Psychologicka odmieta riesit moju minulost

Príspevok v téme: Psychologicka odmieta riesit moju minulost
Hannah_8000

Zdravim. Nuz, ide o to, ze v detstve som bola sexualne zneuzivana a stale ma to nici, vnutorne ma to zhryza... a viem, ze sama to nezvladnem v sebe poriesit. Ale viem aj to, ze s pomocou by som na to bola dost silna. Proste to citim. Problem je v tom, ze moja psychologicka kategoricky odmieta pustat sa do toho, kym v sebe nenajdem dost vnutornych zdrojov, ci akych hovadin, pretoze inac ma to podla jej nazoru moze aj zabit. Neverim tomu. Zabija ma, ze to vo mne stale hloda, ze mi to narusilo osobnost, ktora by sa - mozno - mohla po vyrieseni toho trochu poliecit. Nedavno som jej takmer vynadala za jej pristup, a v denniku som bola este tvrdsia - este ho vsak necitala - pytam sa jej tam dokonca na to, ci jej ide iba o to, tahat z poistovni peniaze a kecat s ludmi o veciach, ktore vobec nepotrebuju, ci posiela vsetkych klientov do pr*ele, ked sa jedna o temu, do ktorej sa nechce pustat, pretoze o to tu asi ide, atd...
Ako by ste ju na mojom mieste presvedcili vy? Ja som uz maximalne nasrana.

Hannah_8000

Dakujem vam za nazory. Vidim, ze na kazdom z nich nieco bude, takze radsej budem psychologicke naozaj doverovat. Onedlho sa pravdepodobne stahujem, ale rada by som k nej aj nadalej dochadzala - alebo si skusim najst prislusneho terapeuta v novom meste...alebo to cele rozpoviem psychiatricke a uvidim, co mi povie, pretoze, popravde, nespominam si, ci som jej to vravela. Ech, som lama.

htherapy

Hanah, podla mna psychologicka do toho nechce ist pre to, co si sama napisala:".. a viem, ze sama to nezvladnem v sebe poriesit. Ale viem aj to, ze s pomocou by som na to bola dost silna."

Spoliehas sa na externu pomoc, pretoze si sama nedoverujes, preto psychologicka spravila spravne rozhodnutie, nemozes zodpovednost presuvat na ineho ako seba.

_meno

Ahoj Hannah_8000

Ja osobne mozem povedat, ze este mi nikto v zivote nepomohol, tak ako ja sam :)

Samozrejme som vdacny vsetkym a vsetkemu za rady a usmernovanie.

Keby som vsak odmietol svoju slobodnu volu, odmietol by som seba ....

Kazda skusenost, ktoru clovek prezil, ak je zla, vznika engram, ako pises : citis ze to v tebe hloda, akonahle nieco vidis vo svet co v tebe aktivuje myslienky na to, znovu si v minulosti.

Vraj sa to riesi tym, ze clovek si spomenie co sa mu stalo a situaciu prijme, nasledne tuto situaciu zrekonstruuje v dobrom zmysle.

V podstate vsetky prispevky k tejto temy ti pomahaju, vlastne ta chceme posunut ku konaniu.

Nesnazim sa presviedcat ludi, ked viem kam chcem ist tak ich obidem :-)

ddana

Nájdi si psychológa, ktorý sa venuje posttraumatickej poruche a EMDR - tá mi veľmi pomohla. A nie je to také jednoduché, ako si predstavuješ. Musíš byť v prostredí, kde sa cítiš bezpečne, si trocha stabilizovaná v nálade a pod. Takže psychologička postupovala správne. Moja psychoterapia trvala 17 rokov vrátane hospitalizácie na psychosomatickej klinike v Pezinku, kde som práve podstúpila EMDR terapiu.

doubledog

ved ona sa s tebou chce do toho pustit, len caka na spravny moment.

ked si myslim, ze to vies lepsie ako ona, naco k nej chodis?

pusti sa do toho s niekym inym, alebo sama.

laura321

ze je vystudovana psychologicka este neznaci, ze je aj dobra, podla mna nie je. Ona to ma s tebou riesit a ukazat ti iny pohlad na vec, aky si si uchovala doteraz. Zmenit to nemoze uz nik. Ale ked sa budes v tom cely zivot utapat, pojdes dole vodou. Najlepsie, keby si sa nato vykaslala, to uz bolo, bolo to nespravne, nemalo sa to stat, ale ty zato NEMOZES a musis nato zacat pozerat inak. Ci ten hnusak stoji zato, aby ti znicil cely zvysok zivota spominanim na neho, alebo jednoducho to vyskrtnes zo svojho zivota. Taketo veci sa zial deju dennodenne, je len na ludoch, ako sa s tym vysporiadaju, aj s inymi krivdami v zivote. Ci sa v tom mienia rypat donekonecna, alebo si povedat DOST! Mozno by pomohla regresna terapia, ze preco sa ti to stalo, preco ti tie spomienky tak ublizuju, mozno sa s tym lepsie vyrovnas. Lieky ti tieto problemy nevyriesia, len ta utplia emociaonalne, aby ti to tak nevadilo, alebo resp. nic nevadilo , ale co sme kaleraby, alebo ludia, aby sme neprezivali emocie?? Kazdopadne by som ale uz k nej nechodila, nech si riesi manzelske poradne, tam neublizi, nepomoze....

5.5 elsa

Hannah no fúha , tá psychologička ťa nechce zraziť na zem aby ťa nedostala do ešte horšej situácie napr.depresií takto si labilná ale keby ťa s tým chcela vyrovnať mohla by ťa dostať do ťažkých depresií čo nechce riskovať skôr by som ti poradila nájsť si lepšieho špecialistu ktorý sa zaoberá len takýmito problémami možno skôr psychiater alebo veľmi dobrý psychológ trauma s detstva neviem či aj traumatológ je na také veci o čo ide zničiť spomienky nemôže ťa sa snažiť sa s tým vyrovnať to by bolo ešte horšie , nemám dosť vnútor. zdrojov je myslené že nie si dostatočne silná si na tú tému veľmi precitlivelá-labilná duša trpí asi choď ku tomu psychiatrovi to je môj názor .......

hanka9

Podla mna pises rozumne a k veci a co u teba tiez velmi ocenujem je to, ze sa ZAUJIMAS a CHCES !. Preto pevne verim , ZE TO DOKAZES k tvojej spokojnosti. V prvom rade je ale NUTNE poobzerat sa po nejakom vhodnom psychologovi so specializaciou na danu problematiku, ktory nebude zakryvat svoju nemohucnost takymi sposobmi voci tebe, ako to robi tvoja terajsia psychologicka.

Maoam

inak je pravda, ze na to potrebuje pacient vela sil

a je potrebne to robit v chranenom prostredi a nie len tak pomedzi 'normalny bezny zivot', pretoze ty z toho sedenia odides a.....

co potom? ked to nezvladnes

ale ked citis, ze na to mas a prisiel cas - tak to ries ako som pisala nizsie