v tejto dobe uz pravdepodobne kazdy m2 na planete niekto vlastni..

Kaffik: "systém ani spoločnosť nemá vplyv na vzťahy ktoré mám s deťmi, s.." a na to si ako prisla?
Drvive percento vedomosti a informacii ku ktorym si v zivote prisla su z "vonka" inymi slovami tym co si, si si sama nevybrala..., dalsi priklad, strava, kt. do seba dostavame je tiez mimo nasho "vyberu" bo mozes kupit iba to co ponukaju, cize ovplyvnene systemom, potom strava ti urcuje tvoje zdravie a tym padom nalady a tie tvoje rozhodnutia.
a mrrrtne dalsi prikladoch o kt. nemate ani sajnu povacsinou..

Delete: spolocnost je abstrakna a neziva vec, ta nic neriesi..
je to len o ludoch, a ludske reakcie casto byvaju aj nwm, ignore, .. a ano mozu byt aj take ako pises, ale nieje to pravidlo

Delete

Kto tvrdí, že žije slobodne a systém, ktorý je nastavený ho neovplyvňuje klame sám seba!!! Predstavme si teraz, že má človek úplne iné názory, vyznáva iné hodnoty, vedie iný spôsob života...čo sa stane...ako Janko napísal je nútený systém opustiť. Spoločnosť nám vtĺka do hlavy niečo a to niečo je tu. Neubráni sa tomu nik.

,,že systém ani spoločnosť nemá vplyv na vzťahy ktoré mám s deťmi, s priateľmi, s cudzími ľuďmi, ani s frajerom. Slobodne si pestujem také vzťahy aké sa mne páčia a tak, ako to JA považujem za dobré.,,

kkaffik - plne s týmto čo si napísala súhlasím až na jeden detail. To za aké tie vzťahy a rozhodnutia považuješ ti nanútila spoločnosť. Veď nik nemá rád tých, ktorí sa búria, ktorí majú iný názor ako majoritná časť obyvateľstva. Lepšie povedané kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi viť! Nič iné spoločnosť nepripúšťa. A či sa ti to páči alebo nie tak aj tvoje, moje a Jankove rozhodnutia sú ovplyvnené systémom. Len miera vzbury je odlišná.

Janno82

kkaffik, velice ťa to zaujíma, alebo sa len máš chuť doťahovať, pretože som napísal niečo, čo nezapadá to tvojej názorovej zóny?
Alebo sa budeme ,,ohadzovať" argumentmi, kým niekto z nás nezvíťazí?:) Napísal som svoj názor, svoj pohľad a akceptujem ten tvoj. Ja ti môžem len blahoželať k tomu, že máš také vzťahy, ako si napísala a želám ti, aby ti to tak aj dlhodobo vydržalo. Ja ten súvis spoločnosť-medziľudské vzťahy vidím, ty nie. Netvrdím, že je jediný, ale podľa mňa je.

kafe

nuž Janno82, ja si dovolím nesúhlasiť s týmto - "vzťahy sa práve odohrávajú v spoločnosti a v systéme, v ktorom daní ľudia žijú a spoločnosť a systém tie vzťahy priamo ovplyvňuje. Nedá sa to predsa oddeliť."
V mojom živote je to tak, že systém ani spoločnosť nemá vplyv na vzťahy ktoré mám s deťmi, s priateľmi, s cudzími ľuďmi, ani s frajerom. Slobodne si pestujem také vzťahy aké sa mne páčia a tak, ako to JA považujem za dobré. Neprispôsobujem sa, nemám strach a nikto ma nenevytláča na okraj spoločnosti. Tak mi vysvetli, do kelu, ako preboha je to možné??? Prečo mňa systém nechá slobodne a šťastne žiť a teba VRAJ núti niečomu sa prispôsobovať. ČOMU??? A AKO to robí??? Vieš byť aj trochu konkrétny? Ma to prevelice zaujíma.

Janno82

Delete, súhlasím s tvojim príspevkom 00:23. To, čo si napísal, že či človek má vôbec právo vyjadriť svoj názor bez toho, aby bol hneď súdený, bolo tu aj hneď ukázané na príklade, kde ťa qmka posiela do pralesa, lebo si si dovolil niečo povedať na systém. Ako rešpektujem každého vlastný pohľad na to, v akej spoločnosti žije. Len mám pocit, že kvantum ľudí je už tak otrlých a otupelých týmto systémom, že už nedokážu vnímať nič, teda to, v čom vlastne žijú a čo sa a kolo nich deje.
A ja si naopak myslím, že to, v akej spoločnosti človek žije veľmi súvisí aj s medziľudskými vzťahmi a aj s touto témou. Veď predsa tieto vzťahy sa práve odohrávajú v spoločnosti a v systéme, v ktorom daní ľudia žijú a spoločnosť a systém tie vzťahy priamo ovplyvňuje. Nedá sa to predsa oddeliť. Alebo dá?
A človek, ktorý si dovolí povedať, že je niečo v našej spoločnosti v neporiadku alebo že má pocit, že sa niečo neuberá správnym smerom, sa má zobrať a odsťahovať do pralesa? Aby tu nezavadzal?

Delete

Nič v zlom qmka ale vôbec to nie je pindanie starej babky ako si túto ženu nazvala. A súvisí to s témou viac ako si myslíš. A čo sa týka tej generácie tak vieš o čom vôbec rozpráva? O spoločnosti všeobecne a o medziľudských vzťahoch...správaní...ale to ti tu nebudem vysvetlovať.

qmka

Delete,
K tomu videu sa ani nejdem vyjadrovat. Typicke pindanie babiek na mladu generaciu. A tvoj komentar uz vobec nechapem, nesuvisi ani s videom a ani s temou. Ale kludne sa mozes ist prestahovat do amazonskeho pralesa, ked ti tak vadi civilizacia a citis sa neslobodne. Mozno si tam neskor spomenies ako ti tu bolo dobre. Si uplne mimo, sorry.

Delete

Možno sa to sem nehodí ale ...

www.rtvs.sk
(čas 1:06:31) Dámsky klub 11.12.2014)
RIZIKOVÁ GENERÁCIA 15 ROČNÝCH
( Doc. PhDr. Eva Poliaková CSc.

Nech si to pozrie ktokoľvek tak môj názor je, že to nie je len riziková generácia 15 ročných ale náš problém. Problém dnešnej spoločnosti, jej hodnotového systému a šírenia strachu, ktorý zanecháva ľudí v neistote a podrobuje si ich. Má vôbec niekto v dnešnej dobe právo vyjadriť svoj vlastný názor bez toho, aby nebol súdený? Či už spoločnosťou alebo zákonmi? Myslím si, viem, že žiaden človek žijúci v ,,civilizovanej,, spoločnosti nie je slobodným. Čo naučíme budúce generácie ak budeme takýto ľahostajní sami k sebe a k tomuto svetu. Prečo neukážeme raz aj to dobré, čo v sebe nosíme? Viem...psst - pretože máme strach a zrovna sa to nehodí. Chápem...